Så underbart :')

Heej <3
Som ni vet så har jag blivit sjuk och vart tvungen att stannna hemma från skolan de senaste 2 dagarna:( BLÄÄÄ !! Iaf så finner man glädjen när man tittar in  här och ser alla fina kommentarer och att statestiken går upp :D Blir ett kort inlägg för jag är trött och sjuk :( Kommer antagligen ett imorgon innan lunch iaf :) Kom precis på att det är första december imon :) Vilket betyder att julkalendern börjar, hört att det inte kommer vara någon bra iår och att den kommer handla om typ tjuvar eller ngt men iaf + att man kan börja öppna och äta sin chokladkalender, sist men inte MINST så börjar nedräkningen til JULAFTON !!! WOOOPAAA :D !!!!
/ Anna

Följ oss ;)

Hej,
Vet att det har varit super dålig uppdate på den senaste tiden men har varit sjuk och fått feber :( Inte kul alls :( Sitter och försöker fixa så att ni kan följa oss vi Bloglovin'   :) Igår satt jag typ bara och kollade på Sthlm HS  på datorn ;) Nästa år måste jag bara åka dit :) Men ska ju iaf till GBG HS i februari och det kommer bli bäst !!!!
FÖLJ VÅRAN BLOGG MED BLOGLOVIN' -->    Följ min blogg med Bloglovin
/ Anna

Hunden är kär <3

Heej,
Idag o har jag varit på gudstjänst och så har hunden gjort ett försök att bli pappa. HUnden Wilma var som var här idag blev Zack hel kär i <3 Har har i stort sett suttit och gnällt vid dörren ända sedan hon åkte och han kommer nog bli överlycklig när hon kommer igen imorgon :) Om det blir några valpar kommer vi antagligen att skaffa en av valparna så att Zack kan få en kompisn :) Så gullig e ha <3 Han sitter och gnäller hela tiden och jag kan nästan slå vad om att han kommer sitta där imorfon när jag vaknar :P
Här kommer en bild och film på gnällisen :)
<3
Iga min arm som skakar till ibland, var ngt som hade fastnat i min tröja :P
/ Anna <3

Andra hand

Tyckte att både Patrick Kittels och Tinne Vilhelmson Silfvén hade sjukt fina hästar i globen idag!! Och då var dom bäge "bara" andrahands val om man kan kalla det så! Shit!




/Matilda


Usch vilket väder!

Som rubriken nämner så HATAR  jag detta vädret! Och inte nog med det så var blåsten värst när jag lunchfodrade idag! DISLIKE från mig!

Nog med klagandet! Idag så åkte jag upp till stallet tidigt för att morgonfodra med Maria. Det är så mysigt att vara i stallet så tidigt. Speciellt för mig som redan är morgonpigg!

Sen visste jag inte var jag ville göra med Ada idag. Så kom Maria på att jag kunde tömköra! Jag ba... eehhh jag är inte så bra på det men ja, okej.. Tydligen så är hon jätteduktig på det och har gjort det mycket innan!

Jag säger bara så här: SHIT vad kul det var! det var så kul så jag ska träna det nästa måndag (inte imon)!!! Så här kommer en bild på oss!



/Matilda

bilder och dagens ridpass

Idag gick Ada över bommar! Under ryttare!! Jag red på henne. Fatta vad glad jag är!!! Hon var jätteduktig och skitklok! Märkte att det behövs träna i bakkärran men det var ju inte nytt om säger så.. 

Här kommer bilderna från löshoppningen! (några)

Zabin








Ada


Det är gött att rulla sig efter ett pass!


/Matilda

Globen!

Då har en av Whitakerna tagit ett världsrekord i barbacka hoppnig! Den lite udda grenen. Men Robert Whitaker tog 2.12 meter!

Efteråt kom det fram av honom att han aldrig ridit barbakca på den hästen förrut!
Är det vara jag som blir imponerad?


Pannband

Pannband som jag tycker passar när man tävlar högre klasser! Kanske lite konstigt att komma in med ett sånt sverigepannband på en clear round t.ex..  Men dom var ju coola och snygga!


-


Bloggtorka

Hej,
Sry att det inte har kommit några direkte inlägg  på dn senaste tiden men det har blivit lite bloggtorka :P
KOmmer nog att börja blogga snart igen men inte riktigt nu :P
/ Anna & Matilda

Starstable

Heej,
Fär några dagear sedan så lanserades ett spel som heter Starsable en sajt där man kunde bli medlem och spela på en gratis version och där man ska ta hand och rida sin häst och ju mer man tar hand om den destu gladare blir den. Dom som har pemunerat på Pollux- hästboklubb harfått detta spelet flera år tidigare som en samlar sak och det kommer då på en skiva med "premium" versiuonen av spelet på. Jag har själv det spelet då jag premenerade där när jag var liten och det var i stort sett det ända spelat jag kunde rida och styra och tävla hästen själv men i början fattade jag inte hur man gjorde alls men det tar sin tid att lära sig. Tyvärr funkar bara online spelet på windows så det kommer antagligen inte att funka på din mac om du har en sådan :(
Kolla in spelat på starsable.com
/ Anna

Lurig!

Igår så red jag Ada ut i skogen :) Hon var jätteduktig förutom ibland då hon bestämmde sig för att hon inte skulle gå längre... Så det blev några diskussioner. Men det så fort jag bestämt mig så kände hon sig ändå nöjd med sin plats!

Det är lite roligt för jag börjar veta hur jag ska göra.. Vänder hon så kan man ju försöka vända henne, vilket inte kommer gå. Så då travar man en liten bit sen så vänder man henne skitfort!! Och så travar man helt plötsligt åt andra hållet! Smart!

Och igår blev det även mycket högergalopp! Jag tränade inte på så mycket i skogen idag. För hon var inte stark som hon alltid annars är. Men jag känner hur det går snabbare och snabbare hela tiden.. Vilket hon inte får göra! För då lurar hon mig och det är inte bra för hennes kropp!! (Ännu) Så man får vara med hela tiden och det är väll det som gör det roligt!

/Matilda!

Vart på teori :)

Heej ;)
Har kommit hem från stallet nu efter det har varit teori och rid demo idag och det var riktigt kul:) Ulrika och Anna P red en rid demo och visade hur man gjorde massa olika rörelser och hur det blev om man inte gorde rätt mm :) Imon kan jag inte komma till stallet då vi har läxor och prov som jag måste ta itu med innan det är försent ! Skulle haft cafét imon också men mamma kan iaf inte komma och jag kan ju ändå inte stå där själv när jag har läxor och annan skit :( Kommer att sitta och göra så många tidsinställda inlägg som möjligt nu men jag måste städa mitt rum och träna engelska så jag vet inte hur många jag hinner. Nu får jag iaf börja att städa rummet snabbt så att jag kan göra läxa och sen tidsinställda inlägg :)
Vill bara blicka tillbaka till sommaren med Zack på solsemester :)
/ Anna

Nästa inköp

En sak som jag mer än gärna vill ha är ett par benlindor med inbyggd padd! Har prövat det på Ada och det var verkligen superbra! För mig som verkligen hatar paddar för det går ju inte! Så var dom bäst! För man måste ju ha padd under elastiska, och elastiska är ju dom enda som fungerar som stöd och skydd.. För fleece är ju lättare eftersom man inte måste ha padd under dom. Samtidigt som dom då inte ger stöd eller så mycket skydd..

Så detta vill jag ha!



Antingen ser det ut som fleece på insidan som det är på dessa. Eller så ser det ut som en vanlig padd innan själva lindan kommer!

/Matilda

Snart till stallet :)

Hej :)
Nu ska jag skart till stallet men först ska jag gå ut med min lilla hund Zack :) En gölligris är han :) Idag i stallet kommer det att vara teori och ridlärarna ska rida en rid demo för oss :) Kul ska det bli :) Just nu har jag inget att skriva och jag vill ju inte tråka ut mig med skolinfo så här kommer lite bilder :)
Zack leker tomte ;')
Gullig hund på isen utanför huset :)
/ Anna

Bilderna och lite mer

Bilderna har inte kommit upp på bloggen eftersom jag för äver dom till datorn på ett speciellt sett.. Men dom kommer, jag lovar!!

Nu ska jag iallafall snart till stallet och rida Ada! Kul kul! Idag så är det ute hon ska gå! Även om jag så måste gå för att ingen annan ska rida. Problemet igår var att min mobil var urladdad så då ville jag inte ge mig ut på äventyr själv i becksvarta mörkret!

Men idag så är min mobil laddad (ska lägga den på laddning nu för att vara på den helt säkra sidan!) så då ska det gå!

/Matilda

Mot alla odds!

Som rubriken säger så var det mot alla odds jag gick ner till manegen med Ada! Fast för att inte göra det seriöst så blev det barbacka!

Jag blev förvånad hur mycket man kunde påverka hästen barbacka! Jag har ju aldrig behövt sitta åt ett håll innan när jag ridit på nån annan häst barbacka men Ada så behöver man det. Så jag satt på vänster när vi skulle svänga vänster! För när man har sadel så ställer man sig ju bara i en stibygel men det kan man ju inte göra utan sadel direkt, för man har ju inga stigläder då! Så det var en skit kul att märka det, och vilken skillnad det var när man kommit på det! Det är nu nästan lättare att rida barbacka och påverka hästen för mig!

Kännde också en framgång genom att jag kunde galoppera i manegen barbacka! Det kunde man verkligen inte när hon kom! Då blev jag jätteglad! Och där var det också så att det var lättare att fatta hägergaloppen när man red barbacka! Mycket förvåning var det igår! Tur att det då var positivt allt!!

Det ända jag verkligen kände igår var i vänstergaloppen.. Där kännde jag verkligen hur jag puttades åt höger heela tiden! Så då satt jag riktigt åt vänster bara för att inte falla till höger!

Jag är iallafall jättenöjd över passet! Även om jag fick gå till manegen.. För det är inte så många som vill rida ut nu på kvällen då det är så mörkt nu för tiden.. :(

/Matilda

PS. Lite bilder kommer sen så håll utkik! DS.

chilli :)

Heej,
Sitter just nu i soffan och chillar och kollar på ponnyakuten på datan :)
Manfred vill vara med på bild ;)
/ Anna

Löshoppning

Igår så löshopadde vi Ada, Rocket, Eddie, Zabin och Bello! Ett helt gäng så vill säga! Bello var jag tyvärr inte med på för då var jag i stallet och borstade Zabin ren! Såg ut som om han inte hade blivit borstad på länge. Så då var jag "tyvärr" och strechade och borstade igenom Zabin ordentligt!

Ada var jätteduktig! Hon är en speciell liten dam men duktig som F*N! Hennes teknik är fin och så men det ända som hindrar henne just nu är ju som sagt kroppen. Det är inte lätt att vara en hoppande köttbulle! Kan ni väll förstå?! Men hon var väldigt glad. Och efteråt så gick hon som en hund efter mig! Snacka om det var glädje då!!

Rocket var så himla ambitiös så han fick mjölksyra. Lilla fullblodet gillar hinder! Och han förstog rätt snabbt att det var jag som gav godis i slutet efter att man hoppat! Så smart och gullig!

Eddie var hästen som tog det chillast! Han stressar verklien inte upp sig i onödan! Han är yngst och "klokast". Men han har bra teknik men han fattar inte varför man ska ta sats innan hindret! Det roliga var att jag och Maria trodde han var jätteladdad när han kom in i manegen. Men icke sa nicke! Han gick i sitt lugna mak! Haha!!

Zabin var duktigast! Äldst och piggast på det! Han löshoppar ju själv rent ut sagt! Han tar varv efter var, och ska man höja får man springa och göra det innan han kommer på det igen! Han tycker det är såå kul! Synd att han inte hamnat hos en juniorryttare som är snäll i ridningen men bara är "intreserad" av hoppningen och skogen! Skita i dressyren där allt klämmer! Då hade han mått bra! För han kan ju komma låångt, dvs om någon tar hand om det!

Bello var jag som sagt inte med och löshoppade. Men han var tydligen lite åt "Zabinhållet".. Han tyckte tydligen det var väldigt kul!

Så duktiga var pållarna! Blev en film på Zabin eftersom varken jag eller Maria behövdes! Han hoppar ju som sagt själv! Och fotona blev inget bra när dom hoppade! Här kommer iallafall Filmen!

Ser ni hur han skjuter upp manken? Han jobbar verkligen med ryggen när han hoppar! Det är det som gör det så coolt när man hoppar honom! Varenda hopp ligger i topplistan!


Blev ett lååångt inlägg nu men hoppas ni tycker det är roligt att läsa det ändå!

/Matilda

Äntligen ridning igen!

Nu sitter jag och Anna i skoolan och väntar på lektion. inte rolig information, men nu kommer jag till det "roliga".
Jag ska till stallet i eftermiddag! Ska Rida Ada för första gången på över en vecka!! Kul! Så jag längtar! Blir ju bara till att rida ut. För senste veckan har hon haft tandläkare. Största anledningen varför hon inte har ridits. Och så blev hon behandlad i fredags! Men igår så löshoppades hon! Hon tycker det är så kul och man ser att hon har en bra teknik! Det ända som hindrar henne är hennes kropp just nu.
Men nu ska hon iallafall ut o galopperas i skogen så hon tappar vikt! Lilla köttbullen! Berättar mer senare om hur det gick igår!
/Matilda

En Bekännelse!

Nu ska jag belkänna en sak! Tycker det är jättekul att kolla på alla som matchar sina outfits när dom rider vardagligen! Tycker det är snyggt och coolt att dom tänker på det!

För det gör inte jag.. Jag bryr mig inte ett dugg om vad jag har på mig i stallet typ.. Jag är en, som man kan kalla, slapp tjej. Gillar bekväma grejer! Senaste gången jag tänkte på matchning var nog för 2 år sen. Sen kanske det ändrar sig när jag börjar rida på riktigt! Just nu så rider jag ju bara för att Ada ska gå ner i vikt.. Då orkar iallafall inte jag bry mig om hur jag ser ut. Satsar mer på bra utrustning än fin.

Detta kanske också är lite för att jag inte tävlar. Och när jag tävlat så är det dressyr. Då är det ju vitt som gäller. Kanske har det med saken att göra? Vem vet. Kanske blir ändring snart? Typ när man rider häst och inte köttbulle!

/Matilda

Börjar kl 11 :D

Hejsan,
Idag börjar vi klockan 11 :) Super kul (NOT) Jag vaknade kl 8 och kunde inte sova alls :( Jag är en som som vaknar jätte tidigt av sig själv när jag vet att det är skola. Idag har jag bara 2 lektioner tror jah. Denna veckan är det teori vecka i stalet så jag kanske kommer att få idag eller så blir det imon vi får de :P Nu ska jag klä på mig så vi ses senare idag :)
På väg till stallet förra veckan :)
/ Anna

So cute :')

Kolla in detat super gulliga klippet :') Så j*vla gulligt asså ;)
/ Anna

Dagen i stallet :D

Heej,
Nu kommer en liten sammanfattning av dagen :)
Det började med att jag gick på gudstjänst vid 11 och så fort det var klart var det bara att dra på sig stall kläderna och så kom Linnea till mig och sen åkte vi till stallet :) Klara kom efter ett tag och då tog vi in alla hästarna och fixade SNABBT iordning dom för ponny ridning :0 Gick jätte bra och det var riktigt mkt med folk där så vi fick ta ner mer hästar så att det skulle gå fortare. Mellan ritterna fick man försöka trycka i sig en lite pepparkaka och lite glögg som belöning för allt slit. Det höll på ända till 5 men vi fick gå upp tidigare med Ryan eftersom hon hade gått väldigt mkt. När jag kom ner med Ryan igen så var det dags att städa upp och pilla iordning stallet för natten och mocka lite bl a. Efter det va det fika utanför stallet med Linnea och Klara och efter det var det hemväg. Tack linnea för skjutsen hem :) <3 Ja och en sak till ... måste bara säga detta för att få visa bilden...... hunden ville också blogga idag :) awww <3 
/ Anna

Hööks - HV Polo

Hööks säljer HV Polo grejer! Känns inte riktigt som "Hööks". För mig är Hööks en budjettbutik. Gör kopior av allt. Men saker händer...



/Matilda

Smart sadelhängare

Hej,
Nu har det äntligen kommit ut en ny sadelhängare som Ulrika Nodenstam fått patent på efter att ha visat den i TV-programmet Draknästet. Sadelhängaren heter Hitch och kan enligt Ulrika hängas upp nästan var som hellst på ett enkelt och säkert sätt. Du kan t ex hänga den på boxdörren, i bilen, transporten eller till och med i bara en bindring. Prudukten har en krok som man fäster i t ex boxdörren mm. Mer info och bilder om sadelhängaren Hitch hittar du på northernwell.eu
/ Anna

Eddie

Eddie igår när jag hämtade honom i hagen!




Ingen passande rubrik

Heej,
NU ska jag äta lunch efter att a varit i kyrkan på gudstjänst som man måste gå på när man ska konfirmera sig. Efter det blir det på med stallkläderna och så bär det av till stallet med Linnea och där vi möter upp Klara. Kulit jag ska första passet på ponnyridningen och sen blir det att stå i stallet om inte det behövs hjälp vid ponny ridningen.
Fina borstar för att ljusa upp vardagen i stallet lite :)
/ Anna

STOR summa pengar

I Fredags såldes en svenk hingt till USA för motsvarande 7,3 miljoner !!!!
SWB-hingsten Tight Junction såldes i går vid Oldenburgs premiering för motsvarande 7,3 miljoner kronor (€ 800 000) till USA.
Det är prisrekord för en svensk hingst.
/ Anna

Nytt i träns :)

Heej,
Tycker verkligen att detta dressyr tränset är riktigt fin. Ett dressyr träns från Schockemöehle Sports. Finns både med vitt foder och svart.
Det vita fodret matchas här upp med två rader Swarovskikristaller.
Det finns även med svarta spännen, svarta kristaller och svart foder på nosgrimman.
/ Anna

Trollen i skogen

Med skräckblandad förtjusning tog jag och Eva-Lott runt ett varv på stora travbanan! Stora travbanan är redan när det är fint väder ute en riktig trollskog! Men nu var det skymning och dimma! Man såg inte 100 meter framför sig. Men uppe på Eddie kändes det hela rätt så mysigt! Ja, jag red Eddie idag. Det var jättekul! Alltid kul att rida honom. Det ända som som kan var liite jobbigt ibland är att han är bara 4 år. Då är väldigt mycket intresant, utanför stigarna! Så helt plötsligt har man ändrat rikting rakt av vägen.. Då blir man ibland bara lite trött. Men han är ändå jätterolig att rida!

Så tack Maria för att jag fick rida honom! Det var jättekul!

Imorgon ska jag upp till stallet klockan 8 och så ska vi löshoppa vid 9! Ska bli jättekul! Vi har skrapat ihop ett gäng som ska vara med också! Så här kan jag inte gå och lägga mig hur sent som helst! Man måste ju komma upp imon! Ioförsig så är jag ju en konstig tonåring.. Jag är morgonpigg! Haha!

Tyvärr blev det inga bilder eftersom det nästan var mörkt! Men imorgon blir det!

/Matilda

För kallare dagar

Åhh vill verkligen inte tänka på att det blir kallare och kallare för varje dag men nu är det iaf verklighet. Ja för dessa kalla dagar kan man iaf behöva vissa saker som kan göra vardagen lite mysigare och varmare. Ett av dessa  saker är en fleece ländtäcke från Rambo som finns i 4 färger. Jag tycker personluigen att det är riktigt fin och det är utskuret för sadeln.
Det är dubbelsytt, anti-nopp, kardborreknäppning och svanssnöre.
/ Anna

Skönt att vara hemma :)

Heej,
Har pricis kommit hem från en lång dag i stallet med öppet stall ocg lite kaos :P Är trött nu  oxh ska snart äta så sitter i soffan och myser. Har ju gått runt i en fytkant från 15-17 och det blir samma sak igen :) KUL. Nu ska jag bara chilla så det komemr la mer inlägg ikväll kanske så vi hörs :)
En av korna från lantården bakom stallet :)
/ Anna :)

Detta med reflexer...

Detta med reflexer. Det pratas väll mycket om det just nu när det "slått över" med mörkret. Man säger att ta alltid på reflexer för man vet aldrig vad som kan hända! Det är ju sant. Men så för nån vecka sen fick jag bara en tanke om det. Det var ju ett inlägg om det för ett tag sen! Här är det!

För det mesta så tar jag på hästen minst benreflexer. För att det är alltid bra med något. Men denna gången hade Ada massa reflexer. Men jag hade desto mindre.. Så när jag red så kom jag på en tanke som jag faktiskt tycker var rätt så smart!

Som det stog i inlägget förrut så hade ju hästen benreflexer. Självklart, det är väll bra att hästen hade det så den blev upptäckt. Men ramlar vi av, vilket vi inte kan kontrollera över i många tillfällen, så är ju vi rätt körda! Dvs. om vi inte har reflexer! Så det hjälper ju inte om bara hästen har reflexer! Vi behöver också en livlina. Vilket i detta fall är reflexer!

Sen kom jag på att jag hade ju en pannlampa. Det är bra för då kan jag ju lysa så alla ser mig om jag ramlar av. Men tänk om den skadas i landningen och inte fungerar? Då är det inte mycket hjälp. Då är ju en simpel reflexväst en lätt livlina.

Är det en bra tanke eller är jag heelt ute och cyklar?

/Matilda



Blir så trött!

Blir lite smått trött när man fixat med en bild för att det ska bli bra och när man skrivit en text. Så klickar man på "spara och pulicera" och så kommer det fram en bild där det står ERROR! Blir så trött då. Så detta är 4:de eller 5:de gången jag skriver om detta! Aja, får väll skriva om det nu då.

Har då varit på hööks precis. Köpte hör och häpna! Haha, jag har köpt ett par skor som jag ska ha till stallet. Jag vet! Jag har ju beställt ett par men dom kan jag ju inte rida i! Och eftersom jag ändå skulle köpa ett par som jag kan ha här hemma också så blev det bra så.

Så dom jag köpte nu har klack vilket dom andra inte hade. Så nu har jag ett par varma skor som jag kan rida i. Och dom andra, i helhet, så rider man ju inte i dom. Så dom får vara till när jag går ut med Ludde!

Och när jag kom till på hööks så tänkte jag först prova ett annat par. Men tusan vad klumpiga dom var! Det var som jägarstövlar nästan! Haha, så då prövade jag ett annat par som var jättesköna! Så det fick bli det andra paret!
Tyckte också att dom var lite "finare"!


Så köpte vi oxå en korg till Ludde. Eller vad man nu ska kalla det.
Han invigede den genom att ta ut kudden och ta dö på den! Förstår inte riktigt hur han tänkte där..
Sen så la han sig i den och myste i den när vi visade lite så han förstod.
Det rolig är att den är igentligen rektangelformad. Men Ludde tycker att det går bäst om man ligger på tvären. Så den ser rund ut men det är den inte..



Så här ser den ut igentligen, fast lite mer kantig!
Och kudden ser lite rolig ut på bliden.


/Matilda

Hightech Sadelprovning

Denna fina uppfining som verkligen är hightech skannar av i 3D rygg. Så gör dom massa grejer som man ser på filmen.

Kortfattat: Med denna ska man lätt kunna hitta den Perfekta sadeln.

Dock undrar jag en sak. När man rider så ändras väll hästen lite eftersom den arbetar med ryggen då. Den ser ju inte likadan ut när man rider som när den står på stallplan?! Så hur den igetligen fungerar för att hitta den Perfekta förstår jag inte.

Dock känner jag väll att jag har svårt för nya grejer i hästvärlden.. Gillar gamla hedliga grejerna. Allt har blivit så jättekonstigt! Men just denna har väll för och nackdelar? Känns ändå som en grej som kommer testas "några" gånger. Vem vet?


(Länk på bilden)

/Matilda

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska skriva här idag :P

Heej,
Idag är det öppet stall i stallet från 15 - 17 och ni får gära komma :) Det kommer finnas bl a glögg och pepparkakor att smaka på och ponnyridning :) Jag ska iaf dit med Linnea så vi ska cykla tsm :) Jag kommer åka hemifrån kl 13.00 och vi ska vara där vid 2 men det är ju bra att komma lite innan så att vi kan förbereda lite och göra det fiint :) Ska gå och skriva ut lite anslag som vi ska sätta på anslagstavlan i stallet med lite info mm.
Hahahahaha våran fina julpyntade anslagstavla :)
Hitta igen annan bild :P
/ Anna

Beställt!

Har precis beställt hem ett par nya skor! Tycker det behövs ett par skor till stallet som är för vintern! Och så har jag velat ha dom ett tag. För modellen är så go!

Usch!
Vill inte inse att det snart är vinter.. men det är ju nu man fattar att det snart är vinter! Fixar vinterskor. Men det är ju bara om 12 dagar, så är det vinter sen! Och sen är ju första advent snart här. Längtar redan till sommaren. Det är verkligen inte kul! Ne! Nu får det bli lite bättre tankar! Får börja tänka på mina skor som snart är på väg till mig!

Ända dåliga med dom är att jag inte kan rida i dom!


Bjuder på två bilder på mig och Anna! (Hoppas det är okej för dig anna)




/Matilda

Vinnare :)

Hej :)
Nu har vi fått reda på vinnarna i maskerad tävlingen och det var
Moa och Kiana :) ! !!!!! Grattis :)
Dom var utklädda som bröllopspar :)
Och då vill ni nog veta hur jag och Matilda såg ut ??? :D
Matilda var Pippi och jag var Nörd med Lovisa :)
Matilda :)
Hahahha hon borde ha vunnit tkr jag :)
Och jag och Lollo var ju nördar :)
hahhahaha mobbade :)
Matilda och jag :)
Hahhahaha vi hade lite dampryck :)
/ Anna

OMG !

Hej :)
Kolla in denna coola hästransport !! "lite" överdrivet men det är ju USA :)
/Anna

Nöt

Idag när jag var i stallet så (som jag sa innan) mockade mm till Ada och Akxent! Ada var på pusshumör så hon hjälpte till hela tiden! *Lilla gumman!* Så jag gjorde jag inte mycket mer. Jag gick väldigt många gånger fram och tillbaka mellan uteboxarna och gråa stallet.

Kände mig väldigt snurrig i slutet. Jag visste inte vad jag skulle göra utan jag gick bara fram och tillbacka! HAha det är mig i ett nötskal ibland..

Tog iallafall lite bilder!





Baksidan av att vara i stallet..
Men Ada hjälper iallafall till!



Ada och hennes boxgranne Bello!


/Matilda

Inget häst relaterat :P

Heej :)
Nu sitter jag framför lollos ben och hon flätar mitt hår :) Så skönt :) Älskar när folk pillar i mitt hår för er som ville veta det :P Imon är det maskerad dag i skolan och jag och lollo var nördar så det kommer nog upp bilder på det imon :) Nu ska jag göra lite tidinställda inlägg så vi ses senare :)
/ Anna

Bett

Detta bett Be Twisted är ett vanligt bett som är långsamt vridet. Detta gär då att det fort kan bli starkt. Eftersom jag föredrar gammla hedliga tjocka tredelade med lösa ringar så är jag kanske lite emot detta bett. Men vem vet. Det kanske kan vara något bra i det! Men jag hade inte satt det på någon häst!


Detta finns även i lösa ringar!

/Matilda

Länkbyte :)

Hej nu kommer ett till länkbyte med våan bääästiiiiis Lollovisa/ Lovisa/ Lollo Hennes blogg är as kul att läsa och riktigt rolig så kolla in den HÄR :D !!!!!!!
/ Anna o Matilda

Saker på gång

Igår gjorde jag inte så mycket. Jag gjorde iårning för mor och son. (Ada och Eddie) Sen när det var klart så gick jag och kollade lite på hoppningen.

Då märkte jag verkligen att hösten eller igentligen vintern har kommit! det var så kalt så jag darrade. Det var inte kul! Så jag ringde mamma så jag åkte hem efter första gruppen var slut.

När jag väl var hemma så åt, duschade och pluggade jag. Inte roligt att plugga men det måste göras.

Nu är jag i skolan igen och slutar 10 i 4. Då kommer min syster och så ska jag mocka och göra mat för Ada och Akxent. Medans min syster rider Akxent.

Sen när vi är klara med stallet så ska vi göra en liten rolig grej..!


Men vi hörs!

/Matilda

Nu går statestiken upp :)

Heej :)
Kollade snabbt in här på bloggen och statestiken går lite upp för varje dag :) Kul när det går bättre och bättre och man ser förändringar :) Vi vill gärna vate vad ni tycker om våran nya design och vad som kan förbättras så det är bara lämmna en komentar och vad ni tycker Det är ju trots allt NI som läser bloggen och NI som mste säga om hur ni vill att den ska vara . Mer Hiss o Diss eller outfits eller dagens ridpass med mera :) Det får ju NI bestämma :D Ska plugga tråk NO nu så det blir inget om ridningen ikväll men jag kan avslöja att jag red Romeo ( stallets minsta häst ) och vi hoppade, mer säger jag inte då ni får kolla in ngn gång imorgon hur det gick. Spännande va ?? Hahahahah XD
Funkade inte att vrida på bilden :( Men detta är då Romeo :)
/ Anna

Länkbyte :)

Hej Allihopa :)
Nu var dett dags för att göra ett länkbyte med en blogg som heter Ponnys och Ryttare.
HÄR kommer självaste länken :)
/ Anna & Matilda

Film



Film på när jag hoppar Zagallo för ett halvår sen. Ni behöver inte titta på min fina rygg efter sista hindret!
Jag klappar faktiskt Zagallo på halsen! ÅÅ vad jag blev sugen på att hoppa nu!!

/Matilda

Poncho i stallet

Kingsland har nu kommit ut med en vinterkollektion.
I denna kollektion finns det en Poncho.
Själv skulle jag inte ta på mig en Poncho till stallet..
För mig ska bra kläder gå först! Inte för att den inte är snygg eller så.
Men jag tar iallafall hällre på mig en jättevarm tröja istället för en Poncho.
Känns bara som att det inte är det praktiskaste plaget att ha i stallet!

Vad tycker ni?




Snygg var den iallafall!


/Matilda

Ny design :)

Hej everybody :)
Nu har vi suttit och pillat massa på datan och pillat ihop en ny design här på bloggen. Snygt va ?? Kommer kanske attt lägga till lite mera saker till headern men vi vet inte riktigt :P Ikväll kommer det ett länkbyte med en annan blogg så glöm inte att kika in här då :)
/ Anna & Matilda

Bra eller?

Då jag inte hade något att göra så målade jag av en bild från min mobil.
Målade med bläck på ett linjerat papper.. OCH jag är inte bra på att måla!



Vad tycker ni?

/Matilda

Burhults Tabasco

Hej :)
Idag när jag kollade mejlen så kom det upp ett mejl från en person som ville att jag skulle bli medryttare på deras häst Burhults Tabasco och han verkade super gullig. Nu e mamma bortrest men vi ska ta mera kontakt när hon kommer hem så att vi kan provrida :) Super fin fux och hans pappa är Drewen mr T vilket är en väldigt fin häst. Hoppas att det blir ngt för hästen verkade väldigt snäll och rar men vi får se om vi provrider.
Fin pålle det där :)
Pappa Drewen mr T
Nu ska jag fortsätta med läxor så vi hörs imon :)
Kram Anna <3

Öppet stall :)

Jadå, då var snart jul och nästa vecka är det ju första advent (om jag inte minns fel) och juleriet drar igång. Då ska vi på GunneboRS ha öppet stall i samband med att Gunnebo slott kommer ha sin julmarknad och ni är alla hjärtligt välkommna. Ingen anmälan behövs så det är bara att komma och checka in hur vi har det i stallet och det kommer finnas lite pepparkakor o glögg bl a. I Manegen kommer det vara ponnyridning så att man kan få prova på att rida en liten sväng med ledare.
Var: Gunnebo RS / Gunnebo slott / Manegen
Vad: Öppet stall / Julmarknad / Ponnyridning
När: 19 nov 15-17
20 nov 15-17
26 nov 13-15
27 nov 13-15
Ponnyridningen kommer att vara under hella öppet stall = 15-17, 13-15
Kram Anna :)

Andromeda

Världens bästa häst! Det är hon! Har hon fått förtroende för en så behandlar hon en som guld! Hon är så omtänksam och vill allitd sitt bästa!

Allt vi har gått igenom, hon och jag, är guldvärt! Och jag vet att inga hinder är för svåra för henne med rätt ägare! För hon och jag har gått igenom så mycket på bara dom få veckorna hon varit hos oss. Tom redan första gången jag red henne visade hon vilka bestämda åsikter hon har. Men när det väll gäller tar hon hand om en! Hon vill aldrig skada någon!

Även om hon vet att det är jobbigt gör hon det för att vara till lag. Allt man ger henne får man tillbaka. Fast 1000 gånger mer.

Ada är en häst som vill även om hennes kropp inte kan. Hon är en häst med bestämda åsikter men är man bestämd tillbaks så är hon snäll! Blir man rädd så tar hon över och det blir i slutändan farligt!

Hon lär sig fort. Inte för att hon måste. Utan för att hon VILL göra det. Hon vill vara där. Hon lyssnar på en. (Det känns som det iallafall) Hon är en häst som man kan gå till när man är ledsen och bara genom hennes närvaro blir man glad!

Det är lite jobbigt att veta, varje dag, att hon inte kommer stanna. Så jag hoppas iallafall att hon kommer till någon som älskar henne lika mycket som jag gör. Och någon snäll men bestämd ryttare som kan ta henne framåt. För hon kan bli något bara man får henne till det.






//Matilda

Sverigegrepen

Kanske ni har hört talas om en ny grep? Sverigegrepen. Den är jättetålig och ska tydligen vara allmänt grym! När jag kollar på denna filmen så kan jag nog tänka mig att den är det. Hade jag haft en häst hade jag lätt köpt den iallafall! Hellre en grep som håller länge än att köpa nya. Så även om den kanske är dyr så sparar man nog i slutändan ändå!

Så här står det i Hippson:

Sverigegrepen är en ny sorts grep som är framtagen av hästfolk i samarbete med en sjukgymnast. Enligt tillverkaren gör utformningen att mockningen går snabbare samtidigt som det går åt mindre strö och spån. Den ergonmiska utformningen sägs även minska risken för belastningsskador.

Grepen ska också vara väldigt hållbar, vilket illustreras av det här klippet där någon (utan att lyckas) i 30 minusgrader försöker ha sönder grepen.



Lilla lilla Hugo :)

Igår när vi hade pyntat klart och städat hela stallet så tog vi in alla hästarna mm. Vi hade ju gjort namnskyltar på knäckebröde med glasyr så bestämde sig flr "lilla" Hugo att dunka på sin boxdörr så att han gjorde sönder sin skylt efter ca 30 min :P
Ronaldos skylt :)
Emelies hemmagjorda krans :)
Suddig bild på en av våra "stolpar"
Lille gullig manfred <3
Kram Anna :)
PS. Klara du får låna bilderna :) .DS

HV POLO

Såg på hippson att HV Polo har börjat med parymer!
Lite roligt..
Vet inte vad den luktar men den kostar iallafall 100-300 kr.
Vad tycker ni?




KÄLLA: Hippson.se

Rida med bett och tygel :O!!

Hejsan hoppsan :)
Kollade runt lite på youtube och hittade en film när Luciana Diniz hoppade hästen As-taro i bara träns och tygel. Det sägs att gästen har någon typ av headshaking syndrome så att han inte kan ha ngt vid nacken ( nackstycke t ex ) då det förvärrar sjukdomen. Så då har dom löst detta med att bara rida i bett och tyglar. Detta är då ett "träns" där det bara är bett, tyglar och en rem under "hakan" på hästen som ser till att bettet sitter kvar. Man måste nog spänna fast remmen hunder hakan ganska hårt så jag vet inte om jag skulle rekomendera det, jag har ju inte testat så jag kan ju inte säga någonting men det var bara en teori.
Blir lite förvånad faktiskt att bettet inte "åker ut" när hon hoppar.
Kram Anna ;)

LÄSkigt men coolt!

Jag och Anna satt båda vid datorena samtidigt!
Det var 54 s mellanrum (vilket det igentligen inte var, det var mindre) mellan våra inlägg!
Är det läskigt eller coolt?



Tjeenaaaaa !!!

Heej ,
Nu är jag tillbaka på bloggspåret efter att ha haft helgarbetslaget och spökväll och pyntdag i stallet. Har haft skit kul och tagit ganska mkt bilder som ni kommer få se kanske imorgon eller på tisdag då vi har USS möte imon. Två av hästarna är ju sjuka så dom står isolerade i uteboxarna och då är det en person som får sköta dom hästana så att det inte sprider sig i hela stallet. Då får man ha en astronaut dräkt på sig så att man inte för smittan vidare så jag tänkte visa er an väldigt gullig bild på Klara som har på sig den :) Mer bilder kommer som sagt imon eller på tisdag för nu ska jag städa rummet, träna NO och lite annat :(
Hahahahahaaa gulligt Klara :)
Kram Anna :)

Wihu!

"Är så glad att det blev som det blev nu i slutändan för Maria.. (ta det inte för seriöst Maria!) För jag fick träffa världens snällaste häst! Får en bra erfarenhet och en tid som jag kommer ha nytta av i hela mitt liv."

Idag var det ett ca 35/40 minuters ridpass i manegen, skritt och trav! Vissa steg var riktigt snygga och fina! JAG är iallafall jättenöjd över passet!

Vi fortsatt med att vända, vända, vända OCH vända! Så hon tillslut blev helt snurrig.. Haha ne, men det visade ju iallafall resultat! Vi gjorde ormen väldigt mycket i början och sen i vissa tillfällen mitt i passet. Framdelsvänding för att sära lite på benen/mjuka upp kroppen lite och fick tom några steg undanför höger! Vänster var väldigt jobbig!

Och trava gjorde vi inte såå mycket eftersom hon gärna vill lägga sig på boggarn! Då får man ta några steg i taget. T.ex. skritt, ca 3-6 travsteg och SÅ FORT hon lägger sig på bogarna ska man sakta av igen! Annars, om det går för långt, så kan det leda till kotledsinfammation! Det vill man inte ha. (Ett bra tips från Maria)

Gjorde mycket saker hela tiden för att aktivera allt hela tiden, samtidigt som jag bytte ofta så hon inte skulle tycka det var jättejobbigt/tråkigt!

Och så fick jag lite tid över när jag väntade på maria innan vi red. Vi skulle rida tillsammans. Så då tog jag Zlatans (världens sötaste shettis) ljusbåa linder! Jag är inte så bra på att linda ben. Det blir ofta så tjokt överallt. Därför gillar jag minilindor! Hon var jättesöt i det iallafall! Gjorde det lite också för att se vad hon gör när hon får saker på benen!







Sen så när vi kom hem igen så skulle vi klippa henne igen. Vad jag menar med "vi" så menar jag Maria! Men det tänkte inte maria! hon tycker jag ska lära mig det så jag fick klippa Ada idag! (Med lite *HOSTmycketHOST* hjälp av maria) Var faktiskt kul! Ada är världens snällaste häst att lära sig klippa på! Hon bara står! Hon rör inte EN ÄNDA FENA! Jag överdriver inte! Maskinen bara matade fram som ett tåg! Så nu kan man klippa häst också! Alltid bra!

Före


Efter


//Matilda

Tagel

Tycker tagelarmband är så fina!
Att få ha ett fint minne av djuret man älskar på armen.
Det är ju så fina färger på det också, det blir ju samma färg som djuret har!
Det blir ju så fina mönster också.
Så jag hade lätt tagit på mig ett sånt!


//Matilda

Bilder

Tog lite bilder på Ada/stona när jag släppte ut henne i hagen!
(Mest för att visa hur fin skymningen var, men man såg inte hästarna utan blixt..)




Och så fick jag ju ta en bild utan blixt bara för att vissa hur fint det var!
Tyvärr ser man knappt hästarna då!


Och så var det detta med hur fin månen är.. fick inte med den bra på bild.
Men tog därför en bild från google för att visa hur fin den är!

Min bild:


Google:


//Matilda

Diskutering!

Idag har jag diskuterat med Ada för första gången!

Vi skulle till Lilla travbanan. Ada är ju en dam med bestämda åsikter och ger sig inte i första laget! Och en tag hade vi även "publik". Haha, men det var en man som kollade och fråga om jag ville ha hjälp. Han och några till grillade i skogen.

Men min envishet ville inte ha hjälp! Ibland är det tur att man är envis. Så idag använde jag spö för första gången på henne. (Jag har alltid ett spö med mig när jag rider ut, men jag använder det inte förrän i nödfall.) Vilket hon inte brydde sig mycket om. Hon lysnade bara på det väldigt bra ibland!

Så Ada var redan svettig när vi kom till travbanan. Men jag vill att hon ska inse att det bara blir jobbigare om man ska diskutera! Så jag tog två varv vilket jag hade planerat ändå!

Hon var iallafall JÄTTEDUKTIG som gick igenom vattnet (mest lera) själv på vägen till och från lilla! GLAD!

Så här svettig var hon när vi kom hem!

Tog även lite bilder på Zlatan när han låg ner i hagen!

"Jag ligger här"

"Jag reser mig upp"

"För att komma till dig!" =)


//Matilda

Spöknatt :O

Heej,
Idag blir det stallet vid eftermiddagendå vi har helgarbetslag  stallet och USS ska ha spökrunda i skogen med ridskolebarnen som vill skrämms lite :P Kommer gå en liten runda med barnen och sen blir det korv i cafet :) Scary :S Hoppas att månen är minst lika fin ikväll som den var igår skullle ju öka skräck stämmningen lite iaf :PNu ska jah baka chokladbollar till barnen och kolla om vi har ngt halloweenpynt hemma som kan användas. Kommer antagligen inte uppdatera mer idag få jag kommer hem sent på kvällen och jag har en tegelsten till mobil så kan inte uppdatera på den men imorgon efter lunch kanske jag kan uppdatera iaf :)
Kram Anna :)

Trött

Igår var jag verkligen trött! Somnade kl 10 på soffan efter att ha pratat med min syster på skype. (Hon är i spanien/värmen)

Kom till stallet vid halv 5 igår. Då var det skymning och månen var redan uppe. Månen var sjukt cool igår! Den var stor och RUND! Och den lös upp så det blev skuggor i mörkret! Ville ta en blid på det men min mobil hade slut på batteri. Så det blev två dåliga bilder som inte visar hur cool den var.

Aja, jag red Ada så klart och det blev ett liiite hårdare pass än vanligt! Red först ut i 20 minuter ungefär och sen 5 minuter i paddocken. Red i paddocken mest bara för att känna av hur hon går i galopen nu. Och ett tag var hon väldigt liksidig! (Hon är lite ojämn.. men det är inte mitt och Marias fel!) Men iallafall! Hon har forfarande svårt för högergaloppen. Men vänster är ju det hon fattar hela tiden så eftersom hon är starkast i den galoppen så prövade jag att ta ett varv på volten! Hon klarade det UTAN att jag behövde dra runt henne! Visade vägen och lite skänklar behödes bara!

Ute i skogen tränade jag på skritt halt, halt skritt. och så skulle hon inte gå utan att jag sa det med skänklarna! Ibland var det trav istället för skritt. Men hon var jätt duktig! Och i paddocken, även idag, så vad det att hon ska svänga när JAG säger till!

Tror faktiskt jag får börja tämja lite på gränsera nu gällande högeraloppen. Hon måste ju bli bättre i den! Så idag ska hon ut i skogen och så ska hon galoppera iallafall lika mycket i höger som i vänster!

//Matilda

Firar!

Nu är det fredag och skolan är avklarad! För att fira detta drar jag snart till stallet! Vill helst rida ut eftersom vi red inne i onsdags och jag vet inte vad hon gjorde igår.. Men vart, det har jag inte bestämt än.

Förrästen! Hösten har värkligen kommit nu! Det var minus grader imorse och jag fryser i stallet. Vill ta på mig termobyxor i stallet. Men vad ska jag då ha när det är -20°? Och mina tumvantar som jag köpte på ullared vill jag också ta på mig men det får också vänta tycker jag!

Längtade ett tag till vintern men det har väll ändrats rätt så snabbt.. Eftersom jag inte gillar minus grader! Men man frå väl stå ut i 3 och en halv månad till så ska vintern vara slut! Förhoppnigsvis.

Nu ska jag inte prata mer! För nu drar jag till stallet!

Kram Matilda!

Långa dagar

Nu har jag inte uppdaterat mycket på två dagar.. Så får väll skriva vad som hänt. Vilket inte är mycket.

Red Ada igår i manegen i 25 minuter. Ville att hon skulle gå där jag vill. Vill jagt att hon ska gå på spåret så ska hon det. Och vill jag att hon ska vända innan spåret börjar/tar slut så ska hon det. Inte mycket mer.

Kände att hennes galopp blivit bättre! Vilket är ju skitbra! Den kommer snart nog kunnas rida i. Men hon är ju fortfarande inte så jättestyrbar vilket jag hoppas ordnar sig rätt så bra snart.. Hon har så fin galopp när hon väl kan så jag vill kunna använda den!

Men jag kan ju inte gå snabbare än hästen kan..

Och idag var jag i skolan från fem i 8 på morronen till kl kvart i 9 på kvällen.. Så då hade jag inget stall. Men imorn blir det dit igen!

Lite roligt, jag var där igår men inte idag så nu saknar jag stallet! Är det normalt? Det tror jag faktiskt det är bland hästgalningar som älskar det dom gör!

Mer har jag inte att säga! Så hejdå!

Tycker ni detta är okej?

Detta är inte okej enligt mig!

Det har nu bestämts att man får rida tävla hästen även om den blöder... Låter verkligen det vettigt? Det tycker inte jag!

Därför har jag nu skrivt under som så många andra har gjort och tydligen också Kyra Kyrklund om det är intresant..
Länk HÄR och på bilden till undetskriften!

Källa: Ponnysanning

PS. Värt att läsa det som står på Ponnysanning.

Vattenpölar

Igår red jag ut på Ada med Maria och Eddie. Det var jättekul! Vi visste inte någon bra väg som vi "ville" rida då bägge hästarna inte behövde riktig mjölksyra.. Och Ada har fortfarande lite svårt med vattenpölar..

Men det blev tillslut vägen med mest vatten, lilla travbanan! Hon var så duktig! Det var lite osäkert i början men i slutet valde hon vatten istället för att springa in i träden! Helt sjukt hur glad man kan bli av att hästen inte gjort så mycket mer än att gå i vattepölar och att hon fick högergalopp 100 m igår igen! Haha!

Lilla tjejen var nästan genomsvettig! Men hon är så duktig! Blev dock inga bilder då det var skymning och jag har bara mobilen.. Men jag har glömt bort att lägga in en bild på henne från i lördags. Hon var så duktig när hon bara stog på gårdplan och had koll på oss hela tiden!





Ada :)


Hugo :)

Heej,
Nu har jog kommit hem från stallet och har duschat :) Hade Hugo idag på ridningen och det gick super :) Ibörjan va han trög som en sengångare och kändes riktigt slö/tung och kunde nästan inte bära sig själv :( Men efter va hade lösgjort och värmt upp ett tag så blev han jätte fin :) Kom in i fin form och fina skänkelvikningar i mitten - slutet av ridpasset men sen i slutet fick man skänkla på honom lite då han höll på att tappa bjudningen men då sprang han nästan bara iväg på skänkelvikningarna men jag är väldigt nöjd :)
Puss på dig Hugo :)
Idag i skolan skulle vi ha gjort en "muntligt anförande" som våran engelska lärare så fint kallar det fast man ska typ prata om ett ämne framför klassen och man får typ bara ha stödord och typ lite bilder på powerpointen och så ska man prata i ca 5 min och vi skulle ha gjort det idag men vi skulle haft vikarie och inte behöva göra det men då kom våran lärare ändå till lektionen och jag blev typ jätte förvirrad för jag visste inte om vi skulle göra det för isf skulle jag behöva förbereda oh massa sånt men som tur ska vi göra det på onsdag ist. Men vet ni vad jag "forskar" om ??........
Hahahaha hästhoppning faktiskt :P Vilken överraskning :P  Det handlart typ och hoppning och hästar och rätt så mkt om John Whitaker och Milton ;) aja det var typ det ända jag ville säga men jag kände för att skriva "långt" så då tog jag mig friheten och gjorde det :P
Hahahaha jag börjar få lite "natthumor här" Det är nog bäst att jag går och lägger mig nu så vi ses imon :)
Kram Anna <3

Upp och iväg !!!

Heej,
Anna här ;) Hahahahaha där lät det som en riktig fjortisblogg :P Hahhahahaha:P Ne nu får vi allt vara lite allvarliga här :P Nu ska jag snar byta om och sen ska jag till stallet. För ska jag kolls vilken häst jag ska ha och sen efter rykta lite mm. och fixa inför ridningen. Efter det är det US möte och jag kommer kanske typ gå innan mötet e slut då jag ska rida :) Tror jag ska ha Hugo men vet inte riktigt då jag rider istället för mamma då vi har gäster från Nya Zeeland som kommer från hennes jobb och dom bor här och då ska mamma laga middag till dom mm så då får jag rida oh det kommer jag också gära 2 ggr till då mamma e i USA då med jobbet :P
Nu ska jag åka till stallet så vi hörs senare så får ni veta hur det gick och vem jag hade med mera.
En sån zebra/pålle skulle man allt ha ;)
Puss & Kram Anna <3

Hej Hej och Åhnej :'(

Hejhej nu e jag Anna tillbaks efter att min dator har haft lite damp så att jag inte har kunna logga in här men då har snälla Matilda kunnat logga in och se till så att bloggen inte har varit tom :) Det har hänt en del sedan jag var här sist och det orkar jag inte berätta nu då jag ska sova egentligen men kan berätta att mamma ska på en jobb grej på kvällen så hon kan inte rida så jag får ta hennes plats :) Kulit :) Mer info kommer imon men en sak jag vill berätta för er som inte redan vet så dog  Världsettan Eric Lamazes OS-guldhäst Hickstead efter sin omgång i Veronas VC-hoppning. Så himmla synd så att jag nästan började gråta när jag såg det :'( Synd att det försvinner en så vacker häst från jorden när man nog aldrig kommer få en så fin häst igen *snyft*
Hickstead och Eric Lamaze
Hickstead och Eric Lamaze
R.I.P Hickstead you will always be in our hearts <3
Kram Anna <3

Löshoppning

Idag fick Ada löshoppas igen. Hon tycker det är såå kul! Syftet idag var att hon skulle få till det med bakbenen. Vilket inte är så lätt för henne. Men i slutet blev det riktigt snyggt! Är så glad över henne iallafall! Blev inga bilder eller filmer då jag skulle vara "godistjejen" och Maria skulle jaga Ada så hon fick upp farten! Men Maria tog iallafall några still bilder och så fick hon en bild från när hon värmde upp själv!





Youtube klipp

Tyckte denna ponnyn var lite rolig! Kastade av sin ryttare och sen rulla sig! Haha!



Ludde vill gå ut!



Ludde vill gå ut och han visar det på sitt egna lilla vis.. (Bjuder på mig själv)



Dagen

Idag var vi en grupp på 5 stycken som red till stora travbanan. Det är inte ofta man är så många! Det var jättekul, förutom att jag red på en tickande bomb.. Zabin. Han betedde sig som en galen hopphäst som har nervena på utsidan! Det var inte kul för det gick på en millisekund så hade jag tappat kontrollen..

Och Zabin har varit skadad.. Han har varit halt i några dagar förra veckan. Så jag kunde inte släppa honom heller. Så det förvärrade bara saken!

Så skulle jag pröva att galoppera utan att tappa kontrollen. Men då så satte han sig på bakbenen, gjorde värdens skutt och sen så bar det av.. Så där tappade jag kontrollen i ungefär 2 sekunder.. Men jag fick snabbt tillbaka honom. Då trippade han på tvären och studsade med frambenen.

Jag är rätt så fachinerad att jag satt kvar! Eftersom jag red barbacka. Men kom iallafall tillbaka välbehållen och vid liv. Haha! Men så är det att rida en Zabin som inte raceat på länge!

Sen så när vi kom tillbaka så började Maria klippa Eddie. Framför Zabin.. Zabin stog på helspänn. För klippmaskinen kunde ju komma till honom! Då måste man ju vara på sin vakt!

Och Ada fick stå idag. Men imon ska hon gå! Tror det blir bommar av nåt slag. T.ex studs utan ryttare på ryggen så klart!


Zabin på en snabb bild på väg ut till hagen!


Glitter

Såg dom här skydden, kanske inte dom snyggaste. Men jag hade ändå kunnat ta på dom och rida ett pass i dom! Man får ju sätta lite glitter i ridvärlden..


Jag är glad för...

... att jag har en hund.

... att jag rider.


Jag är speciellt glad för dom här två grejerna! Jag är glad för att jag har en hund. För var hade jag annars varit nu? Då hade jag kommit hem och slängt mig på soffan och inte gjort mer av dagen. Jag hade inte kunnat ta i pälsen och vara glad över att jag kan göra det. Jag hade inte kunnat skratta åt min hund när han gör sina konstiga ryck! Jag hade kännt mig ensam när jag var det. Nu är jag aldrig ensam. Ludde finns alltid hemma! (några få gånger han inte är hemma) Han finns alltid hos en när man är ledsen. Då kommer han till en och bara ligger nära en. Han behöver inte göra mer för att det ska kännas bättre!

Att jag gillar hästar! Det är nästan bättre. För då rör jag mig även om jag inte vill det varje dag.. För lägger man ihop alla meter man går i stallet så blir det några stycken.. Och just det här med hästar att man lär sig ta ansvar varje dag. Man "måste" gå till stallet varje dag och göra iårning till hästen så att inte den mår dåligt. Man matar ofta in massa information varje dag. Då får man som elev först gå till skolan, få massor av information. Sen kommer man till stallet och ska kanske rida lektion. Då får man ännu mer information.

Och förutom att man lär sig ta ansvar så mår man bra! Har man ont i huvudet någon dag är det skönt att åka upp till stallet, gå med sin häst någon stans där det är lugnt och bara va. Få massor av luft! Då mår man helt plötsligt mycket bättre!

Hästar är inte bara djur i alla lägen.. Dom kan också vara bra "medecin". Förlamade (t.ex) kan rida och få lite känsel tillbaka. Är inte det häftigt!?

Djur i allmänhet gör så att man mår bra!

Jag kan hålla på i en hel evighet men jag sätter stopp här. Hoppas ni fått en liten tankeställare nu..
Vad är ni glada för och vad får er att må bra?








Dagen

Idag var jag ute med Maria och Fia. Vi skrittade först till härsjödam och sen så fortsatte jag och Maria till galoppbackarna.

Jag är så glad för jag fick en högergalopp på Ada. Som hon höll i 100 m ungefär! Hon är så duktig!

Jag gjorde även en lite "krydda" på detta ridpass. Jag red barbacka på henne. Kanske inte en stor deal för er. Borde kanske inte vara det för mig heller igentligen.. Men det är första gången jag rider barbacka på just Ada!

Ada är ju, som ni nog förstått, rätt så överviktig.. Och då har hon inte kunnat använda bakbenen på rätt sätt riktigt. Så nu har hon ju blivit behandlad av Fia 2 gånger så det är bättre nu. Men för att få bra muskler i dom så sa Fia att vi skulle backa henne i uppförsbacke!

Alltså att när vi leder henne. Ställer henne nedanför en backe och backar upp henne. Det skulle tydligen vara väldigt bra för benen och det kan jag förstå.. Det borde nog vara rätt jobbigt! Så det ska jag göra imon! Blandannat, sen vet jag inte vad hon ska göra mer. Får höra med Maria!


Horsemanship

Idag, när min syster red så träna jag horsemanship med Ada! Hon var jätteduktig! Jag tränade på de grundläggande sakerna som alla hästar ska kunna! Gå efter mig, stanna så fort jag gör det. Backa, stanna, stanna, kom. Så ökade jag avstånden ifrån oss när det var "inkallning". Som när man tränar en hund att sitta och så går man iväg en bit och säger sen:"Varsogod/Kom". Ungefär så, hoppas ni förstår vad jag menar!

Jag lade ut två bommar som hon skulle stanna i och så skulle hon kunna stå där. Hon skulle även kunna backa och gå in igen, gå ur och backa in igen.

Och eftersom vi inte använder spö på henne så tränade jag det. Jag tog ett spö och lade det på hela kroppen. Slå det i marken brevid henne och vifta med i luften (Precis brevid henne). Hon var jätteduktig! Hon stog som ängel och tyckte det var "lite läskigt ibland men jag rör mig inte!"





Sen så Ville jag bara testa vad hon sa om jag gjorde så här!:






Outfits

Gjorde en snygg otfit (enligt mig)!



Ursäkta att det ser lite roligt ut men ska försöka fixa en bättre sida att göra det på!

/Matilda

Detta med reflexer

Igår när jag var på Ullared kikade jag ju självklart på reflexerna lite "extra" mycket. Det är ju mörkt ute nu, även om man inte vill det. Det kanske fanns någon rolig reflex. Det fanns inte så mycket som jag just ville ha, men jag såg en svansreflex..

Min första tanke var "gillar verkligen hästen den?". Men nu efteråt har jag kommit på att dom vänjer sig väll och då är det en väldigt smart reflex som kan vara med på uteritter. Så jag sökte efter det på google och fick sen två olika!




















Reflexen som följer med längs "hela" svansen borde vara bäst och behagligast för hästen.
När den andra kanske inte är lika bra och kanske inte så behaglig mot hästen.

Vad tycker ni?

Några smarta grejer

Hej igen! Idag har ju jag varit i Ullared! Det var jättekul även om det inte blev några hästgrejer.. Eller, jo det blev ett par ridtummvantar.

Jag köpte däremot en jacka och ett par mjukibyxor och lite till, fast det är ju inte till stallet. Blev faktiskt lite besviken på vilket tråkigt sortiment dom hade. Det var verkligen bara "mulle" grejer enligt mig.. Visst det fanns ju några snygga lindor och shabraken kollade jag inte mycket på.. Men är ändå besviken på det.

En sak man ioförsäg skulle köpt där är termobyxor! Känns bara som en grej som är bra att köpa där.. Iallafall inte en grej jag vill lägga för mycket pengar på. Dom ska vara varma, goa och slitstarka.. och självklart inte dyra!

Två grejer jag tänkte köpt men inte fick pengar till var ett par reflexboots. Tyckte jag var lite smart!


Ville också köpa en "julluva" med älg/renhorn på. Men det blev heller inte av. Får väll fixa det på ett annat håll för i december ska jag ha sån när jag rider ut!

Bara en tanke jag fått är att en reflexgrimma till ada som hon kan ha när vi går ut och går med henne. Eftersom det fort blir mörkt nu, och vi går ut och går med henne rätt så ofta. Så det tycker jag, bara en tanke, är en smart grej att ha!

 


Skillnad!



Upptäksfärder

Eftersom min syster jobbade hela dagen idag så hade jag då Ludde hela dagen! Och jag skulle ju till stallet så han fick helt enkelt följa med till stallet! Det tycker han är så roligt! Speciellt när han får vara lös för då kan man gå på utflykter! Så han smög runt och luktade och kollade på allt!

Jag gjorde inte mycket mer än att fixa i stallet och gå ut och gå med Ada och Ludde!

2 snabba bilder från bussen..













Ursäkta dålig kvalité på Ada.. Hade mobilen i skymning..


Träningsverk..

Snart ska jag åka till stallet. Ska gå ut och gå med Ada.. Hon har ju antagligen träningsvärk sen igår..

Plötsligt händer det... jag ska till ULLARED imon!! Vad var det jag sa för ett tag sen.. Jag och min syster ska dit imon! Jätteglad! Jag kommer väll hänga vid hästhörnan. Haha! Men det är ju så roligt att gå och kolla på det och tänka.. "Om jag hade en häst hade den fått detta fina!" Haha, men det är faktiskt roligt...



Jag trodde badsäsongen var över... men det tycker tydligen inte Ludde...


RSS 2.0