Drug

I stallet idag så var det från början tänkt att jag skulle rida Eddie och Maria Ada. Men det ändrades snabbt när vi väl kom upp. För vi var så frusna och jag är ju lite förkyld och kände att det skulle bara bli värre om jag hoppade upp på en häst. Så då gjorde vi grejerna och åkte hem.

Men i stallet så skulle Fia raka Ior på karlederna. För han har tydligen väldigt mycket mugg där. Och eftersom han har väldigt mycket så gör det antagligen riktigt ont om man kommer där och klipper. Så han blev lite drogad lilla Ior. Han som är mysig i vanliga fall, tänk vad mysig han blev nu!

Det roliga var att han nog inbillade sig att han blev jätte drogad.
Han liksom blev "trött" efter 3 minuter och det tar upp till 40 minuter att verka...

Lilla Ior!



Nu ska jag äta! Mmmmm

/ Matilda

Hehehe..

Sitter just nu på USS möte och planerar förfullt:) helgarbetslag i helgen :) kommer massa bilder då !!
/Anna

Spirit

Usch! Vaknade imorse med jätteont i halsen. Men jag tog ett glas te till frukost och sen så blev det liite bättre i halsen. Men jag är fortfarande lite förkyld. Men det var bara att ta sig till skolan.

Nu sitter jag och Anna i uppehålls och kollar på spirt. På youtube dessutom.. Men har man håltimma så har man!


Nu ska jag fortsätta kolla! /Matilda och lite Anna

Hoppa med Zetterman



/ Anna

Nu funkar det igen :)

Hej :)

Nu är vi tillbaka :) Blogg.se hade krashat :( Men nu är det på g som vanligt får vi hoppas :) Ska sitta och redigera lite bilder med mera på remby nu för att testa och se hur det är :) Bilderna kommer att komma upp lite då och då här på bloggen så ni får hålla utkik :)

/ Anna

Att gå ut med två muppar



/Matilda

Testing

Hej :)

Har precis fått ett mail av blogg.se och vi vill testa Remby. Ett program som är ungefär som photoshop fast det är inget program man behöver ladda ner eller något sånt. Tackade självklart ja och hoppas vi blir en utav dom 1 bloggarna som kommer bli utvalda :D Var inne och testade lite hur det var på remby.com och tyckte det var bra och väldigt lätt att göra säker. Man kan t ex göra bildspela som man kan stätta upp ppå bloggen och mam kan klistra och klippa en massa och gör a coola collage mm. Det rekomenderas. Speciellt nu när picknik kommer läggas ner så är Remby någonting att satsa på. Jag gjorde ialla falle en test sak på remby nu och det är försa gången jag gör det och jag blev väldigt nöjd :)



/ Anna <3

Rädda hästarna !

SNÄLLA SKRIV UNDER !!! <3 <3 <3
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6254

"Göteborgs kommun planerar att bilda ett naturreservat i Välen. Planeringen för reservatet har just påbörjats, men ändå säger Park och Naturförvaltningen upp vårt arrendeavtal för vinterhage med hänvisning till att marken behövs till annat (fast inget är planerat) 

Etablering av naturreservat görs i samråd med markägaren (kommunen) och Länsstyrelsen (som dessutom har skrivit flera rekommendationer om att man skall ta hänsyn till ridvägar när man bildar nya naturreservat). Man bildar reservat i syfte att skapa ett "rum" för allmänheten . Vi och vår verksamhet är en del av allmänheten!
Varje dag får vi många besökare till vår hage av barn och vuxna i närområdet. Vi erbjuder skollovs-verksamhet, Vi har ett samarbete med Grön Rehab där hästarna används i terapisyfte. Vi bidrar till en känsla av att vara på "landet" fast vi är "mitt i stan", hos oss är alla välkomna att bekanta sig med hästarna.

Hjälp oss att driva frågan om hästhagar inom området för det nya naturreservatet!"
/ Anna
Källa : http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6254

Ponnyakuten

Nu blir det det ponnyakuten !!!

FLYGANDE Häst på ingång!

Nu får ni ursäkta mitt språk! MEn JÄDRAR vilken häst Ada är! Detta trodde jag aldrig om henne! (Men det är inte bra att hon gör såhär! Hon ska hoppa normalt! Men det är något vi ska jobba på!)


LYSSNA på oss!


/Matilda

Tips :)

Tjoolaa :) ( haha ne bah skojja )
Vill bara tipsa om en låta jag har blivit helt såld på ! :O As bra helt plötsligt :)
/ Anna

Jag är med och tävlar på Carlssonpåtaket.se

http://carlssonpataket.se

http://www.chevalridsport.se

 

 

/Matilda


TVÅ RIKTIGT coola grejer

 

RIKTIGT COOLT!

 

/Matilda

 

PS. Det kommer filmer på en HOPPANDE Ada sen!! (eller om det kommer imorgon)


Väntar på en löshoppning


Så väljer du rätt benskydd del 2

/ Anna

Så väljer du rätt benskydd del 1

/ Anna

Uno Donna Unique

Nu har ju Patrik Kittel tagit över det vackra stoet Uno Donna Unique och här är hennes vacka ritt  :) Se och njut :)
/ Anna

Fina vårfärger

Hej!
Nu när hööks katalogen har kommit ut (jag har inte fått den :[ ) så tänkte jag visa lite av hööks nya fina färger på dom vackra sakerna :)
Se och njut :)
/ Anna

Nellies Header !!

Nu har Nellies header kommit ut !! den är jätte fin tycker jag och tycker hon ska vara stolt efter av att ha en sådan fin blogg !!
Jätte fin !! Fast om jag ska vara lite petig så tycker jag att den blinkar lite för fort ;)
( om det inte funkar att se den nya så är det bara att uppdatera sidan ;)
/ Anna

Lamborghini style kollektion

Tonino Lamborghini gör inte bara heta sportbilar utan har även en läcker serie med hästgrejer. 
Som Tonino själv säger "Design ska vara sexigt, enkelt och intuitivt som en kvinna"....
Riktigt fina grejer tycker jag :) !
/ Anna

Marddrömmen

Alla har vi "hästmarddrömmen". Vissa tycker det är att hästen skenar sig igenom staketet och springer ut på vägen och blir överkörd.. Ungefär sådana marddrömmar. Väldigt hemska men dom finns ändå där. Och när det kanske är nära att hästen kommer igenom hagen och vägen är nära stallet så kanske en bild från marddrömmen kommer upp framför en. Man kan få panik men får skärpa sig och göra så att hästen inte tar sig ut.

Min marddrömm vet jag inte riktigt vad det är. Jag har några stycken typ.
Men en är t.ex:
"Jag rider och hästen börjar krångla och vi ska över en bro. Hästen blir rädd för vattnet. På sidorna är det staket. Men på ena sidan är det ett litet håll. Ett lagom stort håll för att ett hästben ska kunna få plats. När man går över så går hästen på sidan för den är så uppstressad. Så då trillar ena bakbenet ner där och jag hör ett knack. Jag slänger mig av hästen och kollar på benet. Det är av."

Men samtidigt så kommer jag ihåg för ungefär ett år sen.. Då red jag Py. Hon var en gammal tant som inte kunde hålla sig undan olyckor. Så jag satt med min mobil på varje lektion i slutet och bara väntade på ett samtal från ägaren att det hade hänt något. Att hon hade halkat och vrikat benet. Glidit ner, under tråden och ner i leran. Fastnat där och allt hopp var ute för henne.

Ungefär så kunde jag tänka. Snacka om att det var lite svårt vissa dagar att koncentrera sig på lektionen..

Ioförsig så har man ju redan varit med om en jobbig sak.
Saken som gjorde en helg som redan var jobbig ännu jobbigare..

Ett tips av film som handlar om hästar är "mannen som som kunde tala med hästar".
Det handlar om två flickor som smiter ut en morgon och sticker ut med sina hästar på en tur som skulle vara härlig.
Men iställer för att sluta härligt slutar det med en lastbil och en av hästen blir påkörd.
Det ena ekipaget dör men det andra klarar sig. Men hästen har tappat all förtroende för människan.
Där kommer "mannen som talar med hästar" in!
Skitbra film! Ett STORT tips!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/Matilda

 

 


USS

Hejsan :)

Nu sitter jag här i köket och äter :) Mumsigt med macka :P Snart ska jag till stallet då det är USS möte och vi ska planer inför helgarbetslaget i helgen :)
Idag sp slutade vi 16.00 SNARK !! Tror inte lärarna förstår att man inte kan ta in informatione i huvudet när man går från ca 08.00-16.00 tre dagar i veckan. Det är egentligen bara helt onödigt.
Om blogg.se appen hade funkat så kunde jag kanske ha laddt upp lite bilder från mobben men det får det bli senare ikväll :)

/ Anna


Arkivbild på vovven :')

H&M We Love Horses



Från 2010 men den var så mysig på ett sätt!

/Matilda och Anna

23-01-2012 → 24-01-2012

Igår red jag Ada. Tycker väll själv inte det är så himla stor skillnad på hur hon är att rida nu.(Har inte RIDIT henne på ett tag) Samma övningar förutom att man har kunnat börja göra lite svårare grejer som t.ex skänkelvikning på volten..

Den ända skillnaden på henne är ju att hon har mer åsikter men de tycker jag hon har mer utav ute... Så det var inte så farligt. Men det är ju som Maria säger, det är mycket jobb kvar att göra!

Idag så var det en snabb sväng uppe istallet för jag kände mig liksom så där trött man kan vara innan man blir sjuk. Men som tur va så är det bättre nu! Och sen blev det lite snabbt också då det är prov imorgon. Så då får man ju vara lite duktig och träna lite innan det.. Hehe.

Får ju bevisa att hästfolk är BÄST! (Det har ju varit många ****** som säger att det är en MESIG(?) sport?!!



SNygging där!

/Matilda


Rid tröja..

Det är en sak jag stör mig på! Man ska ju inte rida i tröjor med luva. Men ÄNDÅ så gör många märken tröjer med just luvor på! 


|                Kingsland            Schockemöhle   Pikeur       HV Polo        Gersemi


/Matilda

Vem där?

Vem har gått här?

























INTE är det jag iallafall. Och det ser inte ut som någon Människa har gjort det....

/Matilda

STOR & liten

Hihi, Ada och lilla Hägge i stallet är så lika! Bägge är ungefär samma färg och aa, helt enkelt lika!







/Matilda

Bildbomb del 2

/ Anna

Malin Baryard.. ja det var väll speciellt?!



Blev ingen pulka efter Zlatan idag. Ledsen gubbe på det! Får se hur länge snön ligger kvar nu. Tror inte så länge. MEN om den ligger kvar i helgen så får jag dra upp någon som vill hänga med! (Fast jag tror/hoppas det blir vår snart!)

/Matilda

Bildbomb del 1

Hejsan :) Som jag lovade så kommer det ut en bildbomb med bilderna från idag :) Det kommer vara uppdelad i 3 delar med 10 i varje :) Hoppas att ni tycker om det !
/ Anna

Stallet :)

Tjoo ;)
Sitter i stallet nu och har precis ätit :) Haft knatten nu med Ryan och boro. Så tråkigt, kom bara två barn som skulle rida -.-' hade så tråkigt så flätade mest bort tiden
Hahaha Ne bah skojja;) ni får se bilder sen på våra mästerverk när jag kommer hem :)
/Anna

Underbart väder :)

Hej :)
Kom hem från långpromenaden för ca 5 min sedan och det var helt underbart väder :) Solen lyste och det var rätt så mycket snö :) Lånade pappas systemkamera och tog mist typ 200 bilder ! ska till stallet nu så kan inte skriva mycket mer men ni får ha en bra dag och så ska ni få en bildbomb från idag och andra fotodagar, vill ni det ?
/ Anna
Bild från igår

Foto

Godmorgon allihopa :)
Det blir ingen kyrka idag för det är typ ingen som ska gå och jag känner ju inte direkt för att sitta där själv och sjunga psalmer ;) Så istället ska jag mamma pappa ut med hunden i snön och jag ska låna pappas systemkamera och fota massor :) Jag ska försöka att få bilderna till denna datan idag så att ni kan få se dom :)
Ska också testa att blogga mycket från iphonen och se om vi kan fixa så att blogg.se appen funkar. För när man går in på den står det att det är 2 bloggar som man kan välja mellan fast båda är samm. Sen när man ska skriva ett nytt inlägg så stängs appen bara ner :( Dålig kvalite på den appen ;) får hoppas ett det funkar snart så att jag inte behöver blogga direkt från internet på mobilen.
Ni får ha det bar så ses vi senare :)
/ Anna
Hundens fötter innan promenad ;)
Hundes tassar efter promenad ;)

Snön :D

Asså ni fattar inte hur glad jag var imorse !! Blev huper typ när jag kom upp och såg att det var snö ! Och sen nu har det ju fallit ca 2-3 dm :D Hyper e jag asså :O  Idag var det jätte dålig uppdatering från mig för jag har haft massor att göra och sen har jag vart på långpromenad med hunden i ca  timmar :D  Asså det är seriöst bland det roligaste som finns. Förstår mig inte på folk som tycker att det är jobbig och tråkigt att gå ut med hunden sådana här dagar! Filmade massor och satte ihop en film som blev helt fail :P En liten sammanfattning om hur mycket damp hunden har när det är damp ;)
Imorgon hoppas jag att det blir en bra blogg dag med massor av snö och bilder :) Ska verkligen försöka blogga mycket och från mobilen :) Först ska jag på gudstjänst och sen ska jag ha ponnyridng :) Och försöker planera in en till långpromenad med vovven :)
/ Anna

Kul att en liten hund...

...tar upp den största delen av soffan



/Matilda

Snilleblixt!

Jag fick helt plötsligt en jädra snilleblixt! Nu när det kommit snö kan man ändå göra något roligt av den! SÅ imorgon vill jag åka pulka efter ZLATAN! Får bara hitta någon som vill följa med nu!

Zlatan idag


Och sen söta paret Ior och Provance




/Matilda

Häftigt

Tagit av Ponnysanning



/Matilda

Film

Stäng av ljudet på "min" film och sätt på wonderwall PRECIS innan du sätter på "min" film!






/Matilda

Hööks

Var väldigt kul att vara på hööks idag! Kolla på alla roliga färgglada shabrak och lindor. Det färgglaada gjorde så att man tänkte på våren/Sommaren. Men när man kom ut var det 2 dm snö ute.. RIKTIGT kul!

Till mig blev det en ny sportbh då den gammla är rätt så sliten.. Hehe, använder den ju varje dag.


Och så blev det ett par vita lindor till Ada. Tänkte att vita lindor är lätta att tvätta och passar till dom flesta shabraken! Smart tänkt för en gångs skull!



Och till min lilla hund blev det en "matta" som man kan ha under matskålarna. Med den under kan han inte flytta runt skålarna och skvätta vatten överallt! Haha.

Hittade ingen bild :(

Film från idag kommer snart/sen!

/Matilda


på väg

Har varit i stallet nu och är på väg till hööks. Lindor ska köpas till Ada och själv ska jag byta lite grejer.

I stallet blev det frihetsdressyr för Ada tror hon bestämmer igen.. så då blev jag sur! filmade när vi lekte och kan vara kul att se tror jag!

nu har jag tröttnat på hur jobbigt det är att skriva från mobilen! så vi hörs!



/Matilda


21-01-2012

Idag är jag uppe klockan 8 och ska snart åka till stallet! Blir tömkörning eller uteritt.

Sen ska jag till hööks och fixa lite grejer där! Och självklart kolla på alla nya vårnyheter! Vet inte rikitg vad jag får med mig hem därifrån! Men någonitng..

Nu får jag nog göra mig iårning så jag kommer till stallet! Hörs!



/Matilda

Kingsland Dressyrkollektion

Nu ska tydligen kingsland släppa en dressyrkollektion! På bilderna ser det faktiskt rätt så lovane ut! Ser fram emor fler bilder!





KÄLLA: LÄNK PÅ BILDERNA!

Kollade lite mer och hittade fler bilder HÄR!

/Matilda

Non horse ;)

Fick en fråga om hur det blev med naglarna igår och tänkte då visa detta för denna underbara tjejen :D Love you !!!
Inget häst relaterat överhuvudtaget så det är bara min lilla älskling som undrade som behöver kolla/läsa detta :) Ni andra kan bara skippa detta om ni vill ;)
är inget proffs så klaga inte ;)

/ Anna

Nytt in

OJ! Nu kommer säkert ett inlägg som inte handlar så HIMLA mycket om häst. Men jag har kommit på att jag vill ha väldigt mycket grejer nu..

Jag vill klippa mig, jag vill köpa ett par skor som kommer ut i februari. Lite båtmodell över dom och det ÄLSKAR jag! Jag vill ha byxor i alla olika färger nu till våren och sommaren. Det är väll dom här tre grejerna jag vil ha MEST.

Sen det som jag bara har som en önskan är Shabraken och lindorna från Lamichell och kingslands nya dressyrshabrak. Listan kan göras lång…

Men nu ska jag ÄNTLIGEN fixa mitt kort. (Hoppas det blir idag.) Har inte gjort det än och det var ett halvår sen jag fyllde 13.. Duktigt gjort eller? Kanske inte.. Men när jag får det så kommer jag ju få börja betala lite mer själv. För då får jag månadspeng. Har aldrig haft det för jag har fått träningar och kläder (har inte betalat mycket) av mamma och pappa. Så jag har inte varit så intresserad.

Så då får jag ju börja spara lite så jag har råd att göra allt jag vill. Hmm.. Undrar hur detta ska gå. Speciellt nu när jag kom på att jag kanske vill ha ett par nya converse också. NEJ! Nu blir det bara värre och värre.

Skorna jag vill ha :)




(Länk på bilderna)

Men det jag ska ha/göra är dom tre första grejerna. (Också bild på det.) Tre MÅSTEN!

/Matilda


Amagaaad !!

Tjoo :)
Nu börjar skolan men innan det vill jag bara tacka er läsare för att ni finns !! Vart rekordmånga unika på bloggen igår och både kommentarer och inläggen va på topp :) Love you!! Vill bara att ni läsare ska veta att vi älskar er och gör detta för att det är så himmla kul att glädjas av eran support ! <3
<3 Kramar Anna & Matilda <3

MOHAHA

MOHAHAHAHAHA

 

/Matilda

 

 


Ridpass 2012.01.12

Hej :)
Nu kommer lite från ridpasset :)
Jag red Julia och jag tyckte att det det gick väldigt bra och jaf är super nöjd :)
Vi började med att värma upp i båda varven och halter och mjukgörande rörelser.
Efter det var det in på volterna och som vi hade ställt ut koner vi varje vändpunkt fast ett par meten innanför den vanliga volten så att det blev indre och som en ruter formad "sak vi skulle rida i :) Då vid varje korn/hörn skulle vi göra typ 1/4 framdelsvändning. Det gick bra men hon var "stel" eller vad man nu kan säga i början men efter en liten stund blev det bara bättre och bättre :)
Efter det var det dags för galopp på dom "vanliga" volterna och det gick rätt så bra :) Julia är en häst som blir väldigt taggad och bara springer iväg med sin ryttare i galoppen men jag tyckte att jag lyckades bra med att hålla henne i en lagon takt och satt still i sadeln hela tiden även om hon höll på att rusa ngn gång ibland eller ville hålla på att ta upp huvudet.
Efter det var det dags att börja lite med vad man kan kalla dagens huvud uppgift och det var bakdelsvändning :) Det var ngt jag inte hade provat på innan och var väldigt kul att få lära sig. Dom blev ju inte så bra kan man säga men det var kull att få testa några gånger och se hur man skulle göra.
Efter det var det en liten galopp på volterna igen och sedan lita galopp på spåret och kan säga att hon blev lite mer taggad på spåret men försökte sitta som fastklistrad och inte skumpa runt som en gummiboll eller silta henne i munnen som många har som tendens för att få stopp på henne när hon rusar. Så jag tyckt det blev riktigt bra.
Sen var det in på den "rutiga" volten igen och jobba lite med framdelsvändningar. Det gick bra det också och blev jätte nöjd.
Efter det var det enskild avslutning med volter skrittövergångar och halter på egen vilja och kände på slutet att det var en volt där formen satt perfect och satt hela långsidan så det kändessuper när man hitta den rätta "knappen" men det var synd att lektionen var typ slut så vill ha längre lektioner ;)
Vackra häst <3

Det var då ridelen :) Hoppas att ni fattade vad vi gjorde och tyckte det var kul och intressant att läsa.Ni får gärna komma med tips om hur man kan skriva sina ridpass och få dte mer roligare att läsa ;)
Nu har naglarna torkat äntligen efter att har skrivit detta inlägget :) Då var det typ dags att sova ska bara lägga upp bilderna från mobilen till datorn. Glöm inte att kommentera om ni vill ha en bildbomb med bilder från universeum:)
/ Anna
Glöm inte bort http://sannerholm.blogg.se/
tävlingens vinnare :)

Vinnare :)

Nu kommer jag avslöja den efterlängtade svaret av vinnar på tävlingen :) Och det blev ...
.
..
...
....
.....
......
.......
........
.........
........
.......
.....
...
..
.
..... Klara Sannerholm frånn sannerholm.blogg.se !! :Grattis :)
Här får du en massa feta länkar älskling ;) !!

http://sannerholm.blogg.se/

http://sannerholm.blogg.se/

http://sannerholm.blogg.se/

http://sannerholm.blogg.se/

http://sannerholm.blogg.se/

http://sannerholm.blogg.se/

http://sannerholm.blogg.se/

http://sannerholm.blogg.se/

http://sannerholm.blogg.se/
/ Anna

Kommer snart :)

Tjoo :) ska snart gå och duscha och fixa för imorgon och kanske måla naglarna ;) OMG kom precis på att jag inte har gjort det sedan nyår :O jag brukar typ alltid har nagellack :O hahaha ni kan faktiska skita i det jag precis skrev för det är typ bara onödigt att veta ;) Men efter duschen ska jag lägga mig i min mysiga säng och lädda över bilder från iphonen och skriva inlägg om gårdagens rispass :) Håll ut bara :) Ni får kommentera om ni vill att jag ska lägga ut filmer/bilder från våran dag på universeum ;)
/ Anna
Gulle vovven <3

Film

Igår när jag tömkörde så frågade jag om Maria ville filma lite. Och hon var snäll och gjorde det! Men när hon börja filma så var det inte osm det var innan och på det lilla som ändrades i manegen så blev hon spänd. Det beror lite på att jag blev lite okoncentrerad av att det filmades men inte så mycket som man kan tro!

På dom gångerna jag har tömkört Ada så har jag lärt känna henne rätt så bra. Och så fort det blivit ändringar så har hon spänt sig lite. Men blir det inte mer ändranden där vi är så lugnar hon sig.

Iallafall så ha ni filmen här! Och om jag inte fått fram det tydligt nu så är hon rätt så spänd när hon började filma. Men vissa sekunder blev fina! Och kvalitén på filmen beror på att Maria höll Eddie som tyckte det var kul att kolla på mobilen eller något sånt. Så tror man får se Eddie nån gång för han var ingen bra kameraman.. Haha



/Matilda

PS. Jag vet att Adas steg inte var så bra. Men jag behöver en långpisk för att få till det ibland. Och jag ville inte ta det igår för Eddie var där nere också..


FY F*N!

Håller helt med dressyrsnak här!! HUR tänker folk?! Varför får inte Ridsporten hyllas? Varför Ska det klankas ner på ridsporten så fort det går det minsta lilla bra?!!! FY F*N RENT UT SAGT!!

DRESSYRSNACK

/Matilda

Roffe om Jerringpriset

Här står det om att Roffe fock Jerringpriset och om att det är den första som fått det som är inom kategorin ridsport. Tycker det var rätt roligt att läsa!

Om Jerringpriset!



/Matilda


Skäms över mellanmjölk Sverige !

Man skäms verkligen över mellanmjölk landet nu ! Bara för att RGB vann Jerringpriset och "ridsporten" som vissa kallar det  får får ca 5min in the fame så blir dom förbannade för vem som helst kan ju hoppa upp på en ca 500 kg häst och hoppa några "låga" hinder och att tävla några OS och komma upp till värlsdankningen, så då är det ju ingen sport alls! Fattar dom inte hur bred ridsorten är ? Hur många länder som tävlar och hur många duktiga elit ryttare det finns ute i världen man ska tävla mot för att komma 1:a på världsrankningen. Skäms verkligen så sjukt mycket för Sverige som knappast har ngn kunskap alls. Kolla t ex på Wikipedia. Där står det att han vann Jerringpriset 2011, det är 2012 om ni inte visste det!
Sår också att hästen inte kunde medverka vid galan som om det vore ett skämt. Riktigt lågt asså. Och det påstås från både höger och vänster att Roffe hade fuskat till sig priset då han vann med rekordet, 44,6% av alla röster. Då säger JAG att alla som påstår att han har fuskat till sig priset : hästsporten ligger 2:a i Sverige och är väldig stor. Då är det ju klart att Roffe vinner då han tävlar mot Marcus Hellner som tävlar i skidåkning, en sport som inte alls är lika stor och har så många som engagerar sig i det. Och det är ju inte fusk att folk sprider det på internet sidor såsom Facebook, bloggar och forum mm. Grejen är ju den att vi häst människor är så många och då blir det en sån stor påverkan när folk sprider ngt sånt . Så det var inte fusk utan bara stort support från alla fansen han har !
/Anna

Info :)

Hej :)
Snart drar jag till stallet och ska rida (hugo tror jag) men här kommer lite info :)
Vinnaren och "gissa bloggare tävlingen" kommer att visas imon och kommer få en länk i varje inlägg imon :)
Har skrivit ett deepshit inlägg som kommer upp ikväll 18.00 :)
Vi har börjat med adsettings som gör att man tjänar pengar på sin blogg vare sig den är stor eller liten. Vi tycker det är bra hitills och tycker verkligen att ni ska bli medlem och också börja tjäna pengar på eran blogg också :) (för att bli medlem tryck på länken längst ner i inlägget :)
Det var det jag kom på nu men vi hörse mer ikväll :)

Tjäna pengar på din blogg - Testa gratis!
/ Anna

Tömkörningen

Väntar på att Maria ska ringa så att vi sen ska åka upp till stallet och tömköra Ada. Hon hade tydligen varit lite motvillig igår. Kan förstå henne. Pga hennes bakben. Men bara för det så får hon ju inte göra vad som helst! Viktigt att få igenom henne då tror jag.

Men idag blir det tömkörning. Och eftersom vi är två som ska dela tankar då så tänkte jag ta med mig kameran. Så Får det bli lite mer bilder på Ada när hon tömkörs! Låter väll bra?

Har aldrig haft med mig en kamera så här ofta förr! Ja, det är väll så att man vill ha nya bilder varje dag här på bloggen.

Får väll fortsätta att vänta nu då. Ska nog äta lite nu..
Hörs!



/Matilda


Matilda skulle hjälpa mig....

... att blanda färg på träslöjden :) Detta blev resultatet ;)
Hulken :O !!
/ Anna & Matilda

Ludde på äventyr



/Matilda


Har du en blogg? Tjäna pengar på den!

Outfits

Tänk att kunna rida i någon av dom här outfitens! Både dressyr och hoppning.

Shabraken finns i samma färger som i lindorna. Alltså finns det i rosa och grönt också!



/Matilda


Timon och Pumba

Tjoo :)
Sitter med vovven i soffan och cillar :) F1 nica asså :) Kollar på Timon & Pumba :) så nice :) :) :)
ska gå och duscha nu och längtar sjukt mycket tills imon ;) då är det ridning som gäller :) woopa :D
/ Anna

TÄVLING :O !! :D

Tjenare :) Sitter nu här och har riggat upp en liten mini tävling där ni tävlar om länkar :D Kul vah ? Ni ska gissa vilken känd bloggare och vilken häst hon sitter på. Ni får en ledtråd och det är att det är en känd modebloggare som precis köpt häst :) Lycka till :) Lämna in svaren i kommentarer här nedan :)
/ Anna

Grönt Kort

Iår fyller jag ju fjorton. Då måste jag ta grönt kort. Eller ja, måste och måste.. Om jag vill tävla. Och det vill jag ju ioförsig inte det heller. Hmm. Nu blev det jobbigt! Men jag tänker att det iallafall är bra att ha. För finns det inte fler tillfällen än tävling man ska ha grönt kort eller är jag som vanligt ute på villovägar?

MEN jag tänker ta grönt kort. Men det jobbiga är att om man ska ta det när man är under 18 så ska man gå på massa kurser! Men hela livet består ju av massa STORA eller små kurser. Så det är väll bara att stå ut!

Jag har tänkt att jag skulle ta det på Råda ridklubb. För det är liksom nära och är det så att ingen kan köra så kan man ta bussen eller cykla. Låter väll bra? Så nu håller jag stenkoll på deras sida!

 

En tanke jag fick nu. Tänk hur mycket ett litet kort som är grönt och inte betyder så mycket i världen kan styra ens liv så mycket i ridning. Och i andra sporter också faktiskt. Tänk om man själv var lika mäktig som ett grönt kort!

WOW.


 

/Matilda

 


En bild säger mer än tusen ord…

Det gör verkligen ont i mig att kolla på dom här bilderna och veta att hon snart inte kommer vara kvar..

(Även om det dröjer)

 

 

 

 

 

/Matilda

 

 


Oops :O

Hehe, kom på att jag glömde bort att blogga :O Inte bra ! Nu får jag allt ta och skärpa mig :] Vill ju att bloggen ska växa så att vi kan dela våra tankar med er bloggläsare men det går ju inte om jag glömmer bort :O !! Får skriva in reminders på datorn som påminner mig! hehehe, har lite skuldkänslor  nu :P Sitter nu i skolan och har ca 1 timmas rast. Vi ska ha bild och det är första lektionen på denna terminen :O kul-.-' Roffe van ju iaf jerringpriset på idrottsgalan igår kväll :D Känns så jävla gött när sverige är bäst på dom två största grenarna i ridning :D Rolf-Göran Bengtsson och Patrik Kittel :)
:D rgb är KUNG
/ Anna

Fina fosingar!

Idag så var jag, Kara, Lovisa och så tjatade jag med mig Maria ute på powerwalk med hästarna! Fast vi var så bekväma så vi satt på dom. OCH ute i mörker dessutom! Jag som är mörkrädd och allt! Men det gick ju bra när man var fyra stycken!

Var upp till masten och tillbaka. Red barbacka och det var väldigt mysigt! Jag och Maria var väldigt effektiva i stallet idag! Fort som attanns gick det! Och så hem till mig för att föra över bilder som Maria också ville ha! Så nu är jag hemma och väntar på att maten ska smälta så jag kan springa!

Och jag har glömt att visa hur snygga Adas skor blev sen hon var på äventyr med Sofia! Hon hade varit jätteduktig! Och tydligen så sliter hon väldigt mycket på sina skor så det var rejäla saker hon kom hem med efter shopingturen! Skämt åtsido så blev det Jättebra! Och vad jag hörde så var tom Sofia nöjd med resultatet! Ett väldigt plus det!

 

Fin form har hon fått på dom också!

 

 

/Matilda


Bilder

 

 

 

 

Kolla vad snyggt man kan ställa upp sig!

 

 

/Matilda


Jan. 15, 2012

Igår bar en sådan där mysig dag i stallet då man bara gär det man vill. Vi tog kort och bara myste med Ada. Tanken var först att det skulle komma någon och bara hälsa på Ada. Men det blev ett förhinder så det blev lite ändringar.. Så då tog vi massa kort istället.

Korten blev jättefina när Maria tog över kameran. Tydligen så hade "jag" en jättebra kamera med ett jättebra objektiv på. Dock inget jag visste. Kanske för att bilderna ändå inte blir så bra. Hehe.. Men det blev några bilder på mig och Ada och uppställningsbilder till annonsen och så tror jag det blev några bra på Maria och Ada.

Maria har rätt. När det är som det är i detta läget så är det skönt/bra att ha bilder på oss tillsammans. ÄVEN om jag inte är den bästa modellen. Maria fick liksom säga varenda liten rörelse om vad jag skulle göra. Så även om jag inte är så bra på att fota så trivs jag bäst bakom kameran! Haha!

Här kommer några bilder iallafall :)


I'm back :)

Eller aa...  för idag :) Försvinner igen då vi ska på konfermationsläger :]  Har lyckats hålla mig borta från datorn  as länge nu på fritiden och jag är nöjd över att jag lyckades :P Fast kunde ju inte blogga :( Men nu är ja på G igen :) Håller på att ladde över bilder och filmer från universeum som ni ska få kolla in lite :) Kul va :D  Ni får ha det bra så länge :)
/ Anna
Finaste hunden som finns ! <3

Läsvärt

Jag tycker detta är läsvärt! Jag själv tycker precis samma som står i texten. Att Sverige är för dåliga på grovfoder! Det var inte så jättelång text så lite tid tycker jag allt ni kan ge det!

http://www.hippson.se/artikelarkivet/foder/forskningskollen-sa-utfodras-svenska-hastar.htm


Om ni inte kommer rätt på länken så kopiera den så kommer ni rätt!

/Matilda

Rådjur

Har varit i stallet nu. Red en bomb och det gick väll det också. Ibland är det också kul. Inte bara rida dom som lunkar igenom livet.. Valaker. Haha, ne men nu ska vi inte vara dumma! Red ut med Felicia och Foxen. Var jätte kul!

Måste bara säga att det var väldigt skönt att åka buss och vara i stallet innan det blev mörkt! Det var längesen det hände!

Sen måste jag bara säga en till sak. Och det är at igår när jag sprang så träffade jag på 3 rådjur. Och idag när jah red så träffade jag på 3 rådjur igen! Och stallet är ju en bit bort! Så det var läskigt för jag tror inte det var samma.. Eller?

Nu ska jag ut och springa!

/Matilda


Blir lite trött på folk som inte har empati..

Liknelser

Vill ni ha två riktigt bra liknelser med ridning? Då tycker jag ni ska kolla på dom här två länkarna!

Bra skrivna så det är roligt att läsa, och två grejer som är väldigt bra att ha som "mål" eller bara "bra att ha med sig"! Själv har jag läst det om och om igen och tycker det låter väldigt vettigt! Så läs om ni vill ha vettig information om ridning!

Liknelse med cykling: http://iaekfeldt.blogspot.com/2010/11/liknelser.html
Liknelser med spaghetti: http://iaekfeldt.blogspot.com/2010/11/liknelse-tva.html

/Matilda

Mumsigt !

Hej,
Kom precis hem från ridningen idag och jag hade hugo och det gick väl sådär. Han kändes trött o lite sliten efter vilan ( vändt om dygnet precis som jag gjorde ). Det kändes iaf att det var första lektionen efter jullovet och man var inte lika "van" eller vad man nu ska säga :P Nu blir det typ att gå och lägga mig direkt efter att jag har packat matsäck. Vi ska nämligen till universeum imon med klassen och det ska bli super kul att bara chilla lite :) Kommer förhoppningsvis ta massa kort ( med iphonen, inte kameran :( ) och kommer försöka rida på den mekaniska hästen såklart. Hahahaha det är ju bara ett måste om man är hästjej ;) Efter det ska Lollo anagligen hem till mig och så ska vi kolla på 2012. Ja vi e lite efter som inte har sett den men vi kände att det var dags nu när året har börjat :)
Puss o Kram skumbanan :P
/ Anna

Elljusspår

Nehe, blev inget stall idag heller! Längtade faktiskt lite. Men Ada har varit på äventyr idag så hon var inte hemma förrän halv 7 ungefär tror jag. Och då hade jag fått vänta på Ada i en timme. Och måste jag vänta till så sent så hade det antagligen ändå inte blitt att hon fått röra på sig. Och när man bor så pass långt bort så är det lite tråkigt att åka upp för att göra iårning hennes grejer på 20 minuter.

Så Maria var så snäll att ta henne idag med! Och imorgon så har jag henne inte heller! SHIT TRE DAGAR! Jag längtar ju redan till stallet! Får se hur det blir imorgon. Kanske åker upp ändå..

Men jag har märkt att jag har rätt så mycket energi när jag inte är i stallet! För idag lagade jag maten(!) vilket jag verkligen inte gör ofta! Och jag älskar att springa så jag tog mig till Gunnebo idag också.

Så här fint kan det se ut på sommaren på vid elljusspåret. Fint va?


Nu har det senast handlat (Kanske idag och igår) mycket om joggning men det är för att jag precis har börjat så här igen och jag tycker det är så himla kul! (Säg till om jag blir för tråkig! haha.)

/Matilda


Springa

Igår så kunde jag inte följa med min syster till gymmet för hon skulle på a, gymmet. Jag får bara vara med på gympapassen och sånt med henne för massa regler och sk*t! Så vi, tror jag sagt det innan, måste gå en kurs om vi vill gå på gymmet tillsammans. Får se hur det blir med det.

Så jag fick springa istället. Och dum som jag är ville jag ge Ludde en chans till. Men det skulle jag ALDRIG gjort! Han är värdelös på att springa! Han är bra på att powerwalka men när det kommer till springning så strejkar han genom att lägga sig ner om man springer bakom honom mm. Så mamma var snäll och skjutsa mig till Gunnebo så sprang jag ljusslingan där.

SNACKA om att det var skönt att springa där! Sega backar som F*N men det är det osm gör det skönt. Att ta i i uppförsbackar och "ta emot" eller släppa i neförbackar. Det skönaste var när det kom en STOR rotvälta.
(Jag är mörkrädd och der var mörkt. Visst, en ljusslinga men det hjälper bara lite för mig..)

Jag blev så JÄ*LA rädd för den. Jag tror alltid att det ska hoppa upp något ur rotvältan. Typ ett monster.. JA! Jag vet. Jag läste för mycket sagor när jag var lite mindre! Så jag bara släppte nerför backen och lät det bara rulla på. Jag som redan har långa steg för jag har långa ben fick typ 4(!) meter långa steg! Det var jätteskönt att länga på stegen så!

Funderar faktiskt på att börja med löpning efter att Ada åkt. Alltså på allvar. Men samtidigt inte (såklart) sluta med ridningen!

Aja nu får jag gå! Får nog också fundera på när jag ska till stallet idag. Hehe.

Ludde sträcker ut :)

 

/Matilda

 


Ute i skogen med Ludde

Ja, det var ju detta med att jag tog kort på Ludde igår. Då får jag ju visa lite bilder! Och berätta den LILLA historien om hur klumpig jag är!





















Nu börjar den LILLA klumpga historien.


Jag hade gått i snart en timme och skulle ta mig hem den svåra vägen. (Vilket är rätt typiskt mig). Men vid den svåra vägen så är det ett stup rakt ner. Ser det kanske lite på bilden åvanför. Och det är väldigt jobbig väg. Så jag skulle vara duktig och stoppa ner kameran i väskan. Så jag öppnade väskan och skulle ta fram den. (Den hängde på ryggen, ni vet en sån där liten systemkamera väska.) Men det lilla linsskyddet som låg i väskan skulle självklart då hoppa ur och LÅNGSAMT åka nerför. När jag trodde den skulle stanna så fortsatte den. Så där typiskt som bara händer när man har otur.

Iallafall så fick jag ju då kana ner för detta "Stupet" för att hämta upp det. Och det var löv så det var jättehalt! Samtidigt som jag då kana nerför skulle jag få Ludde att stanna där uppe. För han tyckte det var skitkul att gå ner där för "äventyr". Tillslut var jag iallafall nere och fick tag i det där jobbiga skyddet! Så fick jag gå en bit och så var det lite lättare på ett ställe att ta sig upp igen. Då tänkte jag att det var lätt att ta sig hem nu då.

Men NEDÅ! Då kommer det där sumpet som jag hade glömt fanns där! Jag har bara gått den här vägen på vintern när det vart is och man kunnat gå rakt över. MEN det var ju inte is nu! Så jag fortsatte gå en liten bit och sen kom det stockar! Gud vad lättat jag blev! För jag ville ju inte gå tillbaka.

Men hindret här var ju då att stockarna var blöta och hala. Som tur var så fanns det linor här. (kommer bild) Så jag fick ta hjälp av linorna för att ta mig över. Liksom jag hängde mig i linorna.

Bild på stockarna och linan.


Bild på linorna.


Okej, det blev inte så kort! Men hoppas ni läser den ändå!

Känns som om det var en gjorde hinderbana!

/Matilda

Första skoldan

Första dagen i skolan idag. Rikitgt kul!
Att säga det känns som den dumma reklamen på tv "mysigt med ont i kroppen. MYSIGT". För det är ju inte alls kul. Att komma tillbaka till massa skoljobb. Kompisarna är det ända som gör det roligt att gå upp till skolan varje dag.

Aja. Då är det tur att man har en fritidsaktivitet. För då kommer man bort från allt och bara är. Speciellt för mig. För jag kommer bort från allt som tillhör skola och hem. Mina föräldrar är ju inte precis så intresserade av hästar. Och skolan stannar ju där den är! Stallet är ju också en bit ifrån mitt hus.

Idag ska jag kanske träna med min syster. Det är kul att träna med henne. För vi båda är lika otränade. Så, aa ni kan kanske förstå hur det ser ut.

 

/Matilda

 


Första

Idag var det första skoladan efter lovet :) Jätttekul att träffa alla kompisar o så men vi jobbade med en jätte tråkig hemkunskapsgrej hela dan idag på varje lektion och de va tröl hela tiden. Saknar redan att ha lov och inte ha ngn press och bara kunna slappa dagen lång ba göra vad man vill men litestruktur behöver man ju allt på vardagen ;) Ska laga mat nu och ta med till stallet ochn dte blir köttbullar o makaroner tror jag precis som i skolan idag men vi planerade det imorse och då visste vi ju lixom inte vad vi skulle få :P USS möte idag i stallet som jag ska till och sen om jag hinner ska jag kanske kolla när Linnea rider :) Efter det ska jag stanna kvar i stallet tills kl 8 med Klara :) Woopa va kul vi ska ha :) Hörs antagligen senare ikväll eller så kommer de mer från Matilda :)
/ Anna


gal1 vad söt vovve man har då ;) <3 Love you !

Stallet 9 januari

Bussen till stallet var det i becksvart mörker var det ja. Mysigt. Eller inte. GÅ i becksvart mörker från bussen till stallet på en landsvög när det kommer bilar Ibland. Kul. Eller inte direkt. Men till stallet kom man iallafall! Så det ska man inte klaga på för mycket!

Eddie och Ada skulle få städat i deras utrymmen och så skulle jag fixa mat. Blev ett litet hinder på vägen. Vi skulle få in en ny ensilagebal. Det brukar ju gå jätte enkelt. Brukar kunna vara 2 stycken på en bal ibland. Men idag, det var inte kul. Den var så tung så att vi fick upp den var rena rama jag vet inte vad.

Sen när allt var klart så hade jag tid över så satte jag mig i Adas box och satt där. Kanske satt där i en kvart, tjugo minuter.



/Matilda

Inte mer...

Hey:)
Ikväll blir det not inget mer inägg för jag måste fixa allt inför skolan imon :( Hoppas ni förstår fast det kanske kommer upp ett men jag kan inte lova. Jag och in bror har gjort egen kötfarslimpa med potatismos idag och måste säga att det blev supergott bara så att ni vet ;) Jag ska städa rummet nu så ni får ha d :)
/ Anna

09-01-2012

Nu ska jag snart åka till stallet. Idag har det varit en sådan där dag då jag gjort "mycket" men ändå ingenting. Jag har varit ute med Ludde 3 gånger och tagit kort. På förmiddagen var vi ute i över en timme. Kanske inte känns som om jag gjort något för jag hade bestämt att jag skulle städa rummet men det har jag inte gjort.. Hehe.

 

Snart ska jag iallafall upp till stallet och fixa iårning för Eddie och Ada. Jag hade tänkt att gå ut och gå med Ada idag men det blir inte så. Först och främst för att det är mörkt nu. Och sen för att jag hinner inte när jag ska ha Eddie nu också. För att skolan börjar imorgon. Är man peppad? Inte speciellt. Det här med pressen vill jag inte ha. Och jag går ju bara i 7! Hur tusan ska det gå sen då?! Nu ska jag inte tänka så! För nu ska jag till stallet!

 

 

/Matilda

 


Hv Polo

Villa ha en Hv Polo tröja! Vet inte riktigt vad modellen heter men jag tror den heter nånting med Christa. Jag hade en sådan tröja när jag var på Second Saddle och jag förälskade mig i den! Den var jätteskön och kunde riktigt se mig när jag rider i den en sommardag. Ett bra ridpass i paddocken!


image description





Inte helt fel eller?

/Matilda


Snöglad hund

Zack ser att det börjar snöa och vill gå ut :) Ska gå ut med han nu och tar med iphonen och ser om det blir några bra bilder :)

 


Bilder

Har varit ute och fotat Ludde idag. Först var jag ute på förmiddagen. Blev en liten rolig historia där… Hehe.. Och sen började det SNÖA så då var jag tvungen att gå ut igen och fota Ludde i snön! Ska snart gå ut igen efter att det snöat lite mer! Så det blir många bilder idag!

Kanske intressant att se?!

/Matilda

Två bilder från idag. En från första och en från andra rundan!







Uppmärksamhet

Jag tycker att ridsporten har fått lite mer uppmärksamhet sedan Roffe blev världsette helt plötsligt. Igår hittade jag två artiklart om hästsport i GP och den ena var en artikel om Roffe och den andra var ett uppslag om Hickstead. Nu börjar media rikta in sig på rätt saker ;)
Roffe artikeln :)
Hickstead uppslaget :)
/ Anna

Frisör :)

Hej :)
Idag efter att jag kom hem från konfermations gudstjänsten så slappada jag bara :) Nice med tanke på att imorgon måsta man förbereda sig inför skola och allt vad det heter :) Ska bli sjukt tråkigt att börja i skolan igen och man önskar nästan att man hade gått ut hela gymnasiet ! Fast ska ju bli super att träffa alla vänner :D Efter att mamma och pappa hade åkt till gymmet så skulle jag börja klippa Zack :) Efter han har tävlat nu så tyckte vi att han kunde få en lite kortare och vardaglig klippning så jag gav mig på den utmaningen :) Första gången jag klippte honom själv på "riktigt" och blev super nöjd :) Klippte mest på benen och kroppen. Inte så mycket på huvudet då det redan var rätt kort. Er som inte har Lagotto eller inte vet hur dom ska se ut kan tycka att huvudet ser ut som en nickedocka med allt hår på men jag kan säga att om man har det kort ser det änu skevare ut och tar så himmla långt tid för det  att växa ut så det gör man typ aldrig. Men om man skulle göra det ser det bara ut som "hej kom och hjälp mig" om ni fattar vad jag menar.
Använde mig av :
* Karda
*Tovskär
*Klotång
* Frisör sax
* Klippbord som ni ser nedan
I örnet på klippbordet ( de högra översta hörnet) ser ni en liten metall sak, detta kallas galge i hund världen och används som en koppelhållare så att "ngn" kan hålla i hunden medans man klipper så att den inte ska hoppa av bordet. Det kan se ut som detta skulle skada hunden men det är mer som att ha ett halsband runt halsen när man är ute och går och att någon håller i kopplet. Detta är nästan samma sak fast det är en "stålarm" som håller i kopplet och att hunden står stilla på bordet och klipps. Så det är mer än säkerhetspryl än en farlig sak.
Exempel på galge^
Före:

Ser lite halft deprimerad ut med den långa pälsen x)

Mitt i proccessen:

Kan ni se vilken sida som är gjord ( eller a typ) och vilken som är ogjord?
Den neråt(vänster) är "färdig"  och den andra har jag inte äns pillat med ;)


Lite dålig bild med ljuset i bakgrunden men ändå :) lev nöjd för att vara första gången :)

/ Anna

Ada = Trä

Ada:
När hon är kall så går det inte att böja henne.
Men när hon är varm så går vad som helst!

Δ

Trä:
Kallt: Går att såga i.
Varmt: Går att böja åt vilket håll som helst.

Δ

Tror det passar in iallafall lite på Ada!

/Matilda



Fortsättning - Söndag

Idag var jag i stallet lite efter 7. Morgonfodring. Är det bara jag som älskar att vara i stallet så tidigt? Skulle kunna vara i stallet när som helst! Väck mig klockan 2 och säg att jag måste vara i stallet så fort som möjligt. Jag gör det!

Aja. Jag var uppe klockan sju och skulle som sagt ha morgonfodring, utsläppet och lunch. Lunchen är 12. Så Jag har ju en hel del tid på mig att bli klar med allt. Men seg som jag är så han jag bara rida och mocka innan ridning.

Ridningen gick skit bra, i slutet. I början var det rodeo i paddocken. Paddocken är inte i sitt bästa skick på vintern men på vissa ställen går det att rida. Underlaget var lite hårt. Se lite! men jag skrittade ju bara så det gick. Men i början var det som sagt rodeo i paddocken! För Ada vill inte lägga vikten på bakbenen Speciellt inte vänster om jag inte har helt fel. ( Jag är trött så mitt minne är inte dte bästa just nu). Så när man tar vänsterskänkel så kommer antingen ett stort sparkbakut, ett bocksårprång eller en stegring. Hon gör allt för att inte lyssna på den.

Men man sitter sin gjuten i sadeln så man blir ju inte direkt rädd när det händer. Så jag fortsatte. Jobbade på att hon skulle suga tag och ta ett ordenltligt stöd när jag skänklar.

Och hon blev SKITFIN i slutet! Så då travade jag lite bara för att kolla om det går i traven också. Och det gjorde det! Så jag blev så glad att vi skrittade ut. Iallafall jag ville det. Men Ada hade hagen i tankarna så det blev lite diskutioner men sen så gick hon fint där jag ville. Jag kände ibland att hon var på väg att vända men då sa skänkla jag och så gick hon.

Är man nöjd över dagen/Passet? JA!

/Matilda

Tror Ada var ganska nöjd hon med!



Kommer ett gämförande av Ada snart!

Aww <3

Hejsan :)
Ngn har satt oss som spotlight på bloglovin :) Ingen aning vem som har den kära själen men vi säger tack! Att man kan vara så gulli asså :) <3 <3 Ännu en gång tack <3
/ Anna & Matilda

Min Helg

Hej! Jag har varit i skåne. Åkte på förmiddagen (fredag) och kom hem sent igår för jag skulle ha kvällsfodring! Och idag så hade jag morgon fodring, Utsläpp och lunch i stallet. Så då kan ni anske förstå att jag inte hunnt klicka mig här?

Igår så kom jag upp till stallet klockan 6 för att kvällsfodra klockan 9. Bra, då hade jag ju 3 timmar på mig att fixa allt för Ada! Så när jag mockat och gjort maten så bestämde jag mig för att tömköra! Sagt och gort så vart jag i manegen och tämkörde i en timme. Eller ja.. Hon rörde på sig i en timme. Är så bra att tömköra för det kan man nästan aldrig göra för länge! Kan bara säga massa fördelar med det. Jag får ju träning också ;)

I början så fick jag tanken att sluta för det kändes verkligen inte bra! Men det gick tillslut gick detta med! Hon blev väldigt fin i slutet! Fick in en galopp i bägge varven! Avslappnat med halsen och huvudet i rätt läge! Så det blev ju rätt så lyckat ändå!

Tänkte filma henne lite men eftersom hon lätt stressade upp sig denna dag så ville jag inte lämna henne utan stöd. Så det får bli nästa gång allt känns riktigt bra från början!

To be continued (med idag)

/Matilda

Ska

Hejsan :)
Ska ut med hunden nu på träningspass :) Tränar massa tricks :)
Ha de :)
/ Anna

Bilder från My Dog <3

Dessa jag har hunnit med hitills, programet krångla en massa och tog lite tid att lära sig men några blev det iaf :) Inte bästa bilderna men använde mig av den gamla digetalkameran av ngn anledning men kan se om pappa tog några kort med systemisen sen och se om jag kan få låna dom :P Filmerna kommer komma upp idag eller ngn gån nästa vecka, får se :)
/ Anna

This Made My Day !

Kolla DMs blogg nu ! That made my day ;)
http://dressyrmupparna.se/stallet-idag-2/19076#comments

Bilderna

Bilderna kommer imorgon ist :P Han inte klart att ladda ner programmet så får göra klart imon :)
/ Anna

Det kommer

Bilderna kommer :) Tar lite tid att redigera dem och så och håller på att fixa en provperiod på photoshop vilket jag tycker är lättare att redigera i det programet. Men det är klart om ca 30 min och då kan jag börja redigera på riktigt :) (om det funkar)
/ Anna

Oroa er inte ;)

Hej :)
Bilderna och info om utsällkningarna på My Dog igår kommer lite senare ;) Laddar upp och redigerar bilderna nu :)
Btw, va inte och provred idag för att mamma fick ett litet ryck och ville åka och köpa nytt badrum ;) Så imon ska vi dit kl 14:00 :)
Kommer en gullig video bara för att ni är BÄST !
Lägg märke till hur han gungar med huvudet ;)
/ Anna

Testing :)

Hej :) Försöker fixa smileysar till bloggen och får se om det funkar :)
/ Anna

Orkar inte just nu

Hej :)
Haft en underbar dag på My Dog med Linnea :) Trött som bara den nu och degar framför TV:n och orkar inte skriva ngt nu egentligen men dett abli bara jätte kort. Resultat och filmer/bilder kommer imon eller på söndag. Ska förhoppningsvis åka och provrida burhults tabasco imon om jag får svar från olivia :)
Körs imon :)
Kram Anna
image description

Ludde pratar

Nu imorse så filmade jag när Ludde pratade. Fast denna gången låter det som om han inte vet vad han vill. Så han låter lite bekymrad ibland. Annars så låter han så här hela tiden, nästan.



/Matilda



Ludde

Ludde har blivit jätte konstig! Han pratar hela tiden och är jätte glad. Så fort någon i familjen kommer hem så pratar han. Så fort någon leker med honom så slutar det med att han pratar. Jag förstår mig inte på den hunden!

Han brukar prata lite när våran grannes hund löper. Men inte på detta sättet. Nu pratar han för att han är glad. Fattar inte varför. Kanske för att dom flesta är hemma nu i mellandagarna.

Här är iallafall några bilder från i sommras när Ludde och min farmor och farfars hund Wille låg utanför husvagnen. Wille softade hla tiden men Ludde ville göra något. Så han sprang runt och voffade åt allt möjligt. Som sagt. Jag förstår mig inte på den hunden.

Wille


Wille och Ludde


Ludde Pratar (Ylar)






/Matilda

PS. Visste ni att Wille och Ludde är hel bröder men inte från samma kull? Wille är nästan ett helt år äldre än Ludde.


Ändrade planer :)

Hello :)
Nu har vi ändrat planerna lite :) Linnea kommer att följa med :) Super kul ska det bli :) Har vart en snabbis i stallet precis och hämtade hjälm och väst mm inför provridnngen på lördag :) Ska bli super kul dom 2 närmasta dagarna :D
/ Anna

Ojsan :P

Woops :P Trodde att jag hade bloggat idag men det hade jag visst inte :P Hehehe, men här kommer det iaf :) Vaknae sent idag igen :P Så skönta tt man kan bara liksom slappa lite och inte behöver stressa och gå upp så tidigt :P Fast det kommer jag ju behöva gör imon  för då äre My Dog som gäller :) Ska dit på morgonen och så ska mamma ställa ut Zackiboi :) Mamma och Pappa vill åka hem ganska fort efter vi är klara men det vil inte jao :) Får se hur det blir för inge kompis kan följa medoch man vill ju inte vara kvar där själv om man inte har ngn att vara med :(och det skulle ju vara roligt om man var med ngn som hade hund :) Får se hur det blir :) Längtar sjukt mkt tills på lördag :) Ska provrida Tabbe och ser hur det blir :) Hoppas att vi matchar och att allting flyter på :) Extra kul med tanke på att min kompis Felicia har sin medryttar polle där och du kunde vi ju rida tsm :)
/ Anna

Cool tjej

Hejsan här kommer ett klipp på en tjej som rider ut utan sadel eller träns eller ngt sånt utan med bara ett spö och sin rösta och kroppsspråk. Riktigt collt att man kan ha sin häst under sådan kontroll med bara kroppsspråk och röst. Det tycker jag alla ska satsa mot och det är mitt mål inom hästens hantering. Men jag har också små mål som jag upp fyller längs vägen så att jag känner att jag fortfarande går frammåt.
/ Anna

Jogging

Igår kväll när jag kom hem från Anna så fick jag så himla ont i halsen! När jag vaknade imorse så hade jag fortfarande ont i halsen! Men som jag alltid gör när jag har ont i halsen eller när jag bara är förkyld så drack jag Te. Och sen efter en stund var, som i ett sagor, borta! Hur skönt är inte det?!

Så iallafall så har jag legat på soffan hela dagen då men så nu på eftermiddagen så blev jag så himla rastlös! Så då sprang jag ut och joggade innan det var försent i skogen! Kom för en stund sen in och solen gick ner direkt efter ungefär. Timeat!

En miss jag gjorde var att ta med mig Ludde. Han är SÄMST på att jogga! Hade kopplet runt armen. Ni vet öglan som är på korta koppel. Den öglan var runt armen och jag kände ett ständigt tryck på armen. För Ludde ville inte springa! Så gjorde jag ett litet ryck för att säga till Ludde att han får tusan springa nu! Då lättade trycket! Snacka om att man blev glad! Sen vände jag mig om för att kolla på Ludde. Men då såg jag bara ett koppel och halsband..

Jag ba: VA TUSAN TOG HUNDEN VÄGEN?!

Men sen när jag kollar lite längre bort så trippar Ludde där långsamt men säkert efter och ser jätte nöjd ut. Även om han var lite fundersam om vad som hänt.

Så Ludde tar jag inte med mig ut när jag ska jogga om han inte lär sig hur man springer!

Så det var min dag. Från att han ont i halsen. Till att vara hur frisk som helst och jogga! Men inget stall. Både glad och ledsen gubbe till det. Skönt att få vara lite hästledig speciellt i stormen som är nu! Men samtidigt är man ju van att se hästar nästan varje dag så jag saknar finisarna!

Kolla vilken hårboll man hade i somras. Lite för mycket isbjörnvarning…


/Matilda

Ushh !

Hejsan :)
Vaknade riktigt sent idag så har inte blivit något inlägg förän nu :( Har knappast sovit alls inatt då jag delar rum med min lilla vovve som tycker det var riktigt läskigt när stormen slog till och varade hela natten :( Själv tyckte jag ochså det var läskigt när det knakade i väggar och mitt i natten när jag vaknade än en gång av att det flög en pinne på mitt fönster :O Det gick inte sönder eller så men det lät extremt mycket :( Hunden gnydde mest hela natten och satt typ på min kudde och darrade från och till men tillslut somna han vid ca 4 och då kunde jag också sova :)
Tänkte berätta mina planer för veckan och imon komer det vara en slapp dag träna på att ställa ut hunden och finslipa det sista :)
Torsdag: Träna hunden, klippa lite och fixa inför mogrgondagen.
Fredag: Åka till My Dog 2012. Träffa vänner och ha det riktigt kul!
Lördag: Kanske åka och provrida en häst :) ! Hoppas vi passar och att det blir ngt!
Söndag: Kyrkan på gundtjänst inför konfermationen kanske, får se hur det blir med det.
Ja detta var min vecka och vi får höras lite senare idag :)
/ Anna

Underbar dag

Hejsan alla :)
Ni har tyvärr inte fått ett ända inlägg på hela dan, sorry men har vart och shoppat på frölunda med bästa Matilda (haha) Började med att jag gick upp vid 9 o så kom Matilda till mig vid ca halv 10 :) Gick och duscha och gjorde mig iårdning för att ta bussen diret till frölunda. När vi kom till busshållplatsen så blåser det som bara den och man hör hur det yr i vinden som om det vore på högsat volym! Tog bussen som kändes som om det typ 10 timmar men när vi kom fram hade vi jätte kul :) Handlade på tröjor och ett par jeans :) Blev as nöjd och så åt vi lite mumsiga mackor på subway :) Det är bland det godaste som finns att äta, hahaha nom nom nom! Efter dat så handladed jag torrschampo till mig och en saltvattenspray till lilla vovven som ska ställas ut på fredag på My Dog 2012 :)
ungefär en sådan som på bilden ovan ;)
torrschampo
saltvattenspray  :)
/ Anna

Jag och Ada

Maria tog en fin bild på mig och Ada igår! Tycker iallafall att den blev väldigt fin om man tar bort att ögonen blev lite konstiga på mig!



/Matilda



Videofyme

För att vara lika bra som Anna får jag också pröva ladda upp ett videoklipp då!

Ludde Jagar en groda. Han ser roligast ut i slutet!



/Matilda


Slapp :)

Tjenare :P
Idag har det typ varit en riktig slappdag :) Vaknade sent och gick upp och käka frukost och sen var det att kolla på film med världens mysigast vovve som man har. han heter Zack om ni inte visste det och hann är helt klart bäst! Efter det kom mamma hem från jobbet och vi skulloe åka med Zack till våran kompis/hundupfödare/hund frisör Lena och klippa Zack inför utställningen på fredag. Japp för han ska nämlingen ställas ut på MY Dog 2012 ( hahaha känns ballt att skriva 2012) Hoppas på vist såklart men vi gör det bara för att det är kul och (jag tror) att minst ett av han skyskon ska ställas ut :) SÅ om du ska till My DOg på fredag så kom till ringen där Lagotto Romagnolo ställs ut så kommer vi har vårat lill "fort" med våra grejer där. Badade Zack igår och när han skulle sova var han fortfarande blöt så han burra ihop sig under sin filt i sin säng med han darrade lika mkt ändå så han fick en handduk och ett varmt täcka ett ha på sig ett tag så han blev lite varmare ;)
Fryser med lilla filten ;)
Lilla mongot med handuk och täcke ;)
Lilla fina gullet idag :) !!
/Anna

Bilderna från Tömkörningen

Kolla lite extra på hennes outfit ;) *Stolt*











Kolla Benen! Pampig brud där! Asså, syftar på Ada!




/Matilda




Tömkörning

Tömkörning igår då. Gick superbra! Förra gången fick vi fokusera på att lugna henne. Denna gången gick hon så bra från början så hon var för lugn! 

Första gången vi hade bommar med i passet! Hon var jätteduktig, när jag var fokuserad. För det var mycket hon skulle hålla reda på! En fotgraf (Maria) en snygg Friser och ljud utifrån. Men jag tyckte ju givetvis att hon skulle hålla reda på bommarna och mig.

Men det gick detta tillslut med! Och OJ vad hon lyfter benen över bommarna, när hon väl lyfter dom!

Blev ingen galopp idag heller. Men nästa gång tror jag det blir! (Hoppas iallafall)

Känns lite roligt detta! Det är som att börja på lägsta nivå på ridskola igen. Jag menar att man blir så glad när det är bommar och galopp med i passet! Galopp är inte så speciellt när man rider det varje gång. Eller, där ljög jag lite. Det är lite kul när man rider på Ada! För där är ju allt från ruta ett liksom. Då är det speceillt när man kan få henne att fatta höger med en gång! Haha!

BILDER KOMMER! Men måste ha min dator då!

/Matilda


Raket :)

Hejsan :)
Testar att lägga ut klipp från Videofy Me :) Film från nyår med lollo :)
/ Anna <3

Lite snyggare, lite bättre och mycket mer 2012

Hejsan :)

Nu är designen ändrad, igen ! Tycker den blev mycket bättre :) Tycker att bloggen passa väldigt bra ibrun/beiga färgerna och denna gången fick jag låna mammas dator som har photoshop så det blev mycket enklre dena gången fas det tog lite tiddå jag inte är van med PS men jag tycke det blev bra. Vad tycker ni ??

/ Anna

1 januari 2012

Tjenare :)
Nu är man lite små trött va ? Iaf jag :P Var uppe till klockan 6 igår innan man slocknade :P Hade jätte härlig kväll igår med vänner och familj :) Vill tacka Lollo för den underbara sälskapen igåt. Vi hade jätte kul :)
Hopas iaf att bundskapet om alla bandit smällare kom ut så att ingen blev skadad. Vi smäller inte smällare för att vi tycker det är helt onödigt då alla andra smäller raketer så är det jue lika bra att kolla på deras. Och för det andra måste man ju tänka på alla djur som blir utsatta för smällarna. Vi hade en katt när vi bodde i vrat gamla hus som var livrädd för smällade kommer ihåg fösta året när det var smällare ute och katten blev så rädd att den gömde sig under torktumlaren. Just nu har vi inga skotträdda djur med man måste ju ändå tänka på alla andra djur som bli livrädda. Jag tycker inte att vi ska stoppa det helt och hållet.n Utan borde gå till t ex en fotbollsplan i stället för att stå på gatan utanför huset eller nära ett stall.


/ Kramar Anna <3


Gott Nytt År på er alla förrästen ! :D

Fyrverkerier !!

Kollade på fyrverkerier som alla grannar sköt upp i luften !! Rätt collt faktiskt :)
Rätt dåliga bilder med det är bider från en film jag filmade :)
/ Anna

Förändring

Nytt år. Nya förvmäntningar. Nya motgångar. Nya lyckandes jorden  ska enligt maya folket gå under. mycket kan hända! Mycket kan man inte styra själv. Livet har sin gång och ibland får det gå bra men ibland måste man gå igenom en motgång.

Känns lite läskigt när man tänker så. Jag bet inte vad som händer klockan 12 imorgon. jag är förhoppningsvis vaken och antagligen redo för att åka till stallet. Träning klockan 3.

Nyårslöften. Vad ska man ha? Ska man berätta eller hålla det hemligt?

Jämnt år, får hoppas att det blir bra år då.

Tänk  om jag kunde starta det nya året med någon helförändring! Men vad isåfall? Får väll klura lite på det.

/Matilda

Ursäkta dålig kvalité på inläggen. Bloggar från mobilen.

RSS 2.0