Gott Nytt ÅR !!!

Jadåå !!
Nu har det nya året kommit och  här under kommern liten bildsamling om vad som har hänt under året :)

/ Kramar Anna :)


Let the new year come !

Hello :)
Sitter nu här med Lovisa och hur skit kul :) Väntar på att vi ska äta varmrätt och har precis ätit förrätt :) JAg längtar verkligen efter 2012 :) Kommer bli som en nystart på allt. Många nyårslöften och annat skoj som kommer att hända :) Detta kommer bli grymt:) Säger som rubriken ! Let the New Year come !!
2011 suddas bort av en våg och låter det nya året komma



/ Anna

Nyår!!!

Hej! Snart nytt år och jag har sminkat mig för första gången i mitt 13 åriga liv! Lite hjälp av syster men annars så höll hon em "lektion" om hur man sminkar sig! Haha! Någon hjälp måste man väll få när det är första gången.

Var i stallet och var ute och gick i 45 minuter med Ada så hon bar rätt lealös sen.. lilla gumman. Och zlatan kollade hela tiden när jag mockade mm. Så då fick jag när tiden tillät gå och lysa med honom!

Lite bilder Från idag :)







/Matilda



OBS! VARNING OBS !

Detta inlägg är väldigt viktigt och kan förhinda död! så LÄS
text lånad från Klara
"har du/din familj köpt Svea Bandit smällare iår? isånna fall, lämna tillbaka till affären! den smäller direkt när man tänder på på grund av fel! klicka på länken om du inte tror mej, du eller nån annan kan DÖ om ni inte lämnar tillbaka!
MAN FÅR PENGARNA TILLBAKA!"
Länken finns HÄR !!!!!
Sprid gärna detta till vänner och familj !! PÅ så sett kan vi förhindra att någon kommer till skada !

Kramar Anna

Synd

Hej :)
Nu TeamSL avslöjat att bloggen ska läggas ner och dom ska gå skilda vägar ist. Så inatt vi tolvslaget så kommer adresserna till dom nya bloggarna ut då dom ska skaffa varsin egen blogg. Ganska sorligt med tanke på att jag brukade läsa bloggen varje dag och tyckte att det var absolut en av dom bästa bloggarna i hästvärlden :) Men nu får vi iaf två bloggar att läsa :)
Läs inlägget själv HÄR :)

Kramar Anna







2012

Vill bara göra en liten fortsättning på "2011". Få ur mig om vad jag tycker och tänker om 2012.
***
Inget kan jag säga nu hur det kommer att bli. Jag menar, jag kan inte se i framtiden. Men man har en magkänsla. Min säger att det inte kommer bli det lättaste året. Jag vet att jag kommer förlora något viktigt. Tror ni kan lista ut vad. Känns som om jag kommer få ta ett eller flera beslut. Beslut som jag igentligen inte vill ta. Jag kanske mister en annan som varit nära mitt hjärta. Inget bestämt.

Min hjärna säger en sak, men mitt hjärta säger en annan sak.

Har inte haft ångest över att det ska bli ett nytt år. Föräns igår. Då kom mitt hjärta och hjärna helt plötsligt på att ett nytt år. Det betyder ännu längre bort. Längre bort från dig. Snart e.t.t. å.r.  Ångest. Helt plötsligt får jag känslan som jag inte haft på länge.

"Jag kommer aldrig få se dig igen. Jag kommer aldrig få känna din närhet igen.
Det ända jag vill är att åka till platsen som jag miste dig på."

Får ångest blandat med panik och tårar när jag tänker så. MÅSTE få komma till platsen och känna din närhet igen. Vad som än krävs!
***
Varför måste jag hålla på med en dyr sport? Dyr. Inte bara i pengar. Utan tar så mycket av hjärtat. Vet att man någon gång kommer behöva skiljas åt av någon som man älskar. Varför ska det vara så svårt? Varför ska man aldrig få lugn och ro. Varför ska man ta den svåra vägen?

Många frågor inga svar. Precis som vanligt.

Detta skriver jag med en klump i halsen. En klump som är tung och sträcker sig till magen. Tillslut bränner tårarna på ögonlocken och man blir still. Trött.

/Matilda



Lär dig ...

... fota din häst.
I detta youtube klippet får du lära dig att fota din häst ev en proffesionell hästfotograf.

/ Anna

2011

SHIT vilket år! Har hänt så mycket. Både roliga och tråkiga grejer! Kan ta det månadsvis.

Januari:
hände inte mycket den månaden förutom att jag fick reda på en tråkig sak. (Tror det var då iallafall).
Jag började planera grejer.

 

Februari:
Det värsta som hänt mig i hela mitt liv. Allt hände på EN helg.
Planeringarna forsatte. Sakta, för man sörgde på heltid.

Ingen bild

Mars:
Jag åkte ut på en Clear Round med Zagallo. 70 cm meter vart det.
Framridningen: Tyglarna gick av. Berit fick snabbt låna av en annan.
Första banan: Jag var så nervös. Stannade på 5 av 9 hinder.. Men det var bara en CR så fick fortsätta.
Andra banan: Nervositetn släppte och jag vågade puscha på Zagallo istället för att bara ta i tyglarna.

Planer fortsatte.

 

April:

Jag red Wille lite när Karro var borta i Zanzibar. Började även hoppa honom lite smått vid sidan av. För jag hoppade fortfarande Zagallo på träningarna. Gick la sådär om man ska säga det på snällaste sättet.

Planer fortsatte.

 

En blöt Wille efter ett pass i skogen. Blev så svettig så vi skäljde av honom.

 

Maj:

Denna månad så började jag rida Zabin. Första gången jag hoppade honom ramlade jag av 2 gånger på en kvart. Hindret var 50 cm högt -.-! Kanske säger lite om hur svår han är när man inte är van. Men det gick bättre och bättre. En gång var det tom jag som var bäst i amatörgruppen! Haha, lite skryt men den gången gick det verkligen skitbra! Red för en tjej som rider i ett försälningsstall. Så roliga övningar var det den gången!

Planer fortsatte.

 

Ingen bild

 

Juni:

Jag red Zabin och har saktat ner med Zagallo. Alltså så rider jag honom inte så mycket längre.

Red ett hopppass som jag kommer ihåg hur stolt jag var över mig och Zabin efteråt. Att vi kom över ett räcke och en oxer på 110 cm! Lite skillnad från första gången. Detta var ungefär 4 gången jag hoppar honom.

Sen vart det midsommar en vecka för mig på orust! Då så lämnade jag över Zabin till Maria en vecka!

Planer fortsatte. Dock ändrade lite..

 

Ingen bild

 

Juli:

En hopplektion för Maria. Gick Urdåligt vissa stunder! Och eftersom både jag och Zabin är dom perfektionister som vi är så blev speciellt jag SKITSUR på mig själv! Nära vissa stunder att jag slog mig själv med spöt.

 

(Jag ser lite rolig ut på bilden. Men jag var skitsur på mig själv! Och varm och trött..)

 

I slutet av denna månad besannades planerna! Jag skulle ha med mig Zabin till orust i 3 HELA veckor! Snacka om att jag var glad! Efter allt slit i stallet för att få pengarna att räcka till betet! Vilket leende det var på en när man tillslut lastade på Zabin och åkte iväg till orust!

 

Augusti:

 

Bilderna togs på min födelsedag! 18 augusti!

 

 

 

 

 

September:

Jag fortsatte rida Zabin. Men helt plötsligt tog det slut. Var jätteledsen men det gick bara inte.

Sen, fredagen den 30 september, kom Ada. Såg henne inte förräns på lördagen och då var det på avstånd. Jag såg inget i henne första gången jag träffade henne på riktigt. Hade inte varit så aktiv i stallet sen jag slutade Zabin och det var svårt att ta in en ny häst. Igen. Men när det helt plötsligt blev jag som tog hand om henne mest så ändrades det. Jag blev helt kär i hästen.

 

 

 

Oktober:

Jag och Anna startade upp bloggen och jag jemförde Ada med "Schweppes Bull"

 

November:

Inget mer intressant än att jag tömkörde Ada för första gången.
December:

Inget kul har typ hänt denna månaden. Julafton. Tröttnat så på. Kul avslut på 2011? Inte riktigt. Kunde varit bättre.

Mitt år. Många olika hästar har varit med under detta året. Detta året har jag känt att INGET har kommit gratis. Många grejer har slutat jobbigt. Kan säga att det varit mitt händelserikaste år. Grejer har börjat och slutat.

Känns som om 2012 inte heller kommer bli mitt roligaste år.

Men det är väll detta som gör att man växer som människa.? Detta som gjort att man inte hur barnslig som helst. Vem vet? Inte jag iallafall.
/Matilda

Just nu

Nu står jag i stallet och väntar på Eva-Lott. Vi ska rida ut idet härliga " lugnet efter stormen vädret"! hur fint som helst är det!

Nu kom Eva-Lott! måste gå då. Blir en bild på ada just nu!


Ord.

Efter att något hemskt har hänt, så bildas det ärr inuti i en.
De ligger där som fula sår ett tag, som skaver och kliar.
Men det är de där ärren som gör någon vacker.
För de är beviset att man kämpade, inte gav upp, och vann.


Sweden vs Norge

Hejsan :)
Här kommer ett litet klipp där två norska bloggare utmanar Roffe i tre grenar, armhävningar, armbytning och diktskrivning. Ni få kolla och se hur det går. Sverige vs Norge.

Följ med över 2,20 meter hinder

Tack vare en kamera monterad på hjälmen får vi följa med Jur Vrieling över hinder på 2,20 meter. Klippet kommer från höjdhoppningen under Arctic Equestrain Games.

/ Anna

FY F*N VILKA IDIOTER DET FINNS PÅ JORDEN!

Igår satt jag och kollade på ett programm på tv:n som handlade om konstiga grejer där det kunde gå hett till. Två av dom hundra grejerna blev jag JÄV*IGT sur över!

Den första var tjurhoppning. Då hoppar dom över tjuren och gör den arg.
Och en gång så hade en tjur brutit ena hornet så den var jättearg för det gjorde ju så ont! Så den hoppade över till läktaren och sprang efter en utväg. (Att en tjur kunde hoppa så visste jag INTE!). Och dom sa hur farlig den var på tv:n mm. FY F*N säger jag bara! Dom ville, hör och häpna(!), DÖDA den stakars tjuren!! Och här satt jag hemma i soffan och ville DÖDA IDIOTERNA som kallar sig människor!
Den andra var om rodeo. Där hade dom LÄRT en tjur att vara arg och hata människor!
Så en gång satt en man som gjort det flera gånger upp och var beredd. Det speciella med denna tjuren var att den hade fått LÄRA sig att hata människor så nu var den som en tickande bomb! Så tjuren ville bara få tag på han som satt på och döda honom.
Mannen hamnade i ett läge som kallades "brunnen" och blev nockad av tjuren. Han blev medvetslös och föll till marken. Där trampade och stångade tjuren mannen. Ingen fick bort tjuren på länge. Efter ett tag så fick dom bort tjuren och fört iväg den skadade mannen.
INTE äns i detta läget tyckte jag synd om mannen som blev trampad. Jag fick så ont i magen av att höra vad dom gör med djuren! IDIOTER säger jag bara! Kan inte sånna här människor bara försvinna!? (GÅ och ** ingen vill ha er!!)



Jag menar. VEM F*N LÄR EN MÄNNISKA ATT VARA ARG HELA TIDEN. Det gör man inte! Det ger bara människan, för det första: Ett DÅLIGT liv!
För det andra: F-A-R-L-I-G! FÖRSTÅR NI DET NU?!(syftar på idioterna med ni!)

Varför måste man behöva lägga ner tid på att vara upprörd av idioter som behandlar djur som maskiner? JAG vill inte det! Men jag kan inte undangå. Sån är jag och kommer aldrig kunna skita i sånt här helt och hållet!

Från en sur och upprörd Matilda!

Ni fattar inte hur upprörd jag är! För jag vill inte skriva allt som jag känner här. Kan bli för mycket för internetvärlden att ta emot…



Ride on pad

Här kommer in ny barbackagjord in i hästvärlden. Såhär skriver hippson om den.
"Att rida helt barbacka är inte möjligt utan att skada din häst. De flesta barbacka paddar är ganska dåliga för hästen då gjorden ofta går rakt över ryggen utan frigång för ligament och spinoser. 

Ride-On-Paden har en v-formar gjord som fördelar trycker över hela padden. Barefoot har medvetet utelämnat stigbygel fästen, att stå upp skulle ge tryckpunkter.

Ride-On-Paden är stoppad med högdensitets skum och ligger stabilt på hästen tack vare Sympanova anti glid materialet på undersidan. Översidan är av microfiber vilket ger ett bra grepp för ryttaren. V-gjorden stabiliseras av patchar klädda med äkta fårskinn för att undvika irritation av hästens päls."
Ride on pad ^^
/ Anna

WOHOOOO :D !!!

Vi vann :) Kan man säga :) Så här stog det iaf på fb gruppen mot regeln om att loggorna inbte får vara större än 1x3 på kläder och utröstning :)
"Mom 151.2 är borttagen minst till år 2014. Om de tar upp det igen då, så går vi på dem igen. Vi vann tillslut, allt tack vare Er! Tävla på med era loggor nu kompisar! :'D ♥"
Kolla in HÄR och kolla själva men som jag uppfattade det får man tävla som vanligt igen tills 2014 då dom kanske tar upp det igen och då får vi se hur det blir.
/ Anna

Lindor

Rotade bak i arkivet och måste bara säga en sak! Har jag inte blivit lite bättre på att linda?! Jag tycker det äntligen börjar likna något när man lindar!

Någonting måste ju ha hänt!

För ett tag sen:


Nu:


/Matilda



Säger bara: GUD VILKEN HÄST!



/Matilda


SHV

SVENSKA HÄSTARS VÄRN
->länk<-










Hejsan :)

Hejsan :) Testar lite snabbt nu att mobilblogga och ser om det blir bra ;) Kramar <3


Prövar

blogga från mobilen! Går la sådär, kunde liksom gått bättre.

Men jag kan ju lika gärna slänga upp Adas outfit för dagen då! Hon hade vita lindor och ett mörkmarinblått.shabrak. Lyckades ganska hyfsat tycker jag! Det ser bättre ut i verkligheten än på bilden!

Hoppas detta blev bra nu!!
/ Matilda



Tömkörningen

Tömkörningen idag gick jättebra! Är hur nöjd som helst. Även denna gång blev det ingen galopp men nästa gång blir det. För det sa faktiskt Barbro!

Idag inriktade vi oss på skritt-trav, trav-skritt. Och att allt ska vara i samma linje.

Övergångarna gjorde vi för att hon gärna spänner underhalsen. Och spänner hon underhalsen så vet man att hennes bakben inte är aktiverade.

Samma linje. För att hon gärna kollar ut och skjuter in (tror jag) bogen i Vänstervarvet. I höger varvet så trillar hon gärna in och kollar in. Detta gör hon för att hennes bakben inte är dom bästa i nuläget. Så tanken är att vi ska rida, tömköra vila. Eller om det var tömköra, rida vila.

Början. I början så ville hon INTE gå på en rund volt och spåret var inte det bästa om man säger så. Bakbenen hängde inte riktigt med så därför var fick hon trava fram i ett raskt tempo. Om det inte fungerar i början blir det jobbigt.

Slutet. I slutet så gick hon på en fin volt och ett bra tempo. Hela hennes kropp var lagomt böjd och hon var fint lösgjord.

Blev ingen bilder för ingen kunde följa med upp och ta kort.

/Matilda

Tillfälligt

Hejsan alla :)
Nu har jag lagt upp en tillfällig header tills vi har fått några vettiga bildermm. Jag bytte så att vi inte har kvar jul designen då det typ skulle vara lite konstigt ;) Så hppas att ni gillar den och jag vet att bakgrunden blev lite fail med det får vi leva med tills nästa kommer :)

Kramar Anna



Party in my head !

Hello everybody :)
Detta är då inget häst relaterat men här kommer lite exemplar av de låtar jag och jennifer spelar på högsta volym med full bas :)





/ Anna


Kolla ditt blogvärde :)

Hejsan :)

För er som inte visste kan man kolla vad sinm blogg är värd på Blogg värde :) Testade några bloggar här som ni kan se här under :)

Våran blogg :) = 3 018 kr

Dressyrmupparna = 5 016 kr

TeamSL = 2 025 kr

Carlsson på taket = 2 747 kr

Ponnysanning = 1 573 kr

Nellie Berntsson = 1 412 kr

Kramar Anna :)

STOR Mellandags rea hos HÖÖKS

Hejsan alla glada :)

Sitter nu hos min kompis jennifer och tänkte blogga lite när jag änd har chansen :) Vill bara tipsa om hööks stora mellandagsrea, dom har ju upp till 50% !!!




Kramar Anna <3

Tömkörning

Nu ska min lektion börja och. Ska tömköra för Barbo igen! Dock har jag varit väldigt slapp denna månad så jag har inte tömkört nåntingt sen senaste gången.

Sålänge så bjuder jag på bilderna från första gången. Är inte så bra kvalité på bilderna men det är min mamma som tagit dom och hon är inte proffsfotograf och kommer nog aldrig bli det heller. Tyvärr. Haha, enjoy!



 

 

 

 

 

/Matilda


VARFÖR ??

Hejsann :)
Jag har ett stort problem, och det är att jag inte kan blogga från min iphone då det står att Felaktigt anrop. Är det någon som vet vad det beror på så får ni gärna lämmna en kommentar eller skicka ett mejl till [email protected] :) Skulle vara sjukt takcksam om det gick att fixa dom jag skulle vilja blogge mest från iphonen :)
/ Anna

Tbx

Hejsan alla glada :)
Som ni säkert harmärkt så har jag, anna in bloggatr så mycket på senaste tiden. Ja det är ju mest för att jag inte har haft ngt att blogg om och att det inte funkar att blogga från iphonen som jag fick i julklapp men det kommer mer inlägg om det. Jag har iaf vart hos min mormor och morfar i helgen och firat jul och det har vart jätte skoj :)
/ Anna
ngn random bild jag har tagit :P

Jumpcross

Jumpcross är en gren som växer i Storbritannien. Som jag tolkar det på filmen så är det en blanding av fälttävlan och banhoppning. Alltså in naturen som i fälttävlan fast hindrena är utbytta mot icke fasts hinder som i banhoppning.
Snälla kan inte Jumpcross komma till Sverige!!



Eddie

Hittade en bild på Marias blogg. Eddie när han va bebis!
Lite skillnad på honom allt. Haha!

Föddes väll på våren och så är det tidig vinter.

Gullig är han iallafall!
Kan inte förstå att Maria inte tyckte han var intressant då!!


Nu:


/Matilda

Sjumilaskogen har kommit med Ior till stallet

Idag kom Ior till stallet! Ior föddes hos oss och har bott här några delar av sitt 1,5 år.

Idag när jag kom från bussen så stog Ior i stallgången. Och i andra gången stod hans galna mamma Gullan. Så självklart så började jag ju klappa och klia på ior för han är så gullig! Hans päls var så go! Det var bland dom goaste vinterpälsarna jag har tagit i. (En av dom andra är Zlatan).

Så skulle Sophia gå ner med hästarna. Hennes mamma Ewa var också i stallet men hon var tvungen att ta bilen till hagen. (Det är en bit till den hagen som han skulle stå i vid manegen). Så Sophia var tvungen att ta dom båda sjävl. Men Jag tycker det är så kul att hjälpa till vid sånna tillfällen för då händer det något kul. Roligare än att bara gå till boxen och börja mocka.

Så jag bytte skor och tog GullanGalning. Fick säga till henne några gånger på horsemanship språket så gick hon fromt som ett lamm tillslut!

Så iallafall så släppte vi ut hästarna i lösdriften och stog och kollade så att allt skulle gå bra. MEN det gjorde det inte. Hema sparkade först och hälsade/tänkte sen. Och eftersom det är bara Ior, Gullan och Babsan, en annan åring, som ska gå där imorgon och vidare. För imorgon så ska Fölet och Hjärtat och Hema in i stallet. Så bytte vi hage med Ior, Gullan och Babsan. Så dom går i en sommarhage tills imorgon.

FAST Ior försvann bort till andra änden av hagen och höll på med stona. Och då hamnade han mittimellan av två hagar. För hagen vi släppt in Ior, Gullan och Babsan i var inte stängd i andra delen. Så då fick jag och Sopha traska dit och hämta Ior som inte förstått vart han hamnat.

Sen så fick vi flytta dom till yttligare en annan hage! Och där fick dom stå!

Det charmigaste med Ior är att han är fux med gräddvit man. Så han har färg som en haflinger men han är ett Sv Halvblod. Och så är han så gullig hela han!

Fick mig en bild på honom i stallet.
Men han tyckte det var lite konstigt att jag stog där och inte kliade honom.



Visst är han söt!

Ett långt inlägg från Matilda



Degdag

Jag har haft en dag fullt av massa deghet! Inget stall. Ända gången man kom utanför dörren var på gudstjänsten. Börjar undra hur värt detta är igentligt. Alltså detta med konfirmation. Men det blir säkert skitkul på resan!

Igår såg mitt shema ut så här:
  • Till stallet kl 8 för att ta ut hästar och göra iårning till Ada.
  • Hem. Ducha och äta frukist.
  • Gå ute med Ludde och Pappa i skogen. Långrunda!
  • Kände mig ju såklart inte så fräsch efter rundan så då blev det att skölja av mig i duschen igen!
  • Gjorde iårning mig och åkte sen till farmor och farfar så vi kollade på kalle anka och sen så var vi där hela kvällen!

Imon blir det stall och ska se hur Ada är i ryggen. Hon hade tydligen haft lite ont i vänster sida. Tror det var vänster. Men det märker jag ju, eller alltså självklart hoppas man ju på att man inte märker det! För då har hon ju inte ont i ryggen.

 

3 bilder från promenaden igår!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

/Matilda

 

 

 


God Jul & Gott Nytt År !! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Ville bara säga god jul och gott nytt år till alla läsare :) Ska kolla på Kalle Anka NU :)    
God Jul
&
Gott Nytt År
Önskar vi på
♥Ponny o Hestar♥

Bildbomb 5 ♥ Favorites!

Slutet på bildbomberna…

Varför dom är mina favotibilder?

För att ljuset blev så bra på dom. Det liksom fångade ögonblicken tycker jag. Och vissa är det också för att konturena var så starka mm.





















God Jul Önskar Matilda!





Flyinge knoppar

Hej och God Jul på er alla !
HÄR visar Hanna och Rebecka från DailyHorses hur man gör riktigt snygga knoppar :)

Bildbomb 4 ♥ Ada är ute och rör på sig

GOD JUL ALLIHOPPA!!












(Jag är ingen proffsfotograf! Första gången jag fottar med kameran utan min syster brevid!)





OCh bara för att hon springer

Hihi :)

Hejsan :)
Kom precis på att det är julafton imorgon :) Jippie :) Typ as glad och hyper :) Har ätit jätte god oxfile nu med familjen och ska slå in dom sista klapparna snart och det är ju uppesittarkväll så det blir att sitta uppe och skriva julrim och typ bara mysa och ha kul :) Har köpt de sista sakerna idag och nu ska jag fixa klart allt sånt men jag vill bara varna att uppdaten kommert typ suga imon för att vi ska åka till mormor och morfar och kommer typ bara vara ett elle två tidsinställda från min sida.
/ Anna

IMORGON!

IMORGON är det julafton!! För att fira detta så har jag två bilbomber! Sen så är det slut.

Andra bildbomben kommer vara mina favorites! Mer säger jag inte!



Bildbomb 3 ♥ Valackar

Förlåt att den inte kom i tid!!

Eddie och Zabin





Wille

Rocket

Bob

Wille igen

Rocket längst fram, lila rumpa:Bob, blå rumpa:Bello

/Matilda

Powerwalk

Idag så åkte jag till stallet tio i 8. Dock var jag inte framme förrän 9. Jag hade kunnat vara 10 minuter tidigare.. Men jag satt och halvsovtänkte mm på bussen. Så jag missade min busshållplats. Och det är redan en bit att gå från den vanliga. Så nu blev det jättelångt att gå! *Suck*. Men jag kom fram iallafall!

Kom upp precis innan Ada hann gå ut i hagen. Vilket var min tanke. Så det ordnade sig tillslut ändå. Men Ada var lite varm i bakbenen. Alltså trött från igår. För det vart ridhuset för henne igår. Så istället för att anstränga henne så powerwalkade vi i 30 minuter istället! Var jätteskönt för oss bägge tror jag. Halva tiden var vi ute. Halva tiden inne i ridhuset. Hon får styltor av snön som smälter bort!!

Sen när jag lämnade henne i hagen så pussade jag henne. Ada drack. Jag gick ut och stängde. Sen var det full fart till dom andra i botre änden.

I stohagen så går det som en dal ner. Så där har det samlats massa vatten nu. Så när hon sprang igenom den så skvätte det upp på sidorna och det lätt jätteroligt.

Men när jag stog och kolla på henne när hon kom in i hagen så kom jag på en grej.

Att lämna en häst i hagen är som att lämna ett barn på dagis.
Man ger en kram, en puss och så går man ut ur hagen.
Hästen springer glatt till sina kompisar och leker.
Sjäv står man och längtar tills nästa gång man ses.

/Matilda

Här kommer bilden på hur mysig snön vaR! (dålig kvalité, jag vet)


The outfit !

Hejsan ;) Imorgon är det julafton coolt va ?? Vet inte hur många gånger jag har sagt det nu :P Här ser ni en välgörenhets tävling i frankrike där 10 mer eller mindre kända personer hoppar en bana tillsammans med en hoppryttare :) Denna tycker jag personligen hade snyggast outfit ;)
/ Anna

"Har du sett en flygande ren?

Ja

Fast det har inte jag.

Har du någonsin sett en miljon kronor?

Nej

Bara för att du inte har sett det så finns det.

……

Kollade på en film igår. Då blev en liten pojke förhörd av en man. Bara för att han säger att hans pappa är tomten. (Vilket han är)

/Matilda

Ridpass med Hugo

Hejsan allihopa :) Nu kommer inlägget om gårdagens ridning som jag lovade att skriva om :)
Det gick superbra och han lyssnade och hoppade fint hela tiden :) Super nöjd :) Vi började lektioen med att värma upp i alla gångartet och och stämde av alla hjälper så att allting funkade och vi gjorde mycket halter och igångsättningar. Efter det var det dags att börja hoppa fram lite och vi började med stigsprånget på B långsidan i strömm. Först hoppade vi 2 gånger var i trav och sedan en i galopp och sedan tog vi en liten paus och skrittade en liten stund så att vi och hästarna skylle få lungna ner oss lite medans vi satta ihop allt till en bana.
Banan :)
Sedan när man hade hoppat banan och väntade på att dom andra skulle hoppa så skulle man tänka ut vad man kunde förbättra för att vi skulle hoppa samma bana fast baklänges nästa gång. Det gick bra för mig och Hugo båda gångerna och jag blev somsagt super nöjd med detta ridpasset och det var också väldigt kul :)
"Lilla" söta, tjocka Hugo :) ILY <3
/ Anna

21.30

Hejsan :)
Bara så att ni vet kommer det ut en ridpass inlägg kl 21.30 så kolla in då !!
/ Anna

Klart :)

Hejsan svejsan :)
Nu har jag kommit tbx från julshoppningen med Lovisa och Jennifer från jeyloo.bloggplatsen.se. Vi var på frölunda och jag köpte julklappar och ett par byxor :) Kulit ;D Längtar sjukt mycket tills imorgon :) Ska ju rida privatlektion med mamma :) Jag ska har Earnie och Mamma ska ha Mr. Darcy. Känns ju bra med tanke på att vi ska rida för en jätte duktig lärare som heter Ulrika och är grym ;) Och dressyr blir det på det passet :) Kom precis på att det är julafton !! OMFG asså vad glad jag blev nu :) Nu ska jag ta och skriva ett inlägg och det super duper bra ridpasset jag hade med Hugo igår, så kolla in här på bloggen lite senare idag så kommer det :)
Jeansen jag köpte ;)
/ Anna <3

Rent vatten.

Denna reklam är så klockren tycker jag!
Jag menar, vad väljer man? Rent eller Smutsigt?

Varför skulle man välja smutsigt om man har valmöjligheter?
Varför dricka/äta flugor och andra insekter när man kan få klart och friskt vatten?



Det är ju precis sånt vatten man får i badkaren i hagen. Även om man fyller om flera gånger om dagen. Det blir ändå så! Och det blir ju äkligt i botten på karet.

Om vi får välja, ska väll hästen också få välja?

Jullov!

ÅÅH! Det saknade jullovet är här! Är man glad? JA!

Idag ska jag fira det med att fira jul hos min lilla kusin som inte är hemma på julafton. Så då ska han få julklappar och få lite julstämning här också!

Och på självaste julafton så ska jag rida. Och sen så ska jag till min farmor och farfar där pappas sida är. Kommer bli jättekul!

Kommer ihåg att förra året så red jag Py på julafton. Det var den mysigaste jul jag har haft. För vi red ut i den meterdjupa snön ensamma och bara njöt! Tidigt på morgonen. Älskade Py. Saknar henne så mycket nu. Gör fortfarande ont att tänka på henne. För så många fina stunder jag haft med henne. Hästen som lärt mig mycket! Som tröstade mig. och in i det sista visade du mig vilken klok häst du var. Tror min syster håller med om detta!

Lika skön som hästen var, var ägaren! Jättesnäll och tog hand om en hela tiden. Kom ihåg hur hon berättade att varenda gång jag eller min mamma ringde henne trodde hon det hänt något med mig eller med Py. För den tanthästen kunde hitta på mycket!

Jag skrev en berättelse om henne i våras. Om allt som hände i slutet. Det ända jag ändrade på ifrån verkligehetn var namnen. Allt annat var sant. Och min lärare sa att hon hade börjat gråta när hon läste den. Tyckte det var skönt att få skriva av sig allt. För det var hemskt den sista helgen! Så det var skönt att jag fick skriva ner allt detta och så lästen en vuxen detta. En vuxen som blev rörd.

Kom ihåg hur man kunde kolla in i dina ögon och se klokhet.

Älskade fina Py! Kommer alltid komma ihåg dig!






En vecka innan hon somnade in.

Anna-Lena (ägaren)                     Jag och Py          

/Matilda

Bildbomb 2 ♥ Sto-hagen

*BLINK*



Caluha, även Adas halvsyster! Bägge har Cortus i blodet!!

Pärlan, Adas bästis!

Allihoppa. (väldigt få i stohagen just då)

Failben…

Från stohagen mot stallen.


/Matilda




Godmorgon ♥

Hejsan alla glada/morgontrötta/och allt annat som man kan vara läsare;)
Ska torka håret nu sen blir det att åka till skolan och ha julavlutning :) Kul, och efter det så ska jag och Lollo till Frölunda torg och julshoppa dom sista presenterna :) Imorgon kl 9 ska jag och pappa på privatlektion och det ska bli super kul :D Har inte ridit tillsammans med mamma på någon lektion alls tror jag, bara på turridning :P Ska verkligen bli super kul :)
Hugo som jag hoppade med igår ;)
Också hugo :)
gulle vovven :)
/ Anna

Sjukt glad !!

Hejsan :)
Nu har jag kommit tillbaka från stallet och har suttit och slagit in julklappar :) Imorgon ska jag och Lovisa till frölunda och handla lite mer julklappar :) Red hugo idag och det gick super. Är SUPER nöjd :) Kommer kanske ett inlägg om det imon :)Imorgon äre skolavslutning och sen är det typ bara att gå hem :) Så skönt!!
Ska typ sova nu så att man inte sommnar på avslutningen imon :P
JULKLAPPAR :D !!!!!
/ Anna <3

Stallet

Idag vart jag i stallet och det var riktigt mysigt att komma upp när det var minst (!) en decimeter djup snö! Jättemysigt! Det vart så gulligt så jag fick ta kort på det. Men jag förde över fel bilder till datorn så bilderna får komma imon. (Klantigt)

Men jag gjorde sysslorna i stallet som vanligt innan jag gjorde något med hästen. Idag stog Eddie och Ada på shemat så jag fixade iårning till bägge och fixade sällskap ut i skogen!

Så jag red ut i den härliga snön med Karoline och Barbie. Är förvånad över att det gick att rida ut med dom två tillsammans utan någon annan som kunde hjälpa till ibland.. För båda två är bestämda ston med egen vilja så det blir över till flera hundra hästar. Ibland. men det gick skitbra!

Och självklart så red jag ju barbacka i det fina vinterland! Mysig Mysigare Mysigast! Sen när vi kom tillbaka igen så gjorde jag iårning Ada. Stretchade och lindade om lindorna så det bara var att ta in det sen när jag skulle byta om. Och tvättade tränset. Och duktiga Ada stod lös heeela tiden!


"Fint" hon kan stå!

Sen så tog jag ner henne till sin box och borstade henne. Satte på henne täckena och gick sen upp för att byta om och bli hämtad.

Ada har fått skav av sina täcken så hon har fått en sportbh att ha på sig! (
Ser iallafall ut så.)

Fin hon e va :) Haha!

/Matilda



C yah :)

Heejsan :) NU drar jag till stallt om ca 5 min så ses kanske senare ikväll :) Ikväll är det sista ridningen för terminen och jag ska hoppa hugo antagligen :) Och så kommer pappas bror från england ikväll som ska fira jul med oss :) Kulit :D

/Anna :D


Tack för att ni besöker våran blogg och lämmnar så fina kommentarer :) Fortsätt gärna med det , det vämer om hjärtat :)

Bildbomb 1 ♥ Random

 










Jo, jag vet. Lite random att ha in den bilden här. Men dom gödslade hagen när vi gick ut och då ville jag ta kort på det…

Det var då den första bildbomben. Lite bara random bilder!

/Matilda





Webshop

Hejsan :)
Tänkte berätta att min ridskola ( matildas gammla) har skaffat webshop hos Sjöhagen Wear :) Det är lite dyra priser på vissa saker men det får gå :) På deras webshop kan man också köpa jackor mm där man kan brodera in sitt eget namn t ex utan att det behöver vara en ridskolas logga :) Så passa på att checka in den :) (klicka på bilden för att komma till deras webshop )
/ Anna

DISS !

Hejsan :)

Här kommer en diss, till alla som kommenterar och vill att man ska vara med och tävla om "veckans blogg" Jag vet att ni bara försöker vara snälla och skaffa mer läsare men det är lite irriterande :P Kramar Anna :)
/ Anna

Det blev som jag...

... ÖNSKADE :D Ja snön har fallit nu faste det är ca 3cm bara :( Men ändå. Hoppas att det håller i sig eller kommer mer iaf :) Förra åter var det ju ca 1m snö på vissa ställen :)
Idag börjar jag kl 9 men jag kunde inte sova så jag gick upp :) Städag i skolan och vi slutar kl 2 och sen blir det till stallet :=) Sista riktiga ridningrn och jag ska hoppa hugo :) det är faktiskt inte sista lektionen med tanke på att jag och mamam ska rida privatlektion på fredag morgon :D Ska bli super kul :)
Hunden julen 09 :) Våran lilla tomtenisse ;)
/ Anna

Gulli gull :)

Hejsan :)
Man får verkligen lust att blogga när statestiken går upp även om man inte har skrivigt ngt nytt :) Och då blir det ju ännu mer blogg som ni säkert förstår. Så om ni håller statestiken uppe så blir det mer blogg :D Var inne på wimp.com nu och kollade på lite roliga videos och hittade typ värlends gulligaste video på några hundar som klädde granen tsm :') Värt att kolla på :) Och klipper finns då på http://www.wimp.com/christmastree/ så kolla in det !!
Puss och kram på er :)
/Anna

Godnatt ♥

Hej alla (antagligen) trötta bloggläsare :)
Nu är det dags för lilla mig att sova snart men får vänta ett atg för jag har precis målat naglarna och det måste torka först få jag ska göra detta inlägget och ett till imon och efter det blir det nana i sängen för mig ;) Är sjukt trött -.-'
Kommer lite bilder från sommaren nu :)
Stallet
Hunden softar i solen :)
Porträtt bild på gullegrisen ♥
Liten random bild :P
Såhär blev det då jag fixade naglarna sist typ ;) Blev inte lika nöjd denna gången men ändå ;)
/ Anna ♥

Bildbomberna

Bildbomberna kommer börja imorgon klockan 12 och fortsätter sen varje dag tills bilderna är slut. Iallafall dom bilder jag vill lägga ut. Dom som är tillräckligt fina för att visa här!

Och jag kommer ha olika teman på inläggerna. Så rubriken kommer visa vad det är tema.
Bildbomb (nr) ♥ Temat

Så t.ex kommer den första bildbomben heta "Bildbomb 1 ♥ Random". För att dom första bilderna är lite helt random!

Och bilderna på tömkötningen blev verkligen inte bra men kan lägga ut några ändå. Men det blir inte idag iallafall!

/Matilda

(Blir ett smakprov på bilderna. Får bli en jätterolig bild på Zlatan. Helt fail ser han ut!)


Lite coolt faktiskt :)

Hejsan alla underbara människor :)
Var precis inne på TeamSL och kikade runt lite och då hade Linn skrivit in en utav dom 5 ärliga svaren och hon valde min :) Lite coolt måste jag säga ;) (känner mig som en noolifer och blir glad av det :P )
TeamSL inlägget ^^
in kommentar :P
Hahahah :P Jag vet där är lite mobat men ändå :P Inlägget hittar ni HÄR :D
Förresten så fyller min brorsa år idag så har varit ute på middag på en indisk resturang i stan :) Kan säga att maten var LITE stark bara :P Men men. Och idag är det ju bara 4 (om man räknar med idag) dagar kvar till jul :) WOOPAA :) Hoppas iaf på den bästa julen någonsin :) Fast det går nog inte, för vi har ingen SNÖ ;'(
Det är ju så sorgligt :(
/ Anna

Sommar ♥


Hej!

Hej! Jag har inte orkat skriva något för det har varit så himla mycket. Men jag ska skriva om hur det gick på tömkörningen i måndags och så tog jag massa bilder igår i stallet som jag ska lägga upp. Så det kommer!
/matilda

Tävlar om en One Peice hos Tinanj.se


Hejsan igen :)

Hej bloggen :)
ja, bloggen har ju varit nere nu ett tag som ni har märkt för det har varit så mycket nu innan jul och mycket i skolan. Dom ska ju alltid lägga allt arbete som ska vara klart typ veckan innan men det får man leva med. Kommer starta igång bloggen nu lite smått med kanske bara 1 inlägg per dag om jag hinner men vi får se. Brorsan fyller juår typ i  övermorgon så måste fixa med det och sen köpa tile mer julklappar så det blir inte så mycket tid över när man ska göra läxorna också. Försökte göra ett inlägg föryt från blogg.se appen på mammas iphone men det fukna inte :( Någon som vet hur man fixar det ? Isf kommentera snälla :) Nu ska jag fortsätta med läxorna :(
/ Anna

Tycker faktiskt som dom flesta andra...

Heej,
Ja, jag tycker faktiskt som dom flesta andra att hästen i mange makers nya musikvideo är väldigt lik Klådan från Dressyrmupparna. Kan se många likheter där :P Ikväll kanse det kommer upp ett inlägg om gårdagens ridpass, kan avslöja att jag hade hugo och vi red barback :D Resten får ni veta ikväll kanske :)
Hästen i Mange Makers nya musikvideo
Klådan
Dressyrmupparnas Klådan
/ Anna

Nu bär det av igen :)

Heej,
Blir ett snabbt inlägg om dagen och om vad som ska hända nu ;) Idag vaknade jag kl 6 för jag skulle dusha och äta frukosta och massa sånt och cykla till skoaln efter det. Ni som inte känner mig vet inte att jag är världens segaste på att äta så det tar ca 30 min för mig att äta frukost :P Så det blir ändå inte så mkt tid över på morgonen till annat även fast man går upp kl 6:P Idag i skolan var det riktigt najs :) Hade typ inga riktiga lektioner utan bara gympa och svenska och då läste vi bara typ och på engelskan så tittade vi på en film som heter klappjakten på svenska om jag inte minns fel :P Nu ska jag bara skriva klart detta inlägget sen blir det på med ridkläderna och gå till stallet. Jag ska GÅ dit idag :( I mörkret och det tar typ 45 att gå och jag ska ha med mig hjälm och väst dit eftersom jag tog hem det av ngn konstog anledning förra gången. Idag äre markarbete som gäller och vi ska få nya hästar denna gången :P Nu måste jag sticka men vi ses senare ikväll kanske om jag hinner :)
Grym låt som spelas i mina öron 24/7 !
Kram Anna

LUCIA :)

Hej :)
Idag är det ju lucia och vi hade lucia firande i skolan idag och niorna sjöng och spelade lite gitarr :) Idag har det varit dålig update på bloggen men vi slutade 4 idag så man är lite trött och måste göra läxor och så. Nu har jag tagen en paus från läxorna och kollar på Greys Anatomy, det är helt klart bäääääst !!! Nu kommer iaf Mange Makrs nya låt Mange bjuder som kom ut imårse och hade sist jag kolla bara 300 visningar så detta är lite coolt att just ni får se den ;)
Den bästa biten är ju när det hanldar om häst ;)
/ Anna

Ushhh :|

Heej, kollade runt på lite bloggar precis och inne på ponnysanning såg jag denna filme på Matilda Sparrenhök när hon går omkul med Prince på en tävling :( Ser rätt så hemskt ut  :O
/ Anna

Lääääääxaaaaaa ;'(

Hejsan alla glada :) (och inte glada) bloggläsare ;)
Nu sitter jag är med Lovisa från Jeyloo och gör läxa :( Tråkigt för vi har typ SO läxa tills imon om Turism en det är iaf bättre än förra mveckan då vi jobbade med industri, och det var tråkigt :(
Här kommer lite bilder på oss iaf :)
Lite skeva bullar ;)
Hahhahaaha vi hade lite tråkigt med alla läxor :P
Hunden måste ju vara med på bild såklart :)
Zack var lite intresserad av dom gao lussebullarna ;)
/ Anna

Ludde


Busiga pownisar



Ja, så här kan man ju också göra.

/Matilda

Mumsigt

Heej,
Nu är allt fördigbakat och klart occh jag har precis stukigt klart en hel hög med kläder :( Jobbigt, när jag blir stor ska jag uppfinna kläder som stryker sig själva :) skulle vart coolt att ha :) Det blev jääte bar med allt bak och det blev jätte mumsigt ... :P När vi skulle göra lussekatter så blev det lite mkt deg så dat åkte ut matberedaren så vi fick knåda och greje på bänken ist och när den hade gäst blev den väldigt stror :P Bilder på bakningen kommer här nedanför :)
Den MEGA stora degen :P
Och en liten deg klump :P
/ Anna

In my head

Hej,
Nu är vi mitt i julbaket och ska snart börja "forma" lussebullarna och pepparkakornaär nästan klara :) Men när man bakar så är det ju självklart julspelistan på spotify som gäller så ni kan få några smakprov här då :)
Ja det var allt för tillfället och matilda är på gudstjänst nu så det kanske blir ett inlägg
när hon kommer hem men vi får se :)
/ Anna

Julbak :D

Heej,
Idag (snart) ska jag och mamma sätte igång meed julbaket här i köket och vi ska baka lussebullar och pepparkakor och kanske gör lite apelsiner med najlikor i :) Ska bli mysigt och gott iaf. Mer om det kommer senare idag och kanske kommer ut lite bilder på baket för att läska er läsare lite :P
Lussebullar
Pepparkakor
Apelsin nejlikor
/ Anna <3

Naturligt

Man säger ju att man ska ha vatten och såna grejer till hästen långt ner för det är deras naturliga beteende. För i det vilda så dricker dom ju i floder och då får dom ju böja sig ner. Och på så sätt blir det deras natur att dricka från "marken".

Men Ada är lite konstig med detta! För hon har två vattenhinkar som ni ser på bilden. En som är på marken och en som är på väggen högre upp. Då borde hon väll dricka ur den på golvet. Men hon föredrar faktiskt att dricka ur den svarta.

Föredrar hon den svarta bara för att den finns och är närmre maten än den rosa? För hon gillar inte riktigt att dricka ur den rosa hon föredrar verkligen den svarta. Kanske det är för att den är närmre dörren? Då har hon bättre koll om det händer något där ute. Listan kan bli lång men är bara en grej jag kom på.

Är det konstigt eller normalt för en häst som står inne?

Nu ska jag sova! Måste gå på gudstjänst imon. SUCK!
Go Natt!
/Matilda

Mys

Hej,
Sitter i soffan och är riktigt lat ;) Har vart på konfermationsmöte idag och det var as långt !:( Vi fick iaf en jätte gullit bibel som typ var i gummi och i början var det typ lite serier och sån och sen såg det ut som om ngn hade kladdat i boken fast det skulle vara där och sen ifall det handlade om ngt speciellt där så var det tecknat en låt, bok eller film som handlade om det :) Lite kul faktiskt :) Nu sitter jag bara och myser i soffan och i morgon blir det julbak med lussebullar och pepparkakor :D Mumsigt :) Kanske ska bjuda hem Matilda imon, hon har ju en tendens att bli lite "över glad" när hon får i sig en pepparkaka eller 2 :P
Lite bilder kommer här ;)
/ Anna

Idol :)

Heej,
Ja, nu har man ju placerat sig i soffan framför TVn och tittar på Idol och jag tycker verkligen att Amandaska vinna. Hon är ju 1000 gånger bättre än Robin. Tycker ni vinnarlåten car bra iår ?? Det tyckte inte jag iaf, kanske blir bättre när Amanda sjunger den, vem vet.
/ Anna

Strömavbrott!

USCH med stora bokstäver! Inte kul när man kommer till ett strömlöst stall.

Kommer upp. Eva rusar fram till oss och frågar om pappa kunde lysa med bilen så dom kan ta in hästarna. Så det var pappas uppgift i stallet idag.

Jag själv fick rusa in i mörkt omkläddningsrum och famla efter min pannlampa. Sen var det bara att sätta igång och göra iårning för Eddie och Ada. Fick liksom mocka med en pannlampa. INTE KUL!

Det som var roligt var att alla som kommenterade vädret (som var nästan alla) sa ungefär: "Såna här dagar är det extra roligt att ha häst!" eller "Vilket fint väder vi har!". Lite kul.

Får se hur det blir med allt imorgon.

/Matilda

PS. Får väll säga tack till min pappa som satt och vänta i bilen hela tiden!


Ovädret sätter gränser

Ska till stallet nu. Om jag rider? Tror inte det. Inte i detta vädret. Men ska dubblekolla med Maria om det är okej att skippa det.

Så det blir lite mer mys idag isånnafall. Kanske inte gör något igentligen. För hela helgen ska hon gå. Maria rider på söndag för jag ska inte vara i stallet då. Och imon så är det antingen Jag eller Maria som rider. På måndag så är det tömkörning. Så gör kanske inte för mycket att hon står idag, men ska ändå kolla med Maria!

/Matilda

In school :]

Heej,
Nu sitter jag och Matilda i skolan och är inne på facebook typ :) Vi fick vara inne på fb rästen av lektionen :) kul :D
Blir hel stumm av denna !!
Nu ska vi snart ha svenska så vi hörs sen :)
/ Anna & Matilda

Fortsättning

Idag när jag var ute med Ludde i skogen så hörde jag något som slog mot ett träd. Nyfiken som man är så är man tvungen att ta reda på det!

Men för att kunna komma till platsen där man ser vad det var så måste man gå där det lätt kan bli väldigt blött!

Så när jag kom fram så ser jag ett TÄLT!?!? Tält nu? Aha... Det går väll det också.

 

Och sen när jag skulle gå därifrån så Skrek han som ska tälta:

AKTA DET ÄR ETT VÅTT DÄR

AKTA DET ÄR VÅRT!

Vet inte vilket han sa men det var läskigt när han såg mig iallafall!

 

/Matilda

 


Nämen vilket oväder :(

Heej,
Sitter i sängen och ska sova och det är typ storm :( Blåser, snöar åskar och blixrar på samma gång :( inte kul alls, lite läskigt faktiskt när jag stog i hallen och skulle borsta tänderna och så lyser hela hallen upp som det vore disco eller nåt sånt.
/ Anna

Dagens Ridpass

Ridpasset är både usch och glad gubbe. Galoppen har alldrig gått så bra. Och traven var bara skit typ..

Målet mer ridpasset idag var att få samma känsla som jag hade när jag red för Maria! Ville få den där pampiga traven. En trav som är lika pampig som henne själv. Men hon var bara så pigg och samtidigt fick hon nästan mjölksyra eller något liknande. Och så skulle hon gå alla andra vägar än vad jag ville. Och så slängde hon med huvudet så himla mycket! Jag blev rätt orolig några gånger.. Så jag tänkte hela tiden på min hand. Men är svårt att vara vääldigt snäll i handen på en hyperpigg häst som taktar mm. Blev riktigt trött på henne några gånger.

Det gick liksom inte att trava av henne. Den traven då jag ville får henne pampigast! Men hon bara svängde med rumpan och hennes ben gick som propeller. Mitt huvud går just nu på högvarv för att lista ut hur jag ska göra i den situationen. Ska jag bara galoppera av henne, så hon blir av med lite mer energ? Ska jag gå hem? För det kan ju lika gärna vara något med henne. Eller ska jag helt enkelt bara fortsätta försöka i trav?

Idag så fortsatte jag att trava. Prövade att vara jättemjuk i handen. Att ta ett hårt stöd. Att bara skita i det och låta henne pendla med huvudet i taket. Alltså att hon fick röra huvudet i takt med hennes takt. Och jag prövade mycket mer men orkar inte skriva alla. Men hela tiden var försökte jag vara noga med att inte glappa med tygeln.

Galoppen var rätt så bra. Den var grym om man bortser från att hon gärna ville springa åt skogen. =mycket energi!

Så resultatet blev en springig trav i slutet. Så fort hon gick bra så sakta jag av och var nöjd för dagen. Men hon var tvungen att gå bra några steg. Bara för att jag skulle dubbelkolla så att det var riktigt och inte bara en tillfällighet att det bara hände.

Dock så gick framdelsvändingarna jättebra idag! Så får tänka på det om jag mår för dåligt. För att jag tänker varför det var så här. För det kan ju vara en dagsform. Men det kan ju lika gärna vara något helt annat! Hon kan ju ha ont någonstans. Får se imon. Är hon likadan imon får man ingrippa men till imorgon så ska jag ta det lite lugnt tror jag. Så att jag inte blir jättekonstig av alla tankar.

Oj! Nu blev det ett lååångt inlägg. Får se hur många som orkar läsa! Hehe..

/Matilda

JULEN ÄR HÄR :)

Heej,
Nu är juldesigen klar och upplagd, om du inte kan se den uppdatera sidan. Jag har suttit med den i ca en timme och nu är den äntligen klar :) Tycker ni den blev fin ?? Jag blev iaf väldigt näjd med den :) Lite senare dag kommer ett inlägg om stallet igår då jag hade LILLA Romeo :) Gick faktiskt ganska bra :) Är nöjd iaf :)
/ Anna

Nu ändras det här :)

Hej :)
Nu har jag suttit och gjort ny Juldesign till bloggen och ska lägga upp den nu :) Om det blir bra förstås :P  Sitter  med Lovisa från jeyloo.bloggplatsen.se och lyssnar på julåtar och har jätte mysigt :)
/ Anna

Kolla vad man hittade i skogen!

Berätter mer sen!

/Matilda

 


Skäms över mig själv!

Jag är så sur på mig själv! Jag skulle rida idag. Men så kom jag på att det är hoppning när jag kom upp. Så jag både skäms och är sur! Måste ju rida! FY på mig!

Men blev istället mys. Satt i hennes box i en halvtimme och bara satt där. Jag inte äns sjöng/nynnade som jag alltid gör i stallet! Det var jättemysigt!

Ada försökte ofta bita på mina skor. Om det var för att hon var busig eller för att det var mysigt vet jag inte. Tror det var lite både och! Och ibland så la hon huvudet i knät och sov.. så söt.

Och ett tag slickade hon min hand i säkert två minuter i sträck! Undrade ett tag på om hon ville äta upp handen eller nåt.


 

Imon är det pedagogisk eftermiddag så då blir det stallet tidigt! Då ska det ridas och städas lite i stallet! Och duktiga Anna ska förhoppningsvis greja med en design så det passar med snöflingorna! KUL!

/Matilda

 


Jag ser det snöar :)

Heej :)
Nu har Matilda varit så duktig så hon har fixat så det snöar här på bloggen :) Mysigt va ?? Nu får jag fixa en juldesign imon kanske då vi har pedagogisk eftermiddag :) Väntar på att mamma kan komma hem så att vi kan åka till stallet :)
Göllig bild :)
/ Anna

Scarf/Sjal

För er som ofta har ont i nacken eller mer så finns det en sjal från Back on Track. Fin sjal som ger bra effekt. Man ska kunna ta på sig den när som helst, var som helst.

Denna skarf ska inehålla rayon med insmält keramik. Så det känns inte att den är till hjälp när man har på den. Smart!

Rayon är konstgjort silke. Första gången man använde det var i sockor 1912.

Så nu kan man få hjälp samtidigt som du är snygg! För jag tyckte den var fin iallafall. Hade själv inte tagit på mig den. Men så är jag ju inte heller den som har skarf. Går bara inte.






Hoppas någon kommer hem snart! Vill till stallet!

Ada ska ridas på. Helst ut. Men efterom jag inte kommer upp förrän sent så är det nog ingen som ska rida ut. Då får det bli inne. För jag tycker det är så tråkigt och speciellt läskigt nu när det är mörkt att rida ut ensam.

/Matilda

Ojsan !

Heej,
Såg detta inlägget på http://ryttarmosaren.blogspot.com/
såg helt förskräkligt ut :O!
Kolla in inlägget HÄR!!!
/ Anna
ska till stallet nu för er som vill veta det :)

Second Saddle


Sjuka hopp !!

Ja, vi har ju hört talas om alla dessa som hoppar över sjukt höga hinder utan häst. Ja och nu tänkte jag att ni skulle får se några sjuka hopp ;)
'
/ Anna

Wooohooo :D

Hej :)
Nu har jag sutiit och tränat engelska verb som vi har till imon :) Kul :D Ne -.-' Somna faktiskt mitt i allt :P Wops  ;) Det var nog bara lite för tråkigt :P Inatt kom ju snön och det har ju vart snöbloggskrig hela dan nästan, kul att skjuta men inte bli träffad :P Idag så kikade jag in på Wilmas blogg där vi har blivit veckans blogg :) Tack Wilma <3 Kommer verkligen att göra så gott vi kan för att hålla bloggen på topp och ni får gärna skicka en kommentar med lite tips eller om ni har ngt ni vill att vi ska skriva om på bloggen. Blev inget stall idag då jag sluta SENT och hade läxa. Buu!
Ajaa, nu känner jag att jag sitter och tjatar om ingenting så det är dags för mig att avrunda detta inlägget :P
Tack Wilma för att vi blev Veckans Blogg :)  ( klicka på bilden för att komma till Wilmas blogg)
/ Anna

Inget stall Betyder Julbak!

Ja, idag är det ju inget stall så jag åkte till börjes. Blev ett par ridbyxor men sen vart det slut på snygga saker.

Sen så hittade jag ett par termobyxor som jag ska hämta nästa vecka. Fanns inga i min storlek. SUCK! För S var för korta. Och XL var för stora. M och L fanns inga.

Sen blev det lite julbak när jag kom hem! Pepparkakor. Hehe.. LÄMNA ALDRIG MIG MED EN HEL PEPPARKAKSDEG HELT ENSAM!! Skulle inte förvåna mig om jag har liiite ont i magen imorgon.. Hehe. Reslutatet blev iallafall hyfsat.

Men imon blir det stallet igen! Och då åker broddar på. Annars kan man ju inte komma någonstans! Både kul och inte kul med snö!

/Matilda

Börjes

Alla vill ha märkesbyxor hela tiden. Equiline, Whitaker, Mountain Horse, Kingsland, Cavallo, Gersemi och mycket mer. Alla märkena är så sjukt snygga.

Men så kommer det till detta att jag inte kan ha märkesridbyxor. Passar inte i modellerna. Fattar inte varför det ska va så jobbigt. Visst Whitaker kan jag ju ha. Har ju ett par. Men t.ex Cavallo. Det var en skitbra rea på ett par ridbyxor en gång. Jag fick tusan knappt på mig dom!

Är det fel på mig eller byxorna? Jag får ju först och främst knappt på mig dom. Ibland går det inte alls.. Och får jag på mig dom så sitter dom antingen skit hårt på vaderna men inte på låren och midjan. Eller så sitter dom inte alls bra i midjan. Eller så kan jag bara inte röra mig i dom.

Där kommer Börjes in! För börjes märke/modeller brukar alltid passa mig! Har haft många ridbyxor från Börjes. Som också följt mig rätt länge. Nu har jag haft ett par som jag varit riktigt nöjd över. Som passat mig jättebra.

Dom passar tom bättre i verkligeheten är dom gör på skyltdockan.


Så jag skiter i märken hit och dit. Jag vill ha sköna byxor jag kan röra mig i och få på mig! Jag tycker det är en fördel att kunna röra sig när man är i ett stall och ska rida. Eller ska man gå som en michelingubbe? Och jag säger inte detta för att jag inte har råd. Utan jag kan verkligen inte ha det.

Så jag hoppas det blir en sväng till kungbacka och hälsa på Herr Börjes idag med mamma. Och när man ändå är där kan man ju också passa på att hälsa på Fru Svensk Ridsport. Alltid lika kul att kolla på alla fina shabrak dom har där mm! Kolla på allt och vill ha allt.

/Matilda




Första SNÖN för iår!!

Igår var jag och min syster ute och skrittade. Men vi kom inte så långt för det blev halt så det vart bara och vända igen. Ingen av hästarna hade broddar. Så det var inte så smart att fortsätta.

Så när vi var på väg hem igen så började det SNÖA!! Jag blev så glad. Och det blev bättre! För nu när jag gick upp så var det ett fint täcke av snö ute! Man ser inte gräset! Snacka om att man kan bli glad över snö.

Längar efter att träna hästarna i nästan metertjock snö! Det blir jobbigt för hästen. Och så måste jag åka pulka efter Zlatan. Och så kanske man kan lära Ada att tolka?! Varför inte? Hehe, några grejer jag vill göra innan snön åker bort!

/Matilda

Jag ser.....

Jag ser det SNÖAR !!!!!!!! WOOOPAAAA :) AS GLAD NU :) ÄLSKAR SNÖ !!!!


Bytt ;)

Heej :)
Idag så hade jag bytt från tellietubbies till Alien fingrar :P Hahahah :P
Fult :P
/ Anna

Min Önskelista 2011 ! :D

Heej :)
Här kommer min önskelista för iår :)
/ Anna

Ändrade planer

Ändrade planer. Det blir ingen tömkörning idag. Tränaren är sjuk. Jag som hade längtat såå mycket! Aja får väll hitta på nåt annat. Det jobbiga är att det är bäcksvart när jag kommer upp. Får väll ta och göra något ändå.

Aja, drar iallafall och klipper mig nu! Hörs sen!

/Matilda

Försöker..

Heej :)
Jag vet seriöst ine vad jag ska skriva om :( Har ni några förslag ? Lämmna en kommentar eller skicka ett majl till [email protected] :)
/Anna

Ridstövlar !

Hej :) Nu har jag blivti helt ställd på ridstövlar. Funderar hela tiden vilka jag skulle vilja köpa/önska mig. Så här kommer ett hav av bilder på ridstövlar i alla former och sorter.
Då kommer då frågan. Vilken tycker tycker ni är snyggast ? Varför ? Och har ni den ? Isf är den skön ??
/ Anna

Hur långa finns det?

Hur långa sporrar finns det igentligen??


Hahahahahahaaa JA :D !!!!!!

Heej :)

Måste bara göra detta inläggs svar till Matilda :D
HAHAHAHAHA XD OM jag skrattade ? Jag höll på att dö :P Förklarar min tanke/syn i huvet imon i skolan :D !!


Kramr Anna :D


Ps. Ni andra kan skita i detta inlägg faktiskt .Ds

Tips!

Stackars Anna har blivit en tellietubbies. Kan väll få henne skratta lite genom att berätta att jag själv fick en stöt när jag skulle lämna Ada i hagen igår. Ganska stor faktiskt. Blev först rädd och hoppade till. Sen blev jag sur. Sen trodde jag att jag skulle dö. Sen kom jag på vad det vart.. Hehe kände mig lite efterbliven där. Skrattar du Anna?

Detta fick jag bara för att jag var på second saddle i förrgår! Hon är verkligen huur skyst som helst. (Pia som äger affären!) Man får liksom massa rabbater och sånt. Rekomenderar Second Saddle STORT! Litet och gulligt är det.


Och Frisörsalongen brevid är också jättebra! Ska klippa mig där idag ju och då för bara 250 kr!!! Fatta va grymt! Och man kan även fixa naglarna. Min syster fick en skitfin/bra fransk manikyr där. Kan även få ögonbrynen nopprade och bli fixad inför bal mm. Kan även säga då att Pias dotter fixade sin frisyr där. När hon skulle på bal. Hon blev balens drottning! Säger det nåt? Det gör det för mig.

/Matilda

Ont :P

Hej :)
Idag har det varit en toppen dag fast det blev sämmre men det va kul ändå :) Kan börja med det bra :) Har varit i stallet ända sedan ca 10.00-14.20 Och har haft helgarbetslag och hjälpt till med massa i stallet ¨:) Hade även köpt Lussebullar till fika och pepperkakor och glögg :) Got  att få i sig lite nytt när man har mockat ca 25 boxar/spiltor och sopat och gjort rent ett helt stall :) Det dåliga var att när vi skulle hjälpe en tjej med att hålla hennes häst medans hon gick och hämtade sina vantar så kom det en traktor/bil med ett släp som rasslade och lät väldigt mycket och hästen blev rädd och slet sig (vi  va i ett inhängnat område så den rymmde inte)  och rev/brände/skrapade upp toppen av mina fingrar så att det bara rann blod :S Trevlig? Nej! Gjorde inte så ont så jag tappade typ känseln men när den kommer tillbaks gör det nog otroligt ont. Så nu går jag runt med ett fult bandage runt 3 fingrar med kompresser eller vad det bu heter :( Set ut som en tellietubbies hand :( Innan mådde jag nästan illa när jjag skulle sätta på kompresser och bandage eller vad det nu heter för det är som stora hudbitar på ändarna som är lika stora som en spelkula som har åkta ev eller hånger svar i bara en lite "tråd" :S Visar igen bil pga att det kan finnas känsliga läsare så jag visar en bild på några tellietubbies ist för att liva upp stämmningen lite :D!
/ Anna
PS. skrev detta inlägg med ett finger så det tog ca en halvtimma :P Så det kommer nog inte vara lika aktiv uppdate från min sida tills jag kan skriva riktigt :( Men ska iaf försöka skriva så mkt jag kan :) .DS

Snö

Idag visade Ada att det finns häst i henne! SHIT va kul det var att rida idag! Det lilla passet var det roligaste på nån månad eller mer.

Gjorder skritt trav, trav skritt. Och trav galopp galopp trav!! Fatta hur lycklig man kan vara över en sån löjlig övning igentligen. (Den blir löjlig när man annars gjort den varje dag.)

Så nu är jag skittaggad inför imon. LÄNGTAR!

Och efetr ridpasset. När jag stog och smörjde mina grejer. Så helt plötsligt så kom det vitt från himlen och la sig på marken. Och NEJ tyvärr så är det inte snö.. Det var hagel.



/Matilda



Avis!

Börjar bli lite avis på alla som får rida ordentligt! Har inte gjort det på länge och börjar få nästan ångest!

Jag vill rida dressyr på en "gammal" häst som man kan sitta ner i minst galoppen! Och som man bara kan slänga in ett hoppass! Just nu är det: "Kanske kan jag ta en bom idag. Det var ju en vecka sen eller två nu."

Eller att bara få släppa hästen ute i skogen. För nu är det: "NEJ! Du får inte springa iväg. Det klarar inte din kropp!"

Slippa göra massa övningar för att hästen ska i slutet av passet kunna svänga bra. Eller att kunna samla en häst!

Att få rida en timme riktigt pass så man är helt färdig efteråt. Nu får jag bara rida en halvtimme i manegen och är lika "pigg" som innan.

Men jag får väll bara vänta på att Ada går ner i vikt.


Svenska Ridsportsförbundet

Kul att Roffe är med i dom tre första inläggen på Svenska Ridsportförbundet. Snacka om att han har blivit nästan framsidan av ridsporten i sverige. Men fortfarande kommer ju det inte med på Nyheterna. Borde säga att han vann EM iallafall på nyheterna!



Fattar inte varför Hockey är viktigare än Ridsport!?

/Matilda

MUPP

Det regnar ju heeeela tiden! Vet att det inte är kul att höra det i varenda inlägg men jag är ärlig! Det slutar aldrig! Blir lite trött på det efter att det gjort det ett tag.

Idag red jag ut på Ada. Eftersom mina regnbyxor var hemma kunde jag lika gärna gå utan byxor, skor och vantar. Och en regnjacka. Så genomblöt var jag. Och känseln kom inte tillbaka i fingrar och tår förräns jag kom hem.. Och det tar 20 min att åka bil. Då är det ändå varmt i bilen. Börjar tröttna kan man ju säga!

Bilder och mer från Second Saddle kommer imon. Kan inte göra det nu. Bilder mm är på systers mobil.

Och jag fattar inte hur dum man kan va!!! Bokade tid för en klippning. Så ska klippa mig på måndag. Klockan 4. Sen kom jag på att jag ska träna klockan 19.15. Blir trött på mig själv! Men får väll försöka fixa det ändå. Är ju trotts allt bara en tömkörningslektion så jag behöver ju inte rida fram eller nåt. (Tur det)

Men nu får man väll gå och lägga sig. Är jättetrött och ska till stallet imon med ju! Så vi hörs då ;)

/Matilda

Fyyy :(

Heej,
Sjuk idag igen as ont i halsen  :( Kommer sitta hemma ikväll och plugga typ :( Någon som vet ngt bra på tv ?? Kommentera isf! ja det blir ite mycket blogg ikväll då jag inte har något att blogga om. Elle jo förresten, nästa helg ska jag kanske åka och provrida en maxad D.ponny vid typ tahult som jag kanske ska bli medryttare på :)
Vad tycks ??
/ Anna

Ushhhh!

Heej,
Måste bara få säga som alla anda, USHHH! Vilket äckligt väder :( Klart :) Idag blir det ingen rolig dag utan läxläsning hela dan eftersom jag var sjuk från tis-fre och fortfarande lite sjuk idag me en kompis kom hem med läxor at mig igår som jag ska gör under helgen. Jag måste också läsa ut en bok som inte äns är så jätte bra  utan bara är flummig så att man nästan inte förstår ngt :( Senare på kvälln ska vi hjälpa em kompis i mammas ridgrupp som har helgarbetslag  denna helgen så då ska jag och mamma åka dit i rengnet och blåsten och ta in och fodra hästar, MYSIGT. Nu får jag fortsätta med läxorna men jag skulle hellre ta och fälla upp ett paraply och flyga iväg till typ ngt varmt ställe.
Ajaa vi hörs :)
Sommarbild från landet i sommras :)
/ Anna

Det var nytt...

Heej,
ja, detta var nytt för mig. Att ha haklapp på sin häst i hagen så att den inte ska bita hål i sin hagkompis täcke. Smart men det borde ju kännas helt komstigt att ha den på sig. Undra om hästen äns kan beta då ? Haklappen kostar 79 kr och kommer från hööks.
Så här står det iaf på Hööks hemsida
"Fästes i grimman. Hindrar hästen från bita på ex. hagkompisens täcke."
Här kommer lite bilder på den iaf.
/ Anna

Ni ville.....

Heej <3
.. se bilder från The Sims3 Husdjur så här kommer det :D
Hunden simmar
Mitt hus, stall, pool och hage :)
Kratsar hovarna :)
Ronaldo :)
Solnedgång
Galoperandes iväg :)
Ja, då var denna lilla sims bildbomb avslutat och jag hoppas att ni blev nöjda :)
/ Anna

Hur Ada står när jag mockar

Intressant rubrik? Ne kanske inte.. Men när Ada står i boxen när jag ska mocka så ska hon stå i "sitt" hörn. Får inte lyfta en hov. Tillslut så vågar hon inte röra sig förrän jag varit utanför boxen och inte kollat på en stund.. Såå gullig är hon!

Fångade det på bild. Hon ser så oskyldig ut. "jaha... jag står här väll då.. jaja." Inte lätt att vara djur nära mig. Då blir det hårda regler! Väll tur det, med alla konstiga hästar jag har tagit hand om. Kanske inte konstiga men väldiga ledare. Då är det inte lätt i alla lägen att ta över den!

/Matilda

 


Fint meddelande från Berit!

HAHA! Gillar hur Berit (stallägaren) kan skriva på tavlan ibland! Så skön!

Denna gången gällde det om att våra gull gull inte skulle få kvällsmat vanlig tid, dom skulle få det senare.

/Matilda

 


Aww <3

Heej <3
Blir så glad när kom kommer in här kollar statestiken och alla fina komentarer :) Blir verkligen jätta glad och vill fortsätta blogga :) Värmer om hjärtat verkligen :) Spelade lite sims idag och ska snart göra läxor :( Gjorde en häst i stallet på sims idag :P Lika? Bläsen blev inte så bra men ändå :P§
Mr. Darcy IRL
Mr. Darcy I Sims3 husdjur
/ Anna

Ridkjol, hästsportens tumvante

Heej,
Ja, på den senaste tiden har det kommit in massor med olika sorters ridkjolar till hästvärlden. Och då borde det ju nästan vara som med vantar. Fingervantar håller ett finger i taget varmt och är oftast smidigare och lite kallare än tumvanten då den tar värmen från alla fingrarna och lägger ett varmt gosigt lager som håller värmen inne så det blir varmare. Ja, det är ju nästan samma sak som med termobyxor och ridkjol. Termobyxorna värmer ett ben i taget och kan vara lite smidigare men lite kallare. Men ridkjolen däremot tar värmen från båda benen och lägger ihop dom och sen med ett mysigt varmt lager utanpå så borde det ju bli dubbelt så varmt. Jag har aldrig testat en ridkjol så lita inte helt hunda på detta nu för det är bara min teori. Ridkjolen, hästsportens tumvante.
Teori:
1 finger + varmt gosigt lager = varmt
5 fingrar + varmt gosigt lager = extra varmt =)
1 ben + varm gosigt lager = varmt
2 ben + varmt gosigt lager = dubbelt så varmt =)
Ja, detta var då bara en teori och jag har inte testat så jag vet inte om det säker är så.
Sista bilden är lånad från stockholmsjenna
/ Anna

Dimacci

Heej,
Nu har Dimacci släptt ett gäng hästiga klockor och armband i alla dess färger och former. Kolla in bilderna på dessa coola mästerverk.
Klocka
Armband
Klocka i form av en stigbygel
Armband med logga
/ Anna

Här!

Säger bara att det är så skönt att ha Anna!! Hon har ju uppdaterat sjukt bra nu när hon vart sjuk! Förstår inte hur får nåt att skriva om.

Ja, för min del har det ju inte blivit så mycket på ett tag nu va.. Men har inte hänt mycket så har inte vetat vad jag ska skriva om. Men nu kan jag ju dra vad som händer resten av veckan.

Imon så rider jag Ada och har även Eddie. Hoppas att någon vill rida ut. För nu förtiden när det är mörkt ute så rider man bara ut på helgen.. Inte kul! Men snart vänder det!

På lördag så är det först stallet. Ada och Eddie då också. Ada hoppas kan gå i skogen. Sen dra hem och göra sig iårning för att "modella" för second saddle. Inte så seriöst. Men så ska vi göra det och så blir det glögg och sånt efter det. Sen direkt till släktkalas.. 2 stycken ska firas där.

Söndag. Stallet och Ada! Kanske får klämma in en himla gudstjänst.. Det tråkigaste jag gjort. Satt och spelade fruit ninja hela tiden. Och kollade på klockan minst 60 gånger (1 timme = 60 minuter).

HOPPAS på bra väder på söndag! Då kanske man kan få låna sin systers systemkamera?!

/Matilda


Det var ju tur...

Heej,
Idag har jag vart hemma igen pga att jag e sjuk :( TPL ass :( Idag funkade mitt sims3 husdjur :) Så glad för jag hade käpt det på internet för att det var billigare men det funkade inte dom 3 första gångerna jag instalerade det men nu funka det :) Det var ju tur för annars skulle vi va tvungna att köpa ett nytt :( Gjort mitt egna lilla stall med 2 hästar Ronaldo och Mr. Darcy :)





/ Anna


När?

Heej alla glada läsare :)
Ja, när kommer egentligen snön ? Hos oss i göteborg har det inte kommit då det bara är blött och vind. Om det hade vart några grader kallare hade det varit värsta snöstormen typ :O Hur är det hos er ? Mycket snö eller ingen snö ? Men när snön kommer då brukar det ju vara väldigt kallt och mörkt , eller hur ? Då kan det ju vara bra med en varm reflex jacka eller Ridoverall med reflexer på. För även om din häst har massa reflexer på så hjälper det ju inte dig alls om du rammlar av och hästen springer iväg. För få är du ju kvar där ensam i mörkret där ingen bil kan se dig.  Då är det lika bra att du också tar på dig ett par reflexer innan det är försent. Så mitt tips till er, ta på er reflexer! Även om ni bara ska skritta ner till ridhuset som tar ca 2 min. Hästen kan sticka även då.
Kom ihåg, REFLEXER RÄDDAR LIV!


/ Anna

En början

Heej,
Nu har jag suttit och fixat och trixar lite med ny header men jag har bara inte satt in några bilder för ag vetr inte vilka bilder matilda vill ha. Men ungefär såhär kommer den nya headern att se ut tror jag. Vi kanske ändrar färgerna lite eller ngt sånt men detta är då på ett ungefär.
/ Anna

Lite tråkigt va ?

Heej,
Jag skulle vilja veta vad ni tycker om våran header. Ja, för jag tycker att den kan se lite tom ut. Men det är ju ni som ska vara inne på bloggen och läsa den så då är det ni som ska trivas. Då vill jag att ni skickar in ett mejl eller lämmnar en komentar om vad ni tycker om headern och vad ni vill för bättra mm. Skulle bli jätte tacksamm isf :) Kommer mera update ikväll :)
/ Anna
Mejl: [email protected]

Dom var helt klart dom snyggaste...

Vinnar täckena är det såklart jag snackar om :) H&M har helt klart gjort dom coolaste vinnar täckena i typ ridsportens historia :) Man måste ju notera kantbanden med paljetter på :) Så coola är dom :)
/ Anna

1 december :D

Heej :)
Idag är då en super dag då det är första december vilket betyder att det snart är jul och nedräkningen har börjat :) Idag är jag fortgarande hemma och sjuk men kommer att sitta och fixa med tidsinställda inlägg så att det räcker i flera år hoppas jag :) Jag kommer att ställa en jul/häst relaterad fråga till er läsare varje dag ända tills julafton :) Ni får gärna svara i komentarsfältet eller så kan ni mejla oss på [email protected] med era svar i :) Kommer också att ha en liten frågastund på lördag så det är bara att skicka in frågor via mejl eller med komentar :)
Hejsvejs nu ska jag fixa med hundratals tidsinställda inlägg :)
/ Anna

RSS 2.0