VÄRT ATT TÄNKA PÅ!

(Mail från en läsare)

Tja! Såg ert inlägg om reflexer och tyckte det kunde vara bra och nyttigt att skriva denna "tur i oturen" olyckan som hände mig förra året.

Jag skulle ut och rida en runda på min häst, jag visste att det inte skulle bli mörkt på cirka 1 timme och jag skulle bara ta en halvtimmes runda så jag tyckte inte jag behövde reflexer, MEN jag var jag smart och tog på såna reflexband på min hästs ben. Sen red jag ut och allt var bra. Men på hemvägen blir min häst rädd och sliter sig, jag flyger av och jag ser min häst springa iväg i panik. Jag ringer hem och min mamma kommer och hämtar mig, vi kör ut med bilen och letar efter min häst. Efter en halvtimmes letande är det kolsvart ute, och vi hade inte hittat min häst. Då ringer en granne och sa att dom hade sett min häst stå vid kanten av ett fält, och vet ni hur han såg min häst? Jo tack vare reflexerna på benen. Fett värt att tänka på!

Lägg gärna ut detta på bloggen, tycker det är ett bra sätt att förstå att man måste tänka lite längre... Och att reflexer är grymt viktigt!

Tagen från Ponnysaning!


Tänk vad som hade kunnat hända om hästen inte hade reflexer på sig!

Spegeldejt?

Idag ringde klockan 6 på morronen.. Upp, göra sig iårning och sen till stallet! Var i stallet kvart i 8.. Åkte hemifrån 20 i 7, västtrafik är inte det bästa... Aja, väl där uppe så gick jag ner och gav Ada ett äple och sen gjorde jag påsar och vatten! Sedan gick jag med Ada eftersom hon skulle löshoppas och hade inte ens kommit ut ur hagen. Det var en mysig walk vi gjorde! Det är så mysigt att gå ut och gå med hästar! Hmm.. asså när dom behöver det! Haha!

Sen gick vi tillbaka till stallet och då hade Maria kommit, Mathias också för den delen! Så då stog hon lös på gårdsplan medans vi tog på henne benskydd och sina "ridboots". Hon lär sig så fort! Sen så gick vi till manegen. Där släppte vi henne och så började jag springa för att leka med henne.. Jadå! Hon ville leka! Hon sprang som en galning!

Medans vi plokade fram så tränade jag lite på inkalning vilket hon var skitduktig på! Sen började vi! Första gången fattade hon ju självklart inte att hon skulle gå in mellan stöden och hoppa.. Men hon har ju allrig gjort det innan.. Och om hon gjort det så var det väldigt längesen! Men andra gången så stog vi nästan bara för hon tyckte det var jättekul! Så hon skötte sig jättebra!

Det som också är bra med henne är att hon inte alltid vill ha godis när hon har varit duktig! Hon nöjer sig gott och väll med "BRA" från oss! Det är skönt! Då slipper hon bli tjock igen!


Hon var så sööööt! Hon hade några dejter med sig själv i spegeln...


Säga vad ni tycker !!

Nu har jag suttit och pillat lite med en design så nu får ni komentera och säga vad ni tucker om den och vad som kan ändras mm. :)
Kram Anna <3

Matilda i stallet

Japp som ni hör på rubriken så är Matilda i stallet nu och skulle typ löshoppe eller ngt sånt. Låter jätte kul men sjålv sitter jag är hemma och ska städa mitt rum :( Ikväll ska jag och Lovisa sova över hon matilda och det ska bli as kul :)Längtar typ jätte mkt :) Ikväll är det väll Halloween eller så kansle det var igår men vad ska/ har ni klä/klätt ut er till ?
Hahhhaahahha hur gullig kan man bli ??
Kram Anna =)

Lika? Ada kanske bara har lite mer mage....


*STOLT*

Idag red jag till galoppbackarna med Ada! Fast just detja! Jag tränade vattenpölar först!

Jag tog NH-grejerna och gick till vattenpölar.. Hon var jätteduktig och gick i många pölar! Det märktes också när jag red. Hon gick faktiskt igenom en stor vattenpöl!!! *STOLT*!

Imon blir det tidigt till stallet! Ada ska studsa! Haha...






Världens finaste shettis!...Zlatan!


Väder :(

Undra om väder kan påvärka bloggen? För iså fall vet jag varför jag inte bloggat på ett tag :P Har vart så tråkigt väder typ hela tiden och regnat och blåst typ storm :( Kanske överdrev lite där men ändå :( Var i stallet igår och hade Knatten med Linnea och mig sälv va faktiskt ganska kul och det kom ganska många små barn som ville rida :P Måste ut med vovven i detta hemska väder nu så kanskd ses när vi kommer hem :)
Kram Anna :)

OH(!) regn...Det är inte varje dag....


Mor o Son.. lika?




"Min" lilla sol!

Finns inte mycket att säga om dagen.. Red på Ada ut i skogen med Maria. Skrittade en liten bit på härsjödamm. Ver mysigt! Jag kom även på varför man inte tröttnar på att försöka få iårning på Ada! Jo, för att man lägger ner 110% på henne och man får tillbaka mer! Hon är en liten sol i det mörka vädret!

Det finns väll en grej som jag kan säga om dagen! Ada stog utanför hennes box! Jag har alltid gjort iåring henne i boxen för att där är hon lugn.. Men idag var det ljust så då prövade vi igen att stå där! Och solstrålen stod jättebra!



Dyón

”Denna dubbla nosgrimman är till för hästar som gapar och är svåra i munnen. Denna nosgrimma från Dyón kombinerar engelsk- och remontnosgrimma i en och samma.”

Hur mycket kan man komma på?

Bild tagen från Dressyrmupparna


Duktig liten tjej!

Igår red jag och Ada ut i mörkret! Hon var jätteduktig! Hon ville inte gå över en skugga men det var det ända! Självklart kom vi över den tillslut!

Det roliga är att den som var räddast var jag! så jag pratade hela tiden med henne. Och hon frustade tillbaka! Vi skrittade ju bara men det var huur mysigt som helst! Hon är så glad!

Och allt detta gjorde vi själva! Vi red ut själva! Jag är så glad över henne!

Min mobil hade laddat ut så det blev inga bilder..

Kram Matilda!

Nu drar vi!

Snart ska jag dra till stallet och rida Ada! Hon ska skrittas ut en sväng!

Man blir lite trött när solen redan nästan är nere och klockan bara är halv 5! Vart ska detta ta vägen? Och i helgen ska vi ju ställa om klockan, så då blir det ju ännu mörkare på kvällen! *SUCK*

Men vi hörs!


Bild från idag med mig Sanna och Ludde!


Tack min kära syster för att du tog bilden!

Suuuuuperglad!!

Jag är så himla glad! Jag kom tvåa på stor häst! Så jag ska dit igen i april för final! Och då möter jag Ponnysaning! HAha ska bli jättekul iallafall.

Men jag är överlycklig och jag trodde verkligen inte det! Jag trodde jag inte ens skulle komma runt banan utan att ramla av.. Och igentligen så red jag inte så bra.. Jag red jättedåligt enligt mig själv men är ändå glad! 

Och 1 meter innan mål så släpper jag tyglarna och klappar om hästen hur mycket som helst! Borde jag typ inte fått avdrag av det? Men är superglaad!

Hästen jag red heter Cameron och han var jättesöt och gosig! Men liiite seg.. Och han gjorde sitt bästa efter hur han såg ut!

Ludde blev även maskot för båtsman! Han var med på gruppfotot och var med hela dagen!


Bara för att!





Japp!

Som Anna sa så har vi haft jättekul och vi får göra om det! Jag stog ju inte vid kameran så jag vet inte hur det blev men jag tror att det blev bäst! För att beskriva denna dagen kort så säger jag och Anna:"Haha!"!

Imon ska jag ju till Clareberg och i bilen kommer det sitta en Linnea en Anna och en Sanna! Självklart min syster och jag! Är faktiskt taggad nu! Och Så kommer två av min systers kompisar! Men jag är iallafall taggad och längtar tills imon bitti!


SÅÅ himmla kul !!

Heej,

Har kommit tbx från Matilda och vi har haft skiit kul :) Fotade massor men kan inte visa några bilder för jag glömde kameram hos Matilda och batteriet är slut :( Imon blir det clareberg med Matilda och Linnea :P Är typ as spänd :P Men nu ska vi iväg så hörs senare ikväll :)

Kram Anna

Hiss!

"Hittade" två grejer som jag tycker är grymt coola!


Mountain Horse - Cozy Rider


PC Boots


Åker snart :)

Heej,
Har pricis typ packat klart så jag ska snart åka till matilda och sen ska vi till hennes stall och FOTA :D !!
Hörs senare idag :)

Kram Anna

Nya stövlar!!

Jag idag har allt varit som jag sa. Förutom att jag var på my one också. Annars flöt den på!

Jag köpte ett par ridstövlar! Ett par Mountain Horse! Supreme High Rider.

Med Zabin red jag i grimma och grimskaft. Gjorde inte mycket, mest bara att han skulle göra lite grejer utan att jag skulle göra för mycket med händerna. Sen tog jag kort på "floken"! Dom är jättesöta!


Ursäkta dålig kvalité på bilderna! Det var dåligt väder!


Helt sjuukt !!!! >:O

Var och kollad runt lite på youtube när jag hittade detta klippet. Blir så j*vla förbannda och arg på dessa människor som utsätter hästarna för detta !!! OBS!! Kolla inte om du är känslig OBS!!




Nu e jag tillbaks

Hello,
Nu e jag Anna tillbaks från att vårat internet hade lite damp så det gick inte att skriva ngt :( Men nu e jag iaf tillbaks och vi tar nya tag. Igår var jag inte i stallet utan tränade på franska prov som vi ska ha på tisdagen :O Idag har jag och Matilda varit i kyrkan på ett sånt här konfermations möte i 3 timmar. Tråkigt när man egentligen kunde ha vart i stallet men jag åkte till stallet senare ist. Idag hade Klara och jag knatten i ridhuset och det gick hyfsat bra för attd et "regna". Imon åker som sagt jag och Matilda till Matildas stall Hagelyckan och ska fota lite granna och det ska bli as kul och vi ska ha almänt chilli och jag ska filma lite inför engelska redovisningen i skolan :)
Hahahaha nu tänker jag faktiskt använda dom fina " hejdå skyltarna" matilda och gjort så fint åt oss :)


Fet, Fetare, Fetast

Nu har jag cyklat till råda med Anna och ska sitta här i 3 timmar nu. *Suck*! Aja, Som jag sa igår ska jag ju till svensk ridsport och börjes sen! Självklart också stallet! Så det kan ju inte bli helt fel ändå!

Igår var Ada hos tandläkaren! Hon hade två stora vargtänder som störde henne.. Inte undra på att hon har haft ont i munnen.. Men så nu ska dom bort! Och så ska Fia komma ut och behandla henne nån dag nu så vi får se hur det går med köttbullen! Del är lite läskigt eftersom att hon har varit så överviktig kan det ha påverkat kroppen lite.

Kram Matilda!


Lika?

Ser ni någon likhet?

Hööks

HV Polo


Planer

Tänkte dra min planer inför dom kommande dagarna här och nu!

Idag ska jag inte göra mycket bara slappa.. Det är ju ändå fredag!
Imon ska jag först till kyrkan tillsammans med Anna för vi ska konfirmera oss... Sen ska jag till Svensk Ridsport och köpa ridstövlar, och när vi sammtidigt är där så ska jag in på börjes! Sen är nästa stopp i stallet!
På söndag ska Anna med upp till stallet och vi ska ta lite foton.. Och bara ha kul! Och självklart tagga till måndag!
Måndag åker vi till clareberg! Eftersom man har världens bästa syster så ska hon vara med hela dagen och peppa! (Och vara extra lärare) Så då får jag åka bil! I bilen kommer också Anna och Linnea som också ska tävla. Och så Sanna som jag skrev om i ett tidigare inlägg.

Inte helt dumt ändå! Är nervös på ett ändå roligt sätt!

Kram Matilda!

Ludde sitter vid fönstret

Ludde sitter vid mitt fönster och kollar ut.. voffar lite på dom som går på "hans" väg.




Leda jämt :)

Heej,

Nu sitter jag och Matilda i skolan och ska snart ha leda jämt. Det är typ en grej där det kommer elever från hulebäcks gymnasietioch kommer till sjuorna och delar in oss i små grupper för att lära sig leda en grupp och gör en massa övningar och lekar. Rätt så kul faktisk. Idag tror jag inte jag ska till stallet då jag kanske ska vara med några kompisar och sånt. Just nu känner jag för att titta på häst sport på TV så får se vad som finns på ikväll.




Om de blir ngn häst TV ikväll v´blir det Hoppning eller Dressyr ??

Kram Anna

Ponnytiden?

Lite roligt det där! Att när jag läser vissa bloggar och det står om duktiga ponnyryttare på tävlingsplatser så ser jag bara massa bokstäver.. När det står namn och deras hästar så är det första gången jag ser dom! Märker då att jag verkligen inte har haft en ponnytid! Jag började rida häst direkt efter Shettis! Och jag hatar att tävla för jag kan inte tänka klart då! Då blir man ju ännu mer off! Många säger ju att "Ta vara på ponnytiden!". Jag har aldrig haft en ponnytid. Jag är bara glad att jag har fått rida dom hästarna jag har fått tillåtelse till! Vilka fina hästar! Jag är bara så tacksam! Det är inte så många som fått den chansen! Eller fått vara med dom männsiskorna som jag har mött!

Ibland ser jag inte hur "bortskämd" jag är. Jag har bara gått igenom det utan att tänka så mycket på det. Det har mest varit "det gamla vanliga". Inte mer speciellt mer än att gå till skolan, bara att det har varit roligare än skolan! Jag har fått mata in mer information än vad jag kunnat drömma om! Och det har fått mig att inse hur mycket jag gillar hästar och vad jag vill.

Det jag vill med hästar är att komma långt i dressyren. Jag vill kunna utföra rörelser som är med på hög nivå! Jag vill lära känna hästens all information. Hur den ragerar i olika situationer. Och det sköna är att jag känner själv att jag kan om jag vill!

Jag vill inte som många andra tävla. Jag vill bara vara snäll mot hästen! Jag blir bara så sur på folk som inte förstår att tävla är inte det viktigaste! Det viktigaste är att vara snäll mot hästen och speciellt ha drömmar! Jag har höga mål på mig själv och jag skiter i allt vad tävling heter jag vill bara uppnå mitt egna mål! Att bli skitbra!

Detta är vad jag har för mål i hästvärlden!

Kram Matilda!

Rolig video asså !!

Asså jag hittade en så himmla gullig video på två rävar som hoppade studdsmatta:) !! Jag vet att det inte handlar om hästar men det är så himmla kul !!


//Anna <3

Hästklipp

:) Hej bloggen :)
Nu har jag suttit och skrivit i Unikum som är en typ skolgrejman gör inför varje utvecklingsamtal och jag blev äntligen klar så jag "surfade" runt lite på youtube efter lite roliga/coola/konstiga/söta hästklipp så här kommer de :)



Läskigt !! Tur att ingen blev sådär JÄTTE skadad iaf !!!

SÅÅ HEMSKT !! Jag skulle vilja skylla allt på den som körde i bilen som kracha !! Den kunde åtminnstonne saktat ner!! Nu har vi börjat komma in på lite läskiga/äckliga/ sorgliga filmer så jag ska försöka hitta lite roligare filmer :D

Hahahah så himmla kul :)

Ser så roligt ut när hunden försöker leda hästen men dom kanske borde tänka lite mer på säker häst hantering :O

Kram Anna

Matte :(

Heej,

Sitter just nu på matten och räknar inför provet vi ska ha idag :( Kommer gå typ as dåligt :(

Hahahaha igga min fula sits !! Jag och Tiffel igår när vi skulle skritta av :P

Kramiss Anna :)

Gårdagens ridpass och Motivering

Igår red jag Zabin i paddocken eftersom det var hoppning i manegen. Eftersom paddocken var väldigt blött så blev det mest ett skrittpass. Med lite trav och sammanlagt 10 m galopp ungerfär.. Haha inte så mycket men det var iallafall ridning!

Och det var ju så himla mörkt(!) så det blev inga bilder heller. Speciellt inte då Zabin har har gått ut på lösdriften. Där vaktar han sina tjejer! Dom var jättesöta! Zabin och dom 5 tjejerna.. Men jag får försöka ta kort på dom alla i hagen när det är ljust!



Det har ju regnat en del nu.. Eller, ja, hela tiden! Det ösregnar och regnar från sidan rakt upp i ansiktet! Då brukar man ju inte vara motiverad till att åka till stallet eller gå ut med hunden. Eller, man är väll inte motiverad att göra något alls. Vad jag tänker då är att det känns bra när man kommer hem! Man har gjort det. Och själv ska jag säga att det är liiite mysigt att det regnar. Inte om man blir blöt men lyckas man hålla sig torr så är det mest mysigt!

"Hur tänker ni när det är busväder ute och ni måste ut?"

Kram Matilda!

Ridpasset :)

Heej allihopa :)

Har kommi tbx från stallet och hunnit städa rummet och lägga upp klipp på youtube :) Jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera på den senaste tiden men det är så att vi har matte prov imon och då är det ju så att man måste plugga -.-' Jätte kul !! NOT !!!! Blir så sur ibland på alla läxor :( Men nu tänkte jag berätt lite om ridlektionen som var super kul :) Jag hade hästen Tiffel och jag tyckte att det jag ganksa bra men framförallt var det SUPER kul :) Vi började med att värma upp och testa om " gas och broms" funkade och så travade och galoperade vi lite bi början :) Efter det då var det dags att rida på ett kryss och ett rätuppstående så var som en båge på långsidan från C till A i trav och sen samma sak fast vi skulle landa i galopp efter första hindret. Efter det skulle vi testa att hoppa en studds på andra långsidan två gånger. Sen tränade vi lite snäva svängar såhär om ni förstår vad jag menar.


Hahahha lite rörigt men typ så och här kommer det en film på det :)


Hahhaha igga mig som sitter på :P

Kram Anna <3

Powernaping

Idag tog min hund en liten powernap i soffan :)


 


tävlingsnerver

Snart ska jag upp till stallet. Men först så ska jag äta McDonalds mat som min kära syster har köpt. Mmm...

Det är en sak som jag är lite nervös för! Och det är hemskt att vara nervös för just det! Okej, jag ska säga vad det är! Det är Skol DM! För er som inte vet vad det är så åker man och tävlar för sin skola. Dom som får tävla är 7-9:or. Då åker vi till clarebergsridklubb och rider deras hästar. Och man har ju alldrig ridit dom förut! Jag har tur att min syster ska med och peppa mig! Jag gjorde det för henne och hon vann!

Ne men allvarligt så är jag jättenervös! Samtidigt så tycker jag att jag inte behöver vara så nervös.. För det är en lätt bana och det måste ju vara hyfsat snälla hästar eftersom det är ridskola!? Jag hoppas iallafall det!



Aja nu ska jag äta och sen stallet!

Kram Matilda!

Dressyr :)

Heej bloggen :D !!

Sorry för att jag inte bloggade igår för jag hade så mkt läxor men nu tar vi nya tag :) Var inne på Ponny Sanning och hittade en jätte jätte gullig video på en hun som kör freestyle fast dom gjorde ett dressyprogram :) Just ni sitter vi i skolan och leker lite på våra datorer och snart ska vi ha trä slöjd och jag gör ett agillity hinder till min hund Zack och det ser ut som ett vanligt " häst hinder" fast litet så jag tror att jag kommer bli klar med den idag så det kommernog komma ut lite bilder :)
Här kommer iaf filmen på dressyrprogrammet med hunden :)



Kram Anna <3

Ingen ridning idag..

Idag blev det inte ridning för min del.. Inte ens att åka till stallet blev det! Men det blir det imon! Saknar det efter en dag! Helt sjukt! Men ska ju åka upp imon så jag får väll längta bara liiite till! Haha!

Iallafall så kollade jag runt lite och kom på att Pikeur är väldigt snyggt! Hittade två tröjor som jag tyckte var väldigt mysiga nu inför vintern! Men det bästa med Pikeur är deras snygga kavajer! Dom är skitsnygga! Speciellt dressyrmodellerna!





Såg inte dom riktigt goa ut!?

Kram Matilda!

Youtube på rasten :)

Heej,

Nu sitter vi typ på rast och väntar på att vi ska äta :) Jag och Matilda var inne på youtube och kollade runt lite och hittade en ganske rolig video ;)



Kram Anna & Matilda <3

Hemkunskap :)

Heej,

Nu har vi lång rast och kvart i 10 ska vi ha hemkunskap efter det :) Vi håller på men Antiken på temaveckan och idag på hemkunskapen ska vi göra rätter som ska vara med i våran slutfest där vi visar upp vårat arbete :) Nu tänkte jag visa lite bilder från igår i stallet :)

Lilla Morris <3


Världens gulligaste katt unge :)


Hahahhaha här kommer en flum film med Darcy :) Egentligen så filmade jag bara när han åte ett äpple :P


Hahahha lilla gullia Morris <3

Kram Anna <3

Gårdagens ridpass

Igår hann jag inte skriva när jag kom hem eftersom jag kom hem tjugo i 10. Och jag "måste" gå o lägga mig 10, annars kan jag inte komma upp på morgonen...

Aja! Men igår red jag Ada och hon gick jättefint! Hon är superrolig att rida! Vi värmde upp genom att bara jogga lite. Sen gjorde vi ormen. Det är en övning när man gör små, små cerpentiner på spåret. Sen hoppade en gullig tjej, Sanna upp och red lite på henne. Hon har inte ridit på väldigt länge så det såg jättebra ut! Är iallafall nöjd!



Zabin vill alldrig se bra ut!

Kram Matilda

Jobba, jobba joobbaa !!

Heej,

Nu har jag kommit tbx från stallet och har tagit massa kort :) Håller på nu att ladda över bilderna från kameran till dator och lägga in det i mappar så att det bli enklar ett hitta och i slutet av inlägget kommer det komma lite bilder ;) Det har "kommit" en ny katt till stallet som är urgullig och som USS döpte till Morris igår och det verkar som om han vill stanna :P Fast jag tror inte att han får det då vi redan har 2-3 katter men man kan ju alltid hoppas :) När jag var i stallet och fixade massa så red mamma hugo och hon tyckte att det gick bra :)
Jag putsade Ronaldos träns och sadel och sen skrubbade jag hans benskydd och bytte schabrak. När mamma var nere vid uteboxarna ( det finns två stycken där Mr. Darcy och Hugo står ) så passade jag på att gå in till Mr. Darcy och gosade och tog kort :) Mamma tog även kort på mig och ronaldo som kanske ska vara med i den nya designen som vi håller på med så det ska allt bli spännande :) Här kommer lite kort och filmer :)

Lilla gulliga Darcy :)


Lyft upp ridsporten!

Är det bara jag eller syns inte ridsporten så mycket i tv? Jag menar det blir ju ett himla ståhej när det är fotboll! Men när Roffe fick silver i OS, syntes det ens i tv då? T.ex i nyheterna.

Ridsporten är ju ändå rätt så stor! Många i sverige rider eller håller på med hästar! Och när det är tävlingar som visas på tv så är det ofta mitt i natten en vardag i sverige! Så diss till tv som aldrig visar ridporten på tv!

Är det någon mer än jag som tycker det?!


Nu ska det bli nytt :)

Nu ska  Matilda fixa lite nya headers till bloggen :) Om det blir ngt bra isf :P :) Kanske kommer idag eller om det kommer ngn annam dag :P

Kram Anna & Matilda :)

Newmarket RAMBO

Hej,

Just nu sitter jag och matilda i skolan och har rast oh efter det ska vi ha musik men nu tänkte jag göra ett bild inlägg om Newmaket och Rambo kollektionen. Själv tycker jag att de gul-röd-svarta förgerna är finast men det blå är också finnt. Så här kommer värsta bildbomben på grejerna :)









Hahahahah wannabeeee doggy <3


Kram Anna :)

Hissen går upp!

Jag vill bara Hissa HV Polo för att dom gör så grymt snygga grejer!
Hade inte tackat nej för lite grejer från dom!






Och varför inte några varma skor nu när vintern kommer?



Dressyrmupparna

Heej,

Surfade pricis runt lite på Dressyrmupparnas blogg och kollade på inlägget om att dom skulle byta design :) Här kommer lite bilder på den gammla designen och sen kommer lite försmak på den nya :)





Det var bildrna från den nuvarande designen
Och här kommer ett litet tjuvkik på den nya designen :)


Hittade oxå lite bild på DM som såg väldigt rolig ut med benen :P


Alla bilder är från dressyrmupparna.se

// Anna <3

Vi är med och tävlar :)

Heej bloggen,

Ville bara säga att vi är med och tävlar på catago.blogg.se om ett set borstar från  Magic Brush :)


Galenskaparna - Hoppa bort

Tjena,

Satt pricis och surfade runt på You Tube och hittade en " rolig " film av galenskaparna som heter hoppa bort :) kände att jag var tvungen att visa den här på bloggen för att detn är såå överdriven och dom prata ju skiit fort :P



// Anna

Ada-ridning

Kom hem nu efter en (som jag hoppades på) härlig dag.
Red med Maria till Stora travbanan och Ada var glad och bara lite trött!
Hon ska vara jättetrött! Haha ne men hon ska ju träna.
Sen när jag lämnade henne i hagen igen så släppte jag henne. Hon gnägga och sen bar det iväg i full kareta till dom andra! Gnäggandes...

Jag längtar tills vi kan sitta ner på henne i galopp och trav!
Då blir det ridning. För jag tror hon blir väldigt rolig att rida på, då hon är så samarbetsvillig.
Ja, hon är ju redan rolig att rida!


Kram Matilda

Bellman :P

Heej,

Jag tycker faktiskt att Nellie Berntssons häst Bellman har ett väldigt roligt smeknamn
Dampiii. Ja ni ser ju själva :P

Hahhaha så gulligt :) detta var allt för detta inlägget men vi hörs :)

Kram Anna <3

Då var det fixat :)

Heeej,

Kom tillbaka från stallet för ca nån timma sen och har suttit och räknat inför ett matteprov och pillat lite med ett youtube konto :) Så nu e det fixat och jag kommer kunna lägga in video på bloggen :) Det var ju USS clear round och jah och Klara var dommare och det var jätte kuul ;) Det lät jätte konstigt när man pratade i mikrofonen för man fick helt plötsligt en annan röst :P (scary) Det gick bra på tävlingen och 11 utav 13 fick CR :) Jag filmade också när min kompis Wilma red Pajsa men jag ursäktar för väldigt dålig kvalite på filmen och vi satt i domartornet så då va det ju ett fönster framför så man kan typ se reflektionen av det lilla bordet med papper på som vi hade :) Men ni får skita i det om ni vill :)

Hahahhaha det är Klara som sjunger Wilma kom igen nu :P

Kramis Anna =)

Rdbyxer från Catago

Hittade dom här Ridbyxorna från Catago!
Tycker dom var väldigt fräcka men jag hade inte köpt dom.
Vad tycer ni?


Vet inte riktigt vad jag ska skriva..

Hej allihopa! Idag hoppas jag på en bra dag! För idag ska jag rida ut med Maria! Jag ska rida Ada och Maria sin Eddie. Så jag hoppas på bra väder!
Jag vet inte riktigt vilken tid än.. För Maria ska höra av sig sen. Så åker jag upp då ungefär.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva nu så vi hörs väll sen!

Kram Matilda

Vad vill ni att jag ska skriva?

Går inte att förklara...


Idag har jag...

Idag har jag mockat o gjort mat till 3 hästar och ridit 2 :) Vilken skön dag säger jag bara!

Red först Zabin i paddocken. Red ungefär i 45 min. Han blev lösgjod snabbt och sen var det bara att rida :) åå vad jag älskar det! När det bara går och man frågar "vill du svänga å du har redan gjort det!"! Haha! Men det är ungefär så..

Sen red jag Ada i paddocken. Skulle först rida ut med min syster Anna men när hon kom upp så skulle hon inte rida! Jag ba eeeh?? Tillslut så red hon iallafall i paddocken med mig.
Zabin :)


Kram Matilda

"Bara för att man är större, är man bättre då?

Påväg :)

Hejsan,

Nu är jag på väg till stallet och ska bygga bana inför imorgon då det är tävling på GRYS. Blir inte som mkt skrivet i detta inlägg då jag inte vet vad jag ska skriva (a). Jag och Klara ska sova över ikäll och ska sedan till stallet imon bitti :)
För er som ska tävla imon finns start listan HÄR så kolla gårna in :)
Hinner inte skriva mer nu så ses ikväll :)
Kram Anna <3

Tips ;)

Heej,
Jag vill tipsa er läsare som pricis startat en blogg och vill skaffa så många läsare som möjligt :) Det finns en hemsida som heter bloggtrafik där man kan skaffa en konto helt gratis :) Jag ska försöka förklara hur det funkar mm. Först så skaffar man ett konto såklart eller om man redan har ett så loggar man in med sitt användarnamn och lösenord. Om man skapade ett nytt konto så får man gå in på sin mail och klicka på en länk som kommer i ett mail från bloggtrafik. När man har gjort det loggar man in och om den inte gör det av sig själv och så går man till sin "Min sida" och längst ner innan reklamen kommer står det SURFA/ SAMLA POÄNG och då klickar man på den länken och så kommer man till en blogg :) Uppe i det vänstra hörnet på den bloggen är det typ blått och ser ut ungefär såhär

Fast det kan ju vara en annan reklam och så där det är svart står det hur många poäng man har mm :) Första gången står det typ varifiera eller ngt sånt och då e det en sån där "spamkod" som man ska fylla i och sen kan man kolla lite på den blogen eller så trycker man bara på nästa för att samla mer poäng :)
När att ha kollat på en blogg tjänar man 2 "poäng"
Och för att ngn ska kolla på din blogg så måste men ha 3 "poäng vilket betyder att man måste kolla på 2 bloggar för att ngn ska kolla på din blogg :P Det kanske låter lite rörigt men ni fattar säker annars så kan ni skicka ett mail till [email protected] så ser vi om vi kan svara på era frågor. Många av mina kompisar använder det flitigt och tycker att det funkar utmärkt :) Klicka på bilden för att komma till deras hemsida :)


Kram Anna <3

Hur ska ett shabrak ligga på hästen?

Det finns ju många torier om hur allt ska sitta på hästen. Jag menar Sadeln ska ju passa. Tränset ska också passa.Benskydd ska passa! Allt ska passa! Men hur ska det sitta när det passar? Det är en sak som jag tror många inte tänker på! Och det är shabrak!
Shabrak måste också vara sköna och sitta bra för hästen! Annars kan den ju få skav av det.
Min teori om hur shabrak ska sitta är att det ska vara uppsytt! Det ska inte ligga på och tryka på hästen nånstans.

Vi tar ett detta whitakershabrak som ett exempel!
Det är ju inte uppsytt någonstans. Ligger det då bra på Hästen?
Ligger det på manken och trycker?
Vi vill ju inte att en "löjlig" grej som ett shabrak ska förstöra!
Vi vill ju inte att hästen ska få skav av just shabraket! Eller?



Det vill iallafall inte jag!
Så jag tänker en extra gång innan jag ska köpa shabrak!


Så tar vi ett Schockemöhle shabrak som ett exempel på ett bra uppsytt shabrak!
Det kommer antagligen inte ligga och trycka någonstans på hästen.Det är så jag tycker ett shabrak ska se ut!

Så det var mina tankar om hur ett shabrak ska ligga på hästen! Nu får ni tycka och tänka!

//Matilda

PS. Jag skrev ju ett inlägg om Schockemöhle för någon dag sen. Jag kom på nu efteråt en sak. Jag tror att det är "populärt" för att det är bra kvalité på det!




Dagens planer :D

Tjeena,

Idag är det jätte fint väder ute och strålande sol :) Känns som om jag  har slarvat bort halva dagen med att packa upp ullareds varor och sovit hahahahah ;) Idag ska jag gå långpromenad med Zack ( min hund ) och så kanske Klara kommer för vi ska sova över idag och vi ska ha FF :) Klara rider oxå och vi ska te stallet ikväll för att bygga upp banan och fixa lite inför tävlingen som ska hållas imon :) Det är då jag och Klara som ska var "dommare" och ropa ut alla namn på dom som ska rida men det är dock lite pinsamt om man typ råkar säga fel på erfternamnet eller sånt :P Men vi får ta det som det kommer  :) Kommer sitta och fixa lite tidsinstälda inlägg till ikväll och imon och jag kanske bloggar lite på mobilen imon på tävlingen ifall det går ^^. Nu bär det iväg på hundpromenad så vi ses senare idag :D
Kram Anna :)

Today is a new day!

Idag ska jag till stallet. Där ska jag rida Zabin och självklart gå och hälsa på Ada.
Jag har inte bestämt vart jag ska rida Zabin idag men antingen i paddocken eller ut i skogen. He,, Det är 2 av 3 alternativ. Det 3:dje alternativet är manegen men där vill jag inte rida idag då det är så fint väder.


Och det är så mysigt när man vaknar och det ser ut så där ↑ Man ser det inte så bra på bilden men det är frost ute och det är mer vitt ute än på bilden. Och Jätteblå himel. Och solen lyser igenom trädtoparna.. Kan det vara mysgare. Speciellt när graderna ligger på 0°!
Men nu kan det faktiskt stanna på dom graderna! Inte för att det kommer hända, men, kan ju alltid hoppas..

Kram Matilda!

Så söt!


Tbx :)

Heej lilla bloggen :)

Nu (eller ca 16.00) kom jag hem från Ullared :) Hade planerat att köpa massa hästsakert med det var ju typ helt tomt :'( Köpte bara ett par svart/gråa ridbyxor. Det fanns knappast en borste att köpa :( Men handlade väldigt mkt annat också :) Var där med Lovisa och min mamma och vi hade jätte kul :) Min dator har dampat så det går typ inte att lägga över bilderna från kameran och mobilen på byxorna så det får ni klara er utan :( Men hade iaf en jätte kul dag + att vi fick ledigt från skolan för att åka :) På söndag är det US CR på GRYS och jag och Klara ska vara "dommare" och det ska faktiskt bli väldigt kul :) Imon ska jag oxå till stallet och bygga bana till tävlingen :) Ska kolla lite på tv nu så det får bli ett inlägg imon eller kanske ett till ikväll :)

// Anna

Gnägg



Ada är så gullig när hon gnäggar hela tiden! Jag bara älskar den hästen!


Falskt!

Ni har säkert sett eller hört detta redan men jag säger det igen!
Vem är så dum så att den skickar ut falska anrop på Facebook?!

För ni som inte vet så är det någon/några som har skickat runt falska nödrop om att det fanns över 200 djur som behöver hjälp för att dom är vanvårdade! Att dom behöver nya hem. Att man ska skicka vidare en bild och en text!

Vem kan skicka runt sånt här på Facebook? Sån falsk skit! Jag blir bara så sur!

Jag vill INTE visa bilden på bloggen så gör därför bara en länk! Som känsliga tittare inte ska kolla på!

VARNING
KOLLA INTE OM DU ÄR KÄNSLIG!

Om jag fick välja själv hade jag inte sett bilden!

Jag är så avundsjuk..

Jag är så avundsjuk på Anna som just nu är på ullared och har varit där heela dagen.
Det "värsta" är att hon är där med bästa Lollo! ÅÅÅÅh,,, Jag vill också dit! Får övertala min fina syster att åka dit med mig ;) Haha!

Nu sitter jag mest och funderar på om jag ska åka till stallet.. Det som e är att Ada skoddes idag och hon har aldrig i hela sitt sjuåriga liv haft det förrut. Så hon kan vara öm.. Och har jag åkt upp är det tråkigt om hon är öm.
Men iförsig så är det så mysigt att bara gå i stallet och vara med hästarna. Att lunka runt liksom. Inte ha några måsten.
Så jag funderar..



Eddie, Jag och Ada igår! (Jag gömmer mig inte jag vill bara inte att dom ska hälsa på varandra för då kommer frambenen fram på Ada)Haha!

Bild från Maria!

Kram Matilda ;)

Lyx vs Budget

Vad tycker ni lyx eller budget?



Det roliga är att det man ser mest i den höga spalten är Hööks!

//Matilda

Så snyggt :D!!!

Heej,

Nu sitter jag på nätet och kollar lite på ridkläder och tycker att Jacsons ridkläder ( skills jackan i röd ) och tycker att det är sååå snyggt :) Skulle så gärna villja ha det :) KL jackorna är oxå vääldigt snygga :D !!




KL jacka <3


KL byxor :)


KL mössor i tre färger :) - grå, vit och blå :)

// Anna

Andromeda

Hej igen!
Nu kom jag precis hem från stallet. Idag har jag ridit Ada och det var skitroligt!
Ada har varit lite jobbig med att hon slängt med huvudet hela tiden så vi tror att det är att hon har ont i munnen.
Hon har ju inte varit hos tandläkarn på länge.. Så vi prövade Hackamore!
Och det vrar ett välldigt bra beslut! Hon gick så fint! Det var heeelt otroligt! Från att inte vara samarbetsvillig och slänga med huvudet hela tiden till att vara tvärt om!
Hon är den roligaste hästen jag ridit på länge! Om jag äns har ridit någon roligare häst.. Jo hennes son är lika rolig att rida :-)

Och nu får jag ju inte glömma att tacka Maria för att hon lösgjort henne så bra igår heller! Så tack till dig!



//Matilda

Ullared :)

Heej,

Sitter just nu och gör en lista över vad som ska inhandlas på ullared på fredag :) Hoppas att det kommer finnas stort utbud av ridgrejer och massa annat skoj :) Liten lista på vad som ska inhandlas :)
  • Vita ridbyxor
  • Ridhanskar
  • Hästgodis
  • Ridjacka
  • Vanliga ridbyxor
  • Lindor( kanske )
  • Andra random hästsaker :)
Det kommer antagligen komma upp bilder ppå sakerna jag köper på fredag kväll eller Lördag förmiddag :)



// Anna

Min hund Ludde

Hej!
Jag vill tillägna ett helt inlägg till min hund Ludde. Ludde är en West Highland White Terrier även kallad "Westie". För er som inte vet hur dom ser ut så är dom vita. Han är liten, eller ja, han är stor för att vara Westie, ca 37 cm i mankhöjd och jättesöt enligt mig själv. Hehe.. Man brukar väll tycka att ens egna hund är söt, jag vet!
Men iallafall! Ludde är 3 år men beter sig fortfarande som en valp.. Är det normalt? Haha jag vet inte men han e sån.
Ludde är mörkrädd och även rädd för läskiga ljud som oftast inte är så läskiga. Är det för läskigt när man går ut i skogen lös springer han hem och inget kan stoppa honom.. Det är jobbigt!
Ludde är ett "öronbarn". Det låter lite roligt, men det betyder att han har trånga örongångar så man måste hålla rent hans öron.



Ludde är även ensam hane på våran gata så han har mycket att vakta över! Speciellt då det finns 2 Mollysar!



Han gillar även att smyga runt på upptäktsfärder! Det roligaste han vet är när man lämnar stigen!











Har NI någon hund?

//Matilda

Hiss och Diss

Hej är kommer lite hiss och diss :)


Jag vill hissa HV Polo schabraken för dom e så snygga och finns i fina färger :)





Jag vill dissa Agria schabraken för att det finnst i så fula färger och att dom är gjorda av dålig kvalite.



// Anna

Tids inslällada :)

Heej Anna här :)

Just nu sitter jag och gör några tids inställda inlägg till imon och framöver:) Jag och Matilda har varit på den där konfermations grejen nu och det verkar som om det kommer bli rätt så kul faktiskt :) Nu får jag återgå till arbetet med dom tids inställda inläggen :)

// Anna

Häst outfit !

Här kommer Ponny & Hästs första outfit :)  Det kommer bli en blå schockemöhle outfitt titt tävling eller träning.

blå schockemöhle  lindor


blått schockemöhle schabrak


Blå schockemöhle huva

Det var allt för nu och snart ska jag äta sen blir det konfermations samling för mig och Matilda :)

// Anna

Schockemöhle

Hej!
Jag undrar en grej. Gillar man Schockemöhle
för att man "måste" eller gillar man det på riktigt?
Jag menar.. Vad är så speciellt med det?
Vanliga grejer där det står Schockemöhle på.
Jag fattar bara inte det speciella.
Det "roligaste" i detta inlägget är att jag älskar Schockemöhle!                  
Jag tycker det är jättesnygga grejer dom gör.
Ioförsig så gör dom lite roligare grejer kanske. T.ex så har dom
gjort ett jätteroligt fleecetäcke.
Det är orangt och jättemysigt!
Det är det mysigaste täcke jag har känt på iallafall.
Det är så mjukt och i en cool färg så jag hade inte tackat nej till det! Jag gillar när det är färg i stallet!
Och just detja!
Nu när vi pratar om färg! Det är kanske därför det är roligt med Schockemöhle? För dom gör mycket i olika färger?
Kollar man på bilden så ser man ju vilka roliga färger det är!
Det är ju grön, rosa, lila, oranget, gult, rött, turkost.. a ni ser ju.
Och det finns i olika nyanser allting. Är det därför det är så speciellt?

Eller är det att man måste ha det för att det är dyrt och man ska visa något för andra?
Att man är någon eller?
Jag tycker inte om när man gör så.
Man är inte någon bara för att man har dyra grejer. Man är någon i hästvärlden när man är snäll mot hästen!

Eller är gillar man bara det för att det helt enkelt är snyggt?



// Matilda


Roliga häst saker :)

Hej det är lilla Anna här :),

Nu tänkte jag göra ett inlägg om lite häst saker som kan göra varddagen lite roligare eller bara pimpa upp din polle :)
Vi börjar med en gullig flughuva som skulle göra vardagen mkt roligar :)

(jag är ju inte så bra på det där med datorer så jag fatta inte hur man vände bilden :P )

Fina benskydd :)


Boots :)





Giraff polle ??


Hahahaha, skaffa nya lindor ??

Blått träns?? ( inte för min del men gulligt )


Matcha med rosa sadel ??



Jag gjorde detta inlägget rätt så sent på kvällen så det kom med lite natthumor :P

// Anna

Inget stall :'(

Heej det är lilla Anna här och ska blogga :)
Har lite dålig info här :( Imon kommer jag inte kunna åka till stallet så det blir inget bra häst inlägg om ridningen :( Men jag kommer ju fortfarande bligga men inte om ridningen utan ngt annan hästigt :) SÅ vi får hoppas att det blir bar iaf :D !! Ska duscha nu så jag kommer väll inte tillbaks ikväll med ett nytt inlägg för jag ska nog göra några tiddsinställa inlägg om lita allt möjlig och lite häst saker :)

// Anna :^)

11-10-2011

Hej!
Idag kom jag hem från skolan och hade inga planer på vad jag skulle göra resten av dagen. Jag satt och nördade vid datorn!
Så kom min syster hem och hon skulle till stallet. Så jag följde med henne upp.
Så hon red och jag gick brevid! Självklart gick jag också till Andromeda och pussade på henne :)
Men iallafall så när vi var ute och gick så tog jag lite kort. Inte mycket men några.


Andromeda

Min syster Anna och Akxent

Jag ser inte skogen, träden är ivägen!

//Matilda

This is me :^)

Heej,

Jag heter Anna och jag kommer driva denna bloggen med Matida :) Jag hoppas att ni kommer gilla de och ni får mer än gärna komentera och visa för andra :) Nu tänkte jag berätta lie om mi själv :) Ja, jag heter Anna är 13 år och bor i mölnlycke. Mina intressen är såklart hästar och ridning och älskar nästan alla sorters djur förutom ormar och kryp mm. Jag har en hund som heter Zack och 2 gerbiler och några fiskar ( orkar inte räkna ^^) . På fritiden så rider jag och är med kompisar och bara chillar typ :) Jag rider på ridskola och är med i US på ridskolan
och har förtillfället ingen medryttarhäst/ ponny men söker förfullt :) ( behöver ni eller känner ngn som behäver medryttare i härryda/ mölnlycke så skicka ett mail till [email protected] ) På ridskolan heter min häst Ronaldo och han är hur gullig och snäll som hellst. Nu så tror jag att jag inte har så mkt mer att säga förutom att jag också har en till blogg som heter Livet Enligt Anna och där jag bloggar om mitt liv och det mesta som händer i min värld.Här kommer likte bilder på pållarna :)

Ronaldo och Romeo från ridskolan :)


Cookie från ridskolan :)

// Anna

Matilda här!

Hejsan! Jag är då Matilda och jag hade tänkt berätta lite om mig själv nu!

Jag är 13 år och bor i en förort utanför Göteborg som heter Mölnlycke. Jag går på en skola som heter båtsman och är en välldigt liten skola. Går bara ungefär 200 Pers. Men den är endå välldigt mysig!
På fritiden rider jag! Jag rider i ett privat stall i Härryda. Där rider jag en häst som heter Zabin, han är 16 år :) Han är jättesöt! Och så rider jag nu också ett sto dom heter Andromeda "Ada". Hon är 7 år men har vait avelssto och är lite som en unghäst alltså. Hon är det sötaste! Hon ska vi banta och sälja! Men hur det ska gå att sälja henne vet jag inte… Nu ska jag sluta prata och så ska ni få se lite bilder!







//Matilda

Välkommna :)

Heej Allihopa :D !!

Vi som ska driva denna blogg heter Matilda och Anna.  Vi är 13 år och bor i Mölnlycke utanför Göteborg! Vi delar samma intresse och det är Hästar. Vi båda rider/har ridit på gunnebo RS och rider lite privat också. Vi kommer blogga varje dag och så ofta vi kan och kommer ha massor med bilder och skojj :-) Vi kommer att försöka fixa en riktig header och bakgrund ikväll :)
Vi hoppas ni tycker om denna blogg :-)

// Anna & Matilda <3

RSS 2.0