Ridpass 2012.01.12

Hej :)
Nu kommer lite från ridpasset :)
Jag red Julia och jag tyckte att det det gick väldigt bra och jaf är super nöjd :)
Vi började med att värma upp i båda varven och halter och mjukgörande rörelser.
Efter det var det in på volterna och som vi hade ställt ut koner vi varje vändpunkt fast ett par meten innanför den vanliga volten så att det blev indre och som en ruter formad "sak vi skulle rida i :) Då vid varje korn/hörn skulle vi göra typ 1/4 framdelsvändning. Det gick bra men hon var "stel" eller vad man nu kan säga i början men efter en liten stund blev det bara bättre och bättre :)
Efter det var det dags för galopp på dom "vanliga" volterna och det gick rätt så bra :) Julia är en häst som blir väldigt taggad och bara springer iväg med sin ryttare i galoppen men jag tyckte att jag lyckades bra med att hålla henne i en lagon takt och satt still i sadeln hela tiden även om hon höll på att rusa ngn gång ibland eller ville hålla på att ta upp huvudet.
Efter det var det dags att börja lite med vad man kan kalla dagens huvud uppgift och det var bakdelsvändning :) Det var ngt jag inte hade provat på innan och var väldigt kul att få lära sig. Dom blev ju inte så bra kan man säga men det var kull att få testa några gånger och se hur man skulle göra.
Efter det var det en liten galopp på volterna igen och sedan lita galopp på spåret och kan säga att hon blev lite mer taggad på spåret men försökte sitta som fastklistrad och inte skumpa runt som en gummiboll eller silta henne i munnen som många har som tendens för att få stopp på henne när hon rusar. Så jag tyckt det blev riktigt bra.
Sen var det in på den "rutiga" volten igen och jobba lite med framdelsvändningar. Det gick bra det också och blev jätte nöjd.
Efter det var det enskild avslutning med volter skrittövergångar och halter på egen vilja och kände på slutet att det var en volt där formen satt perfect och satt hela långsidan så det kändessuper när man hitta den rätta "knappen" men det var synd att lektionen var typ slut så vill ha längre lektioner ;)
Vackra häst <3

Det var då ridelen :) Hoppas att ni fattade vad vi gjorde och tyckte det var kul och intressant att läsa.Ni får gärna komma med tips om hur man kan skriva sina ridpass och få dte mer roligare att läsa ;)
Nu har naglarna torkat äntligen efter att har skrivit detta inlägget :) Då var det typ dags att sova ska bara lägga upp bilderna från mobilen till datorn. Glöm inte att kommentera om ni vill ha en bildbomb med bilder från universeum:)
/ Anna
Glöm inte bort http://sannerholm.blogg.se/
tävlingens vinnare :)

Kommentera :D!

Kommentera era åsikter :)

Ditt vackra namn:)
Ska vi komma ihåg dig :) ?

Din E-postadress :) (publiceras ej)

Din blogg :)

Din kommentar :)

Trackback
RSS 2.0