Är du redo för en egen häst?

Innan man skaffar sig en häst ska man gå igenom några viktiga punkter. Om sitt liv går ihop med dom här punkterna så kan man skaffa sig en häst. Passar inte dom här punkterna ska man nog tänkta till om hur mycket man igentligen vill ha hästen.

  • Den första punkten man ska tänka igenom är om man har tid. Vill man istället för att åka med kompisarna hem efter skolan eller gå på den där festen som alla andra ska på, är man frivillig att ge upp den tiden och vara tvungen att åka upp till stallet istället? För man ska vara beredd att det tar mycket tid att ha egen häst!
  • Dom där byxorna som alla andra har som kostar tusenlappen. ÅHH dom vill jag också ha. Om man tänker så hela tiden så kommer det inte fungera att ha häst. För man ska vara beredd att det kostar att ha häst!
  • Vill du resa hela tiden? Hur kommer hästen må då? Du kanske inte ens har pengarna över? För om du vill ha en häst så kan du inte bara lämna den. Hästen kommer kräva tid. Och att ställa av hästen bara sådär ibland är kanske inte så kul i längden om du vill komma någonvart?

Är man redo att överväga dom här punkterna till det positiva så är man nog reda för en häst. Men om man hellre är ute och festar eller är med vänner. Eller om man hellre lägger dom där extra tusenlapparna i månaden på sig själv. Eller om man helt enkelt hellre upptäcker resten av världen istället för att upptäcka banden och kontakten man kan få mellan häst och ryttare så är man inte beredd  för det stora ansvaret att vara häst ägare.

 

Om ni ändå köper en häst och är där 4 dagar i veckan och sen så får föräldrarna ta hand om djuret som står och längtar efter en ledare, då tycker jag synd om djuret! För alla tycker jag borde ha en att vända sig till. Om inte du finns där för hästen så har den inte sig någon att vända sig till. Men när du vill vända dig till någon så är det helt plötsligt OKEJ att vända sig till hästen?

 

Hästen gör allt för dig. Så då får vi vara beredd att göra allt för den!

 

 

/Matilda

 


Kommentera :D!
Postat av: Maria Ekfeldt

Ja det här med att ha egen häst är ingen barnlek. Speciellt inte när det är -15°c kallt och mörkt, allt vatten är fruset, silaget är fryst och går inte att plocka av, hästarna har trasiga täcken som måste lagas, händer och fötter har domnat av helt.



Dessutom är det väldigt mycket som man MÅSTE kunna om hästar innan man skaffar en. Saker som man aldrig lär sig på ridskolan. Det är bland det absolut viktigaste när man har en häst, kunskap, rätt sådan.



Det här med hästar är ingen hobby, det är en livsstil.

2012-02-04 @ 19:07:18
: http://www.iaekfeldt.blogspot.com

Kommentera era åsikter :)

Ditt vackra namn:)
Ska vi komma ihåg dig :) ?

Din E-postadress :) (publiceras ej)

Din blogg :)

Din kommentar :)

Trackback
RSS 2.0